Prijava

E pa ljudi, pred nama je nova sezona najuzbudljivije fudbalske lige na svetu. Liga startuje 18.8. i klubovima je ostalo još nekih mesec, dva da sklope ekipu za narednu godinu.
E a sad da iskopiram Peškira, nadam se da se neće ljutiti :)

Ko su vam favoriti za titulu?
Ko ce ciniti top4 na kraju sezone?
Ko ce ispasti iz lige?
Najbolji strelac?
Najprijatnije i najneprijatnije iznenadjenje?

Što se tiče prognoze, evo moje, valjda ću manje omašiti od peškira :)

1. Man Utd. Svi znamo kako se završila prošla sezona, Junajted je zauzeo drugu poziciju i mislim da je ovo njihova sezona. Došao je Kagava, dolazi Lukas Moura (sve bi trebalo da bude završeno za par dana) i tu Junajted dobija ono što nije imao prošle sezone i zbog čega je sasvim sigurno ostao bez trofeja. Odličnu sredinu terena. Isto tako, Junajted je prošle sezone bio tim sa najviše povreda igrača, i ukoliko to ne bude tako ove sezone siguran sam da će Fergusonu biti mnogo lakše rotirati sledeće sezone na način koji on hoće.
2. Man City. Siti je prošle godine bio najkvalitetniji tim i sasvim zasluženo osvojio titulu. U ekipi Sitija ima strašnih pojedinaca, doći će sigurno još par do kraja ovog prelaznog roka, ali mislim da naredna sezona nije njihova iz razloga što stvarno mislim da ne mogu bolje od onoga što su igrali prošle sezone. Bili su fantastični, davali su po 4,5,6 golova nezavisno od protivnika, i moje je mišljenje da to ne mogu ponoviti.
3. Arsenal. Stavljam ih na treće mesto jer je Van Persi i dalje u klubu, iako je rekao da neće produžavati ugovor. Ukoliko kojim slučajem ostane, mislim da je Arsenal dosta jači u odnosu na prethodnu sezonu. Došli su Žiru i Podolski, vraća se Vilšir, Čembrlejn ima da eksplodira ove sezone. Ukoliko ipak Van Persi ode, mislim da će biti ispod 3. mesta, jer je teško uklopiti dva nova napadača na startu sezone, mada primer Sitija i DŽeka i Aguera mi govori suprotno... Ipak neka moja predpostavka je da će se sa Čelzijem boriti za treće mesto.
4. Chelsea. Čelzi je ove sezone aktuelni šampion Evrope, mnogi će reći nezasluženo, ali tako je. Otišao je čovek koji im je sam doneo ti titulu, igrajući sve, od branjenja svog gola na poziciji levog beka do otimanja trofeja Bajernu. Došli su Hazard, Marin i evo danas Oskar, igrač Internasionala, koji je veliki talenat, i vidim da se Čelzi opasno pojačava, priča se i da je Hulk blizu, ali sada čisto sumnjam, jer je dovedeno već tri ofanzivna igrača. Mislim da i pored ovih pojačanja teško mogu bolje od 3,4. mesta, mada videćemo kako će se uklopiti svi ti novi igrači, i da li će Di mateo pokazati da ono prošle sezone nije bila slučajnost, već pravo znanje.
5. Liverpool. Meni stvarno nije jasno kako Liverpul unazad nekoliko godina pravi tako očajne rezultate, ajde što je sramota što nisu uzeli titulu dosta dugo, ali oni poslednjih nekoliko godina nisu ni u prvih 4. Imaju kao i poslednje dve godine sasvim solidnu ekipu. Napad im je po mom mišljenju sasvim solidan, i nije pokazao ništa od onoga što može. Suarez je svetska klasa, Kerol će nadam se odigrati mnogo bolju sezonu, siguran sam da će doći još neki napadač i mislim da će u ofanzivi biti sasvim ok. Njihova sredina je najveći problem, imaju DŽerarda i Adama (koji je bio povređen dobar deo prošle sezone) i nikog drugog ko bi mogao da reši utakmicu. Ipak došao je Rodžers, novi trener, tako da možda i napravi nešto od te sredine.

Koje su vaše prognoze, ko mere biti, ko ne mere i tako to...

Sad sam video svoj prvi post na onoj temi od prosle sezone. Bas sam omasio za sve pare. :)

Бојим се вишегодишње доминације Јувентуса, побољшали су се јебо маму.
Други је Милан јер је то постала лига од 2 клуба.
За њима иду Рома и Интер, па Лацио и Наполи.
Фиорентини не дајем велике шансе.
Испада Пескара сигурно.
Ценим да би Сампдорија могла бити у првих 10 ако се заинате.

1. Mančester plavi
2. Čelzi
3. Mančester crveni
4. Liverpul

Ne mogu sad elaborirat, a bih rado.

Neću da prognoziram. Samo se nadam da će Liverpul početi da uzima utakmice protiv malih klubova, jer sa velikim uvijek ima pozitivan skor. Ako prestanu da gube bodove kod kuće, mogu u top4, ladno.

I ja sam čitao vaše prognoze i slatko sam se nasmejao. Pogotovo ono za Arsenal i 13'to mesto te borbu Liverpula za titulu.. Ja sam omašio osvajača titule.. Tipovo sam na Junajted, al eto zamalo..
P.S. Koji se kurac otvara nova tema ?

P.S. Koji se kurac otvara nova tema ?

Ova da se zaključa, i da se nastavi tamo.

Ova da se zaključa, i da se nastavi tamo.

I da tamo neki kršni mod (Remac) promeni godinu u naslovu teme

Треба сачекати да се обави већина трансфера, онда може да се прича и предвиђа.

znaci, ako ostane ovako kako je, mnogo cu da se smorim. daj da dovedu nekog aukurac

прва 2 манчестери
па арсенал и челси

Šta će ova TEMA, koj kurac, kad već imja jedna?
MADERATORI DURADE NEŠTO!

Стивен

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2012&mm=08&dd=03&nav_id=632046

Убедљиво најозбиљнија лига на свету.

Pa dobro, ovo i nije neki parametar ozbiljnosti jer maltene svaka evropska liga ima omladinska takmičenja (do 19, 20, 21 godine itd.). Čak je prošle godine odigrana prva sezona NextGen takmičenja - Liga Šampiona za omladince.

Бемти, ја ништа од тога нисам знао... Мислио Енглези пионири у овоме.

ma jok. u next gen-u liverpul stigo do polufinala valjda. tu nas naguzio ajaks. al bas naguzio.

bilo je vrijeme da se ovo otvorilo za u21, jer je ona liga za rezerve idiotska.

Na koga sam čuo da je Liverpul potrošio jedno 17 miliona? Neki anonimus, jebem li mu sve svece, tj. dvojica, ako se dobro sećam. Na jednog 13, na drugog 17. Neki Alen valjda, tako nešto...