Trula Srbija

1. E, kad reče cilj..! :-)
    To za Kandićku naravno svi znamo, ali mi nije jasno koji je cilj ljudi koji drže one transparente za žicama, Srebrenicama, Žutim kućama ili čim još, oblače se ko parodija Hitlerjugenda, biju se okolo sa svojim narodom i kunu se u Dr.Martens obuću da su pravi Srbi?

Mislim, šta je poenta, čemu sve to tačno služi i koji je cilj toga svega?
    Šta time žele da postignu, ukratko?

2. Pa održavati mržnju među ljudima. Ako bude mir i niko se ne svađa, shvatiće narod gdje su pravi problemi, riješiti ih i živjeti bolje, zajedno.

3. Zna se kome sluze, ko ih placa i sta je cilj.

Mislim da postoji nekoliko teorija o tome:

- Plaćaju ih neprijatelji srpstva, eda bi Srbi bili prikazani kao ubojice i zlikovci. Na taj način je došlo i do ratnih zločina svojevremeno, to su radili plaćenici.
    - Plaća ih ruska tajna služba, da bi Srbiju udaljila od Zapada i približila sebi.
    - Ne plaća ih niko, to je gomila idiota bez mozga, povezana sa takođe obezmožđenim desničarskim organizacijama (koje opet možda plaća CIA, možda KGB, a možda ni njih niko ne plaća).

Mislim da je to uglavnom pregled teorija. Znajući neke od takvih, čini mi se da je ipak u pitanju ovo treće.

4. Ma dobro to, naravno da je tako, al' me zanima šta pričaju onoj slinavoj ošišanoj dečici u onim cokulicama...
    Šta to njima kažu da oni ustvari rade time što se dernjaju, šaraju zidove sprejevima i makljaju po stadionima, pa se ove mukice prime na to?

5. Šta to njima kažu da oni ustvari rade time što se dernjaju, šaraju zidove sprejevima i makljaju po stadionima, pa se ove mukice prime na to?

Pričaju da su oni pokret otpora u porobljenom srbskom narodu, da ne može to tako, da nas Jevreji i Šiptari i Ameri istrebljuju, pričaju im o Kosovu i Obiliću, ko izda pizda, alealealeale!!! grade im taj kolektivni identitet, pumpaju adrenalin, daju onima što umeju svih trideset slova da čitaju malo Ljotića i Protokole sionskih mudraca, i neke mudre izreke vladike Nikolaja, i eto... A znaš da onome ko je deo hardkor navijačke grupe, pogotovo onome ko je mlad pa hoće da se dokaže, nisu ni potrebni mnogi argumenti da bi prihvatio reč viših u hijerarhiji kao Sveto pismo.

6. I onda na stadionu krene Ubi Hrvata da Šiptar nema brata i tako to...
    A kod Hrvata ide Srbe na vrbe i tako...

7. I onda na stadionu krene Ubi Hrvata da Šiptar nema brata i tako to...
    A kod Hrvata ide Srbe na vrbe i tako...

Da, Šiptari i Hrvati sigurno imaju svoju verziju, ali u suštini isto...

8. I kad pobede sve neprijatelje, onaj što im je vođa će da bude Firer, a nastaće hiljadugodišnja blagodat u Srbiji a? :-))

9. Treba uvesti da se ljudima na vlasti ukinu svi prihodi i da žive od dobrotvornih priloga naroda, pa koliko se ko smiluje. Danas burek, sutra kifla...

10. Kurac bi bilo kifli...a o bureku i da ne govorim. Ličili bi na fakire. :-)

11. I kad pobede sve neprijatelje, onaj što im je vođa će da bude Firer, a nastaće hiljadugodišnja blagodat u Srbiji a? :-))

Nije to toliko jednostavno... Ovaj narod je eshatološki raspoložen, kao Švabe svojevremeno, kao Jevreji, kao američki fundamentalisti. Kad se opredeljivalo za carstvo nebesko, to je bila projekcija hrišćanske ideje o ostvarenju tog hiljadugodišnjeg carstva, pa isto kad smo se oslobađali od Turaka, pa carstvo jednakosti u komunizmu, pa Velika Srbija - hiljadugodišnje carstvo, pa doskora ulazak u EU. Ovaj narod teži očajnički za mesijom koji bi okončao istoriju i uspostavio utopijski (ili sveti) poredak. Ne znam kada ćemo shvatiti da toga nema... Osim kao neka postapokalipsa...

