Prijava

Da, ovo nije jazz, ovo je jazzy, sasvim korektno usput.
Džez inače nije stil muzike, već odnos prema sviranju i improvizaciji, sa hip akordima i kul intervalima.

https://youtu.be/AMrQy_-7czQ

Evo za ne-ljubitelje saksa i džeza jedna rstva koju mnogo volim, da probam da vas preobratim lol. Pokušajte da nadjete gde je 1 u brojanju i vidite koliko dugo možete da ostanete u ritmu, (pesma je u običnom 4/4 taktu).
Majkl Breker je životinja.

https://www.youtube.com/watch?v=6tynWSAesAo
jos jedna dzez pesma bez saksofona svi ljubitelji nesaksofona su dobro dosli da poslusaju

Pa šta sad, ne kapiram - ovo ti se svidja? Ovo je baš klasičan džez zvuk i ima saksofon. Ja ti pustio Majkla Brekera i Kenija Gereta i to ne valja :zbunj:
Veoma se atonalno osećam: )

Nije nikako isti zvuk saksofona, ovaj Mosterov je brži, energičniji, žešći, dok ovo što ti kačiš zvuči kao muzika iz porodičnih serija sedemdesetih godina:)

Okej, aj da kažemo da Breker u nekom paralelnom univerzumu netreniranim ušima može da zvuči kao porodična serija, (ovo je inače uvreda preko svake mere za pokojnog meštara saksa), ali brate da ponovim:

https://youtu.be/H5urj-qgK8A

I ovo tvoje je brže, energičnije, zanimljivije na bilo koji način?

Slušljivije za mene lično, a tvrdim da zvuk saksofona nije isti, primjer, recimo daš gitaru onim gownarima iz Galije onima iz Repetitora, zvuk neće biti isti, ne samo zbog stila muzike, već zbog načina muzičkog izražavanja gitariste. Mekši je zvuk ovog Kenija GeretaI to je sasvim u redu, ko voli meke tonove:)

Ma baš me briga, meni samo toplo oko srca dok te zamišljam kako sediš i slušaš raznorazne džez-saksofoniste i formiraš kritičko mišljenje o njima :-D
MEŚJA ĐEZERU!!!!

pa che, da bi nesto iskreno mrzeo to nesto moras da poznajes, nema druge.
inace je poziranje, kao mrzim jer svi ostali mrze. mesja mislim da konkretno se naslusao saksofona dovoljno da mu idu na kurac :)

i meni se ne svidja bas ovo sto kacis, al recimo nemam izgradjeno misljenje o tome, nisam dovoljno slusao ili nisam bio na koncertu/morao da slusam nesto sto me je emotivno osakatilo, pa ne mogu da mrzim. ono, mozda bi mi se svidelo da gledam puno.

za razliku od F1, za koju mislis da je ova situacija, a ustvari je mrzim ko sto bombas mrzi zvezdu, kao nesto cemu si se kao mali radovao a onda te u zivotu razocaralo. tako mrzim :)

Jedini saksofon koji priznajem jesu sekvence iz "your latest trick"

Aha, aha, a ko svira te "sekvence", m? Ko? Ko?
MAJKL FAKIN BREKER, eto ko.
Molim lepo.
A evo i verzije gde njegov rodjo Rendi Breker svira trubu na introu, ovo je ustvari original sa albuma, ali svi znaju onu kraću radio verziju koja počinje saksofonom, sa kompilacije "Brothers in arms":
https://youtu.be/e7ZM4mjgrFw

Celte, ja recimo mrzim zvezdu, iako ne znam ništa o njoj. Mislim - ne volim nešto ni partizan, ali neuporedivo više mrzim zvezdu. Tako sam odgojen, jebi ga. Mislim da ne možeš da budeš old skul Srbin, koji drži interese Srbije pri srcu, a da da ne mrziš zvezdu. Zvezda je kriva za sve loše što se desilo Srbiji od četrespete na ovamo.

Zvezdi možeš samo da puneš u prkno

https://i.imgur.com/oQKGmac.jpg

a mene samo izuzetnu nelagodu stavar taj većinski način sviranja saksofona, nemam ništa protiv džeza kao žanra, meni to zvuči kao džemovanje, i ko to voli neka sluša.

Jebi delije, živećeš veselije.

Lele kako radi dajte ceo videoo