Trula Srbija

1. Ја тек сад видех да је Неша Галија народни посланик.

fendere, evo ih oni što ne vole da se slikaju

Ма то није битно. Политичари су се увек сликали. Било је тога увек, биће и даље. Оно што је најгоре, то је што се опет кривица или колективизује, или се пребацује са једног на другог док се све то не заташка. Не морају министри да дају остваке, али морају да спроведу истрагу и да утврде појединачну одговорност. А не Вучић да прича како не да овог, како не да оног.

То што неко има раније заслуге, не оправдава га и не ослобађа га одговорности, ако је крив за неке скорашње догађаје. Кривце треба тражити међу лекарима, међу војним лицима, а и родитељи сносе посебну одговорност. Али не сме више да се кривица сваљује само на једног, најчешће на неког ко је мртав, или да се све заташка. Тај и тај је крив. Отказ! Чим радиш као лекар, полицајац или војно лице самим тим прихваташ ризик да ћеш бити одговоран за нечији живот.

Али, ако министри не буду способни да спроведу истрагу како треба, е, онда би требало и они сами да дају оставке.

2. Ја тек сад видех да је Неша Галија народни посланик.

ахаххаахха, зезаш? У којој странци?

Цензура је у Србији много мања у односу на аутоцензуру. То је много зајебаније, кад новинар сам себе цензурише.

3. U Srbiji nije problem autocenzura. Dovoljno je samo pismeno napisati članak i već si cenzurisan jer te niko ne razume.

4. Неша је у СПС-у.

5. ХАхаха, иди у пичку материну ал ме насмеја сад, хахахахха јеботе.

И то ме подсети на оно кад је Карлеуше имала рубрику у Куриру. ТЈ, потписивала се (можда са х или отиском прста) испод чланка Басаре, па се због тога водило да она пише. Имам и дефку о томе

http://vukajlija.com/da-zaboravim-da-citam-i-pisem/264699

6. Неша је у СПС-у.

Да, нешто се и сећам да је био тамо још док је Слоба био ту, али нисам био сигуран.

7. Sumnjam da i Neša zasigurno zna.

8. Kad čitam Nušića i Domanovića, Zmaja, Svetozara Markovića, Dimitrija Tucovića, znači nekih od sto pa naviše godina distance od današnjeg vremena, vidim da je sve isto, samo malo primitivnije tada bilo, naravno. Nije ništa izmislio Vučić ni SNS, samo raspolažu modernijim sredstvima. A razlog zašto je to - malo je i za pedeset doktorskih disertacija, na državnom univerzitetu, neke normalne zemlje.

9. samo malo primitivnije tada bilo,

I nije. Na nižim nivoima sve je isto. Neko je kačio ovde sliku dokumenta, kad je valjda profesora književnosti na mestu neke kulturne ustanove (muzej beše) smenio član SNSa, limar. Da ga jebeš. Tehnokratija na delu.

10. Валде, баш сам то номад помислио, клинац ради сатиру, па смо џакали... Који је Радоје геније.
    Ваљда ће да почне и да сатире скорије, све се нешто надам. Не Радоје, клинац.

11. Meni nije baš najjasnija ova komunalna policija u Srbiji. Kod nas oni služe da dođu kad se neko požali da je glasna muzika u kakvom kafiću, da se prekoračilo radno vrijeme, da si postavio štand na nedozvoljeno mjesto, da dođu zato što te komšija prijavio da tvoja živiica ulazi pola metra na javni put.

12. Meni nije baš najjasnija ova komunalna policija u Srbiji. Kod nas oni služe da dođu kad se neko požali da je glasna muzika u kakvom kafiću, da se prekoračilo radno vrijeme, da si postavio štand na nedozvoljeno mjesto, da dođu zato što te komšija prijavio da tvoja živiica ulazi pola metra na javni put.

Nikom nije jasna. Najmanje je jasna komunalnim policajcima. Al njih baš zabole, dobili ovlašćenje da drkaju narod bez povoda, pa što da ne iskoriste.

13. Ја сам се обрадовао кад су увели комуналну полицију јер сам мислио да ће да ради оно што јој име каже, да уводи комунални ред. Да ће бити мање дивљих депонија, уличних продаваца, графита где не треба и томе слично. Наиван сам био ко клинка после две ђус вотке.

14. Стварно, ово што ењеми каже, све се нешто надаш, биће нешто боље... Кад оно казаново биће...

15. https://www.youtube.com/watch?v=rMpVpc9ZDt0

Imaš i ovo. Srbija je postala mnogo bolja ovom uspešnom akcijom policije. Čovek se bori da preživi, pandur ga bez razloga gurne, deda povuče nož i ima da najebe ko žuti. Jebote a u glasu mu čuješ nemoć i očaj.

16. Najjaca stvar kod ove komunalne policije je sto drkaju samo matorce
    , zene i klince brate cim osete malo tvrdje samo se sklone

17. А бизгови дал су могли чичу паприкара да савладају. Ужас. И ја сад осећам немоћ и очај.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.