12. Zašto ne pišeš normalno, Valdemare? Nisu svi išli na filozofski fakultet. Moram po difoltu da imam diplomu da bih razumio tvoj komentar?! Ok, ti si pametan, ja sam seljak, ne znam šta si htio da kažeš.

13. Ok, ti si pametan, ja sam seljak, ne znam šta si htio da kažeš.

E jebem li ga, upotrebio sam jednu jedinu reč koja bi mogla da bude nepoznata: eshatološki. Ja ne znam kako ljudi na internetu nađu sve što im treba, a značenje jedne jedine reči neće da pronađu. I onda se ja pravim pametan, a neko ispada glup... Preteruješ, majke mi.
    Eshatološki - koji se odnosi na krajnji cilj, svrhu i završetak istorijskog procesa. Tema u svim religijama.

14. Eto, sad znam šta si htio da kažeš, ali te još ne razumijem.

15. Jeste li vi skontali da se u zadnje vrijeme na forumu pojavljuje sve više vujaklijaških riječi? Budibogsnama, ko da vam Vendi diktira. A realno - idiotizam je da koristiš tamo neke latinske kurce kad to sve fino na svom jeziku moreš izreći. Al' ne, sve je ljepše no srpski jezik, jebem ti mentalitet posrani i naciju....

Izbudalio narod načisto.

16. Eto, sad znam šta si htio da kažeš, ali te još ne razumijem.

Ništa posebno, osim što je to bio komentar na Kurdove reči o pobedi nad neprijateljima i hiljadugodišnjoj blagodati u Srbiji. Ja sam samo rekao da Srbi (kao i na primer Jevreji, Nemci i još neki narodi - recimo Rusi) imaju negde u svom genetskom kodu ideju o tome da će se istorija zaustaviti i da će se carstvo pravde uspostaviti, i to im se često mnogo gadno obije o glavu. Kao što se obilo Švabama, Rusima, Jevrejima itd.

17. 1) Androgino biće - žena sa muškim mozgom koje radi na struju i na baterije
    2) Baviti se pevanjem, pisanjem i nekim drugim tokovima znači baviti se umetnošću
    3) Blagi retard - nebitna osobina, ako neko vozi dobar auto
    4) Bavljenje javnim pozivom – put do udaje, tj. Unovčavanja
    5) Bulumenta - skup različitih stvari i događaja
    6) Demaskiranje ljudi - poenta svega, a čini se jezikom istine
    7) Čovek zarez – bezlična masa koja je samo privremeni element u nečijem životu
    8) Džibernizam – Beograđanka sa uzorima iz Kasidola i Žitorađe
    9) Filozofija - osnova bića i borba protiv monotonije
    10) Hua Mua – sinonim za mesto splavarsko diskotekačkog tipa, pozeraj i gubljenej vremena
    11) Kafana – mesto gde se mogu izučiti 3 fakulteta I steći životne mudrosti
    12) Kesa bez mesa- pevačica bez ikakve energije i sadržine
    13) Nisam pasivni recipijent verbalne perforacije karaktera - Nisam licemer
    14) Niskobazirani gmizavac- Nenačitana plitka osoba
    15) Patološko zaljubivanje - svako ko pokaže bilo kakav interes za vas - fatalno je zaljubljen
    16) Perorezom kroz prašumu – birati teži put ka uspehu
    17) Silovanje profesije – pevanje 15-20 godina bez ijednog fana
    18) Srećna okolnost – pod nebeskom kapom ima mesta i za ljudski otpad
    19) Šuplja, glupa, bez ijedne poročitane knjige, nabodena na štikle, sa majmunskim osmehom - prototip popularne pevačice
    20) Uslov br 1. - nevoženje GSP-om, ne mogu na isto mesto kurta, murta i Vendi

Vesna Vukelić-Vendi, mislilac, filozof i javni radnik

18. idiotizam je da koristiš tamo neke latinske kurce kad to sve fino na svom jeziku moreš izreći.

Ovo je bilo na moj račun. Možda sam preterao, ali hajde ti nađi na srpskom bar okvirno reč ili izraz koji pokriva reč "eshatološki". Onda bih umesto "televizor" govorio "ona kutija sa staklom što se u njoj vide ljudi, životinje i predeli".

19. Nije na tvoj račun, sestre mi, no sam sagledao ukupno. Eno, pogledaj wojtekