The Beatles

1. Da pevaju na srpskom, kičastiji tekst pesme na srpskom ne bih znao navesti.

Misim, lav mi bejbe. Ou, je, lav mi. Aj lav ju, lav mi tu.

More bre... Odoh peglu bačit.
    Edit:

Zanimljivo je da sam sa dosta strana čuo/pročitao da je njihova muzika, u njihovo vreme, bila smatrana za prozaičnu i plitku od neke intelektualnke klase. Što i ima nekog smisla kad se uporedi sa nekim drugim žanrovima, džez npr. ili klasika. Zato mislim da je njihova muzika na neki način dobila na kvalitetu sa evolucijom ziljave muzike tipa britni spirs i tako dalje i mislim da su u odnosu na godine koje su prošle bitlsi sasvim ok slušani.

PO toj logici, ako se ovakav sunovrat nastavi, za sto godina Britni Spirs će biti vrhunac, nedostižni uzor za nove generacije.

2. Dobro nisu im svi tekstovi tralala, mada ipak većina jesu ali jebiga. :) Koliko god da su im muzičke harmonije i tekstovi jednostavni, moraš priznati da makar malo JEBU, koliko god da ih ne gotiviš.

3. Pod JEBU mislim imaju neki kvalitet

4. Ma jebu oni, ali to je jebanje, što se tiče kompleksnosti muzike, na nivou jebanja nekih pank bendova. S tim što ti pank bendovi u ukupnom skoru mnogo više jebu jer su društveno, filozofski i politički mnogo više angažovani od Bitlsa. Ali, naravno, nećeš od Servantesa zahtevati isto savršenstvo kao od Kafke? Doduše, ako se gleda tako, ni Servantes ni Kafka, uprkos razlici u godinama, nisu služili pukoj zabavi, već su postavljali određena subverzivna pitanja kulturi u kojoj su nastali. Elem, subverzivnost Bitlsa, ako je i postojala (valjda je postojala, kažu ljudi), u današnjoj kulturi više ne postoji, tako su fino apsorbovani i svedeni na puku zabavu...

5. Почео сам први пут да их слушам кад сам имао 10 година. Једна жена на мору ми је рекла да личим на "оне из Битлса" због косе. Мени је то звучало тако добро и нашао сам кући неки ЦД "Голден Битлс" са 28 песама.
    Данас волим свих 28 песама са те компилације. Били су ми омиљени бенд од десете до неке четрнаесте године. То је био прави омиљени бенд. Нисам знао ко се како зове, ни ко шта свира али сам их обожавао. Чиста љубав према музици. Омиљени ми је био Ринго због изгледа.
    Данас је већ мало другачије. Далеко од тога да су ми омиљени бенд али као и прва љубав имају посебан статус код мене. Ретко их слушам, али их заиста волим. Омиљени албум немам, али нека буде Лет ит би. Омиљени ми је Пол Мекартни. А песма:
    http://www.youtube.com/watch?v=4jKahlEKo0Q

6. имају доста ужасно глупих песама, типа роки ракун, јелоу сабмарин и тако тих гована, ал имају и много јаких песама које су квлтне

прецењени су вероватно зато што су најутицајнији бенд у рок музици (мада дискутабилно). по квалитету тешко да игде достижу квалитет једног пинк флојда, још мање лед цепелина, мада ајд треба узети у обзир да су мало раније стварали.. ма курац, и крим је свирао у њихово време па је био далеко прогресивнији.

увек бих радије ролингстоунсе слушао нег битлсе
    мада и битлси су ми океј, иако имају доста срање песама

7. Meni najdraža pesma :)

vučice -.-

8. Престаните да слушате поп рок лејм песмице од Битлса, и баците се на ЛСД фазу и Вајт албум.

9. ако ништа, треба им захвалити за увођење елесдија у музику

10. Bitlsi. Kvlt. Ako ijedan rok bend može da se nazove najboljim u istoriji te muzike, to su bez sumnje bitlsi. Kičasti tekstovi? Da, na početku karijere. Kompleksnost muzike? Uglavnom zavidna, na mnogo višem nivou od velike većine rok muzike, od 50tih pa na ovamo. Njihova genijalnost je neopisiva. Svaka druga pesma im izbija iz šablona, predstavlja nešto do tad neviđeno i neponovljivo.

Valdemare, ne seri. Ako ti se ne sviđaju, poštujem. Ali, kako nemaš konkretan argument, ne pljuj Bitlse i ne poredi ih sa pank bendovima.

11. Ајде не кењај, и Цепелини, и Флојди су бољи. А има још пар бендова који могу да се квалификују.

12. Varnere, Yellow Submarine je dečja pesmica, i ja sam je obožavao kao klinac, zajedno sa crtaćem. Ništa joj ne fali :)

13. Kičasti tekstovi? Da, na početku karijere. Kompleksnost muzike? Uglavnom zavidna, na mnogo višem nivou od velike većine rok muzike, od 50tih pa na ovamo.

Албум Еби роуд, 1969. песма - Хир камз д сан, једноставна и безвезан текст. Вајт албум, 1968. песма - Обла ди обла да, једноставна и безвезан текст. Албум Јелоу сабмарин, 1969. песма - Ол ју нид из лав, једноставна и безвезан текст. Са истог албума и Јелоу сабмарин, песма од пар акорда, ништа посебно. Албум Лет ит би, 1970. година, песма Лет ит би, исто поп рок песмица... Оћеш још да набрајам? Ово су последња четири албума, нећу ни да помињем првих неколико.

14. volem ih jer im je mjuza gotivna, blesava, i na momente otkačena. i podseća me na neka lepa, čista, naivna vremena, kada je budućnost delovala svetla i sve je bilo moguće....

15. Лед Цепелин је измислио, и објаснио музику Битлсима.

16. Ne slažem se sa većinom toga što si napisao. Dobro, obladi oblada je zajebancija. I to dobra, i nju gotivim. A Here comes the sun i All you need is love su njima svojstvene vesele, optimistične pesmice. I All you need is love ima sjajan tekst, vrlo originalno koncipiran. Let it be takođe. I šta god da nabrojiš, imaću kontraargument .)

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.