Kaмповање

  1. Дакле, има ли ко заинтересован за камповања, она класична, у природи, јесте ли били већ негде, каква су искуства? Имате ли савета? Која места препоручујете?

  2. ne volim kampere, ukopaju se i čekaju, tražim od admina odmah da ih kikuje, gomna jedna.
    mada volim da kampujem u rl, al više bez otana nigde ne idem!

  3. Sad se upisujem,a sutra kacim slike i pisem referat!

  4. Evo konacno nadjoh vremena da napisem nesto i na ovoj temi.
    Kampovanje obozavam, kad bih imao sa kim, kampovao bih 5 dana nedeljno, a ova dva bi mi samo bila priprema za sledece kampovanje.
    Sto se tice lokacija, bio sam na Palicu, Borskom jezeru, okolini Divcibara a u planu su mi obala Drine i Vlasinsko jezero.

    Evo par slika sa poslednjeg kampovanja iz okoline Divcibara:
    http://www.dodaj.rs/f/I/b7/4aOvoRdv/sdc14329.jpg
    Ovaj debil na slici sam ja, al to je nebitno,bitno je brdo u pozadini na koje smo se popeli:
    http://www.dodaj.rs/f/7/Ns/5ClT39K/sdc14332.jpg
    A ovo je slika sa polovine tog brda, u sredini slike se vide satori:
    http://www.dodaj.rs/f/14/IC/1TXQwX94/imag0107.jpg

    Sto se tice opreme ovo je najobicniji sator, i tanja vreca za spavanje.
    Najvise problema smo imali sa osvetljenjem uvece, posto nam je ona baklja u koju se umoci konopac dobro funkcionisala samo prvo vece,posle toga se valjda konopac rasusio,ili sta vec,pa je samo izgoreo ko papir. Ako imate neko resenje za sledeci put, vi mi napisite.

    Aj dajte neke predloge za mesto za kampovanje. Znam da u Srbiji moze se kampuje gde hoces,al ja prefereriram pored nekog jezera ili reke (i potok radi posao).
    Pre svega mi je bitno da bude zavuceno i odseceno od civilizacije, da mogu na miru da se dernjam u sumi, i da ne moram da strepim da ce mi dodje neko da smara.

  5. jesi imao vece slike da postavis? neke recimo ko za bilbord?

  6. Газимудо, Бован је локација коју тражиш, односно Бованско језеро. Тамо сам камповао, и то је једини пут за сада.
    Иначе, нисам одушевљен, оно раставиш се од живота до 5-6 ујутру и једва чекаш да се наспаваш ко коњ, ал курчина пошто у шатору мож да џмијеш евентуално до пола 8-8, после тоге је јелте несносна врућина. Генерално нисам за камповање, скучено је, спаваш на земљи, и мож ти изазове клаустрофобију кад се захефташ у свој одељак за спавање.

  7. Za osvjetljenje u šatoru lično koristim Cyalume svjetleće štapiće. Zelena boja, vidljivi su sa čak 1000 metara, sijaju 8 sati a koštaju 4 marke. Tačno ću se jebavati sa lanternama i bakljama :D

    Jednom mi donio rođak iz Njeačke one iz Milteka, magnum lightstick, znači, brat bratu jedno 30 centi je to čudo, sija ko Bogorodica...

  8. ponekad se desi da me neko nagovori da kampujem kod nas na jezeru..
    al generalno ne volim, tako da se napijem ko šupak, plutam po jezeru sa 2 litre bambusa dokle god mogu i onda se onesvijestim u šator...
    to je moje kampovanje :DDD

  9. Kampovo prvi put za 1. maj. Otkinu sam je od posla. Prvo kad smo došli jedva smo skolopili šator, drug iz drugog kampa doneo raćije i drug nam se odvalio od pola litre rakije koju je popio u roku od 10 min. Nakon toga smo posvetili sve vreme njemu. U pokušaju trežnjenja drug je prosuo balon sa vodom pa smo crkavali od žeđi do negde oko 4h (a sve to se desilo oko 8h uveče) dok neki likovi nisu doneli neke sokove i vodu. Potrošili smo sva drva jer smo bili neiskusni i morali smo da idemo u po noći po šumi da donosimo lišće i neke grančice, dremao sam možda pola sata, i sve dok smo se mi mučili moj odvaljeni drug je upovraćao moju vreću, svoju odeću i nakon nekog vremena svoju rezevrnu odeću pa smo morali da mu dajemo tuđu. Sve u svemu sutra dan sam i ja lepo popijo i najeo se to stoka pa sam sve to zaboravio.

  10. Kampovanje peder. Osim ako nije s hajtek prikolicom. Ne znam šta je toliko uzbudljivo u tome da nemaš vode, vecea i kreveta danima. Pitaću nekog beskućnika, kapiram da će mi on najbolje odgovorit.

  11. @ merci
    Ma uzeo sam fotoaparat od devojke, jebo je ja ima zilion megapiksela,skapirao sam tek kolike su slike kad sam uploadovao.

    @ ostali

    Sto se tice spavanja, i mi smo ustajali u 7 pola 8, posto nam je sunce u 6 zasijalo u satore. Al mi smo legali oko 1, pola 2.
    Jebiga, nije nas mnogo, i mi oko 8 sati vec krecemo da se skupljamo oko vatre, i cirkamo,tako da do 1 imamo sasvim vremena da se ispricamo, ispevamo i napijemo.
    Sto se tice samog spavanja, ne spavam na zemlji. Kupio sam rolnu onog sundjera, i poturio cebe preko njega, a zatim ja u vreci,a posto volim tvrde krevete,meni je to milina.

    E sad sto se tice svetla, ne treba meni satorsko osvetljenje, nego za napolje, mrzi nas da stalno lozimo vatru,a i pola sume smo potrosili prethodni put. Dakle treba nam neki fenjer ili tako nesto cisto da se vidimo napolju.

    E sto se tice Bovanskog jezera, to sam video na google earth, i delovalo mi simpaticno,sad ga definitivno pisem na spisak lokacija.

  12. Kampovanje je za ljude koji ne vole da se kupaju. opaaa
    Uglavnom kampovanje dolazi u obzir na sat-dva sa nekom prepičkom koja je raspoložena za sve.

  13. Sidrasevicu, aj okaci neku sliku,interesuje me to Bovansko jezero iz prve ruke!

  14. Dođite kod nas na rafting Tarom.
    Raja, pivo, roštilj, pice, spuštanje niz Taru... šta će ti bolje.

  15. Hvala Sterija.
    Makarone, svraticu sigurno,pitanje je samo kad :D

    Al cisto da naglasim, ja vise volim da kampujem van kamp naselja. Znaci neka livadica,sumarak, sator i milina

  16. Spolja koristite lanterne, najbolje i najefikasnije, sa litar ulja more sijati kolko oš :D

  17. Ja sam danas jeo u sred njive gdje sam radio. I to je u neku ruku kampovanje.

  18. Najbolje mesto za kampovanje. Samo za one sa dobrim stomakom. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=XyHQ4LLzflI&feature=relmfu

  19. Ne znam šta je toliko uzbudljivo u tome da nemaš vode, vecea i kreveta danima

    Ако имаш две ролне влажних марамица и ашов не треба никаква брига за ВЦ...
    Влажне марамице су закон за камповање, за све можеш да их користиш...

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.