Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
ja sam ovdje skonto kako valdemar odlično dila pečurke
Nema bezvrednije a za mene lepse pecurke od ljutice. To je pecurka koju niko ne kupuje, niti prodaje. Ne znam zasto ali sigurno ima razloga. Ali kad se dobro posoli i baci na zar... UF! I sad mi ide voda na usta kad pomislim na njih!
Silno grešiš.
Zakopavanjem krpene lopte koja je nakapana uljem tartufa. Zamisli, tako se to radi. To sam radio iz hobija, ne razumem šta ti je smešno.
Ja berem (i jedem) samo tri vrste pecuraka, sto me je Baba naucila kad sam ima cirka 5 godina.
1.Vrganj. Mozes da se zajebes sa jasicarom koja lici na njega dosta, ali to samo u pocetku. Zimi Vrganji u salamuri, nista lepse.
2.Lisicara. Potpuno bezbedna, nema nista slicno.
3.Kajmakcara. Isto, najbolja pecurka za jelo koju sam probao. Nije normalno koliko je dobro, njam.
Sve ostale ignosrisem. Imao sam nekoliko prijatelja koji su brali po knjizi,pa nije ispalo bas najbolje po njih, a moja majka se otrovala sa onim belim mlecnim, svi su jeli zajedno, a samo je ona nagrabusila, imala je klinicku smrt.
Jedem i sampinjone, kad nema nista bolje.
Ovo je kajmakcara, verovatno je u drugim krajevima zovu razlicito.
http://www.mycobh.com/forum/download/file.php?id=605&t=1&sid=c01d083e38a4e5b8638aefbe8fb75443
http://www.mycobh.com/forum/download/file.php?id=605&t=1&sid=c01d083e38a4e5b8638aefbe8fb75443
To uglavnom zovu jajčara.
Kod mene je zovu gospodnjaca ili blagva..
hahahah
Ne radi se tako, ali dobro ako ti bolje znas.
Znaci blagva, ne blajva :D
Da, znam bolje.
Momci, to moze vrlo lako da se resi. Odete recimo do Kosutnjaka, zavrnete rukave, zabijete nosine u lisce i ko prvi nadje tartuf, taj zna bolje.
Ako vam je lakse, organizovacemo se mi da vam pruzamo podrsku i da vam damo keksic ili kreker kad zalajete ili nadjete trag.
http://www.banjaluka.com/vijesti/kratke-vijesti/2013/06/01/tartufi-posao-buducnosti/
Evo, daju besplatne sadnice lješnjika na čijem korijenu se nalazi sjeme tartufa.
To je prica sa mrmotima i cokoladom, da se tartufi uspesno uzgajaju ne bi imali cenu koju imaju. Taj uzgoj MOZE da uspe, ali samo MOZE - sav rizik je na proizvodjacu. S druge strane, barem su lesnici tu da se ubije nervoza zbog neuspeha.
Тако се само пси тренирају, и то нека посебна раса, заборавих јој име. А колико сам читао, у вези вијетнамског прасета, да се храни некилико месеци, искључиво са храном зачињеном таруфима...
Svinje se ne treniraju za tartufe iz vise razloga, od kojih je glavni to sto je tesko ubediti svinju da ne pojede tartuf koji pronadje. Uglavnom se koristi lagotto romagnolo, ali moze maltene svaka rasa da se istrenira. I svakako se nijedan pas ne trenira tako sto mu se daje da jede tartufe, vec se pas za pronalazenje tartufa nagradjuje drugom hranom.
Gljivarstvo bi be googla propalo načisto.
Па довољно је да га пронађе и да почне да чепрка, не мораш је пустити до краја. А у том случају ко гарантује да и пас не би оштетио тартуф, с'обзиром на то да не сме срж да се повреди.
Pusti te SBB KBB teorije, kazem ti da se tako ne radi.
Може бити да си у праву. Не поричем. Али ипак по некој логици, контам да је изводљиво и једно и друго, бар што се тиче проналажења. Једино ако постоје неке друге ствари које би биле саботиране због већ наведеног... Не знам, али чуо сам да су страшно укусни. Док њих не пробам преостаје ми да једем свињу! :)