Prijava

паја беше мудар човек, крмећина ваистину доминира

Isto kao s picom i pivom, postoje razne varijacije, ako je prvi burek napravljen s mesom to ne znači da se burekom može nazivat samo pita punjena mesom. Al aj ti to dokaži nekome ko dolazi iz zemlje iz koje tvrde da su oni imali piramide prije Egipćana...

Ma da, kad ne znate šta ćete, po Bosancima udarite.

burek je u rolnu sa mesom, a pita sa mesom je kad se reze na trouglove, a pita sa sirom je to isto kao pita sa mesom samo sto je sa sirom. a burek sa sirom bi bio to ko u rolnu sto se savije ali nije sa mesom nego sa sirom, ali to se ne pravi, nego pita, posto je burek sa mesom, iako se podrazumeva da je sa mesom.

Ne mogu da vjerujem dokle ce te potezati ovo pitanje. Burek je sa mesom i tacka. Prihvatite to. Znaci: burek- naziv za pitu sa mesom, sirnica- pita sa sirom, krompirusa, zeljanica i sl. Sta tu nije jasno?

Nije jasno kada je prazno da li se zavija kao burek ili kao pita.

Како шта није јасно? Па има ту доста отворених питања.

Tamo je nako, vamo je vako. U Srbiji tražim burek smesom i jogurt, u Bosni burek i jogurt. Preferiram onaj srolani pa umotani, onaj slagani mi se zgadio u Srbiji, premasnog ga prave. Uglavnom, znam šta ću za doručak sad.

onaj slagani mi se zgadio u Srbiji, premasnog ga prave. Uglavnom, znam šta ću za doručak sad.

+2

Sve su pite pitice , samo je burek pitac...

Pevac ili krelac, bitno da je dobra večera!

Burek za večeru?????

Može mu se, on je penzioner. Holesterol do obrva.

Slijedeći logiku iz prethodnih postova došao sam do zaključka da ako bi neko imao dovoljno veliki polni organ (koji je pritom u stanju da zadrži poluerektilno stanje izvjesno vrijeme) da oformi spiralu od njega, i priitom ga umota u kore novonastali izliv kreativnosti zvao bi se burek (hrv. kurek)
Jede li se kome burek od Rona Džeremija?

Po meni, burek je sa mesom i sa sirom i to samo ako je dotični kupljen (ako se pravi kod kuće, onda se računa kao burek samo ako je u spirali a.k.a. zvrku), u suprotnom je samo pita.

Molim ljudove da ne spominju jebene "piramide" u Visokom. Da vidim onog jebenog kauboja, grkljan bih mu presjekla onim šešeirom.

Koji kauboj, kakav grkljan, čiji šešir?

A sad da vas ozbiljno pitam. Jel ide u smesu sa mlevenim mesom i neko jaje? Vidim da ovde kada prave "burek" po kućama to obično bude sve kao za gibanicu samo što je umesto sira meso i luk.

Ako je smotano ne mora značiti da je u zvrku. Imaš i motani burek ali u štapovima, HA JA!

Koji kauboj, kakav grkljan, čiji šešir?

Ma onaj idiot Semir Osmankuracpalac što tvrdi dimamo piramide, jebo ga ćaćin ćaća. Utripao čovjek da je Indijana Džons.
http://www.camo.ch/Images15/semir_osmanagic1.jpg

Jebem li ga, ja burek nikad ne pravih kod kuće. Obožavam da pravim gužvaru (ako se to tako zove). Sir, jogurt, jaja, mlijeko i onda kore od pite umačem u to i slažem po tepsiji. Jel to gužvara, nek mi neko veli...

Ako je smotano ne mora značiti da je u zvrku. Imaš i motani burek ali u štapovima, HA JA!

Da jebote, totalno smo zaboravili postojanje tog vrstobureka!