Trula Srbija

1. Još nisam čula da su objavili ali da vas obavestim o tome. Moj zet koji je radio na testiranju robe na carini kao laborant dobio je otkaz i ukinuli su pregled uvozne robe.
    Ne razumem taj potez i zbog čega su to uradili. Da li je to uvod u sumnjive radnje?

2. Još nisam čula da su objavili ali da vas obavestim o tome. Moj zet koji je radio na testiranju robe na carini kao laborant dobio je otkaz i ukinuli su pregled uvozne robe.
    Ne razumem taj potez i zbog čega su to uradili. Da li je to uvod u sumnjive radnje?

Лагано...
    Код нас су прије избора у Генексу (фирма), донијели мајице ДПС-а и наредили радницима да их носе док раде, њих десетак, укључујући мог брата од тетке, су одбили и добили су сви отказе...

3. A šta je DPS? E, jesam Koštunica.

4. ДПС ти је владајућа странка, Мило Ђукај и компанија :)

5. Bezobrazluk. A za ukidanje pregleda robe, tu vest treba raširiti.

6. A vucice, to jeste zbog GMO, nema zbog cega drugog.

7. Pa jel se samo hran pregledala?
    Jedete vi GMO otkad je ljudski rod počo da pravi hibride.

8. Laboratorijska testiranja uključuje samo hranu. Zato me i čudi što su to ukinuli.

9. Još nisam čula da su objavili ali da vas obavestim o tome. Moj zet koji je radio na testiranju robe na carini kao laborant dobio je otkaz i ukinuli su pregled uvozne robe.

Cenim da je to prešlo u nadležnost nekih službi i institucija koje i trebaju to da rade.
    To nije posao za carinu, oni treba da rade nešto sasvim drugo, a analize rade sasvim druge službe koje imaju sa čim i sa kim da to valjano odrade.
    Ukratko, ne mogu kontrolu ispravnosti nekog proizvoda(bilo kakvog) da rade carinici, za to postoje prave i ozbiljne laboratorije.
    Carina je administracija i njihov posao je samo da postupe onako kako rezultati neke analize to nalažu, a ne da oni sami prave analize.

10. Kurde,citajuci tvoje komentare, pocinjem da tripujem da ja u stvari zivim u Svajcarskoj.

EDIT:

radio na testiranju robe na carini kao laborant

Znaci nije carinik radio testiranje, nego laborant. Laboranti vrse testiranje. Nalazili se oni u Beogradu ili na samoj granici, isto je. Imaju iste tehnike, iste metode, i isti cilj.

11. Sad sam proveravala na netu. Firma za koju je radio je Eco lab a to je samo ogranak velike kompanije istog imena koja se bavi kontrolisanjem ispravnosti hrane i pića. Ako je u pitanju proturanje GMO hrane na naše tržište onda ta kompanija radi prljavo.

12. Firma za koju je radio je Eco lab

http://www.rs.ecolab.eu/
    To nije državna institucija koliko vidim, a trebalo bi da bude, ako radi za vladu Srbije. Biće da se neko setio da imamo i državne laboratorije na nekim raznim instutima, ustanovama, itd, itd

Znaci nije carinik radio testiranje, nego laborant. Laboranti vrse testiranje. Nalazili se oni u Beogradu ili na samoj granici, isto je. Imaju iste tehnike, iste metode, i isti cilj.

I on onda uđe u svoju kancelariju na granici i pošto je laborant, on odma' mune to u neki aparat i vidi dal je genetski modifikovano ili ne.
    Onda uzme igračku iz Kine, mune je u isti aparat i vidi dal je kancerogena, pa onda uzme lek za grip iz Švedske i vidi dal ima neželjena dejstva kod trudnica...

Jebeš laboratorije na VMA, jebeš na "Batut-u", jebeš na "Kirilo Savić-u", itd. kad sve to može da uradi laborant na carini...
    Mnogo bre lupate, majke mi. :-)

13. Juče u blicu čitam o GMO hrani, sve njene mane i prednosti. SAD je proizvođač te hrane i hoće da osvaja tržište što bi na kraju dovelo do genetske mutacije drugih biljaka zbog semena GMO biljaka a oni bi dominirali tržištem i bacili u senku proizvođače običnih semenja.
    Zato je bitna laboratorijska kontrola uvezene hrane i semenja jer na deklaraciji nema naznačeno kakva je hrana ili seme u pitanju. Da ne utiče loše na zdravlje ljudi, stavili bi oznaku.
    Firma nije trebala da zabrani testiranje robe.

14. Која је фора са овим што наш препаметни народ навија да чика шиптар скочи са генералштаба? Је л' то нешто није у реду са мном или... Шта?

15. Treba nam neko zavrnuti dobro šiju

16. Testiranje na GMO je jedna vrsta testiranja,a testiranje ispravnosti hrane nesto sasvim drugo. Rade se odvojeni testovi.
    Ako bi cekao analizu iz beograda na GMO, to bi prakticno znacilo da ce ta hrana prvo da udje u srbiju (jer sigurno nece da stoji danima na carini), pa dok je ovi istestiraju i recimo utvrde da jeste GMO, onda ce im posalju dopis da moraju da izadju. Da da, a oni naravno za to vreme nece da distribuiraju.

Znaci na GMO testirati na granici, ako jeste , molim lepo - dovidjenja. Ako nije, pusti,pa nek rade ostale institucije testiranje da li ima 60 ili 90% skroba, da li ima nedozvoljenih supstanci itd.. Zna se sta je genetski modifikovano seme.

17. enemyofthefreeworld

Која је фора са овим што наш препаметни народ навија да чика шиптар скочи са генералштаба? Је л' то нешто није у реду са мном или... Шта?

Mislim da smo stvarno pukli na više nivoa i da će teško šta da nas vrati u normalu...

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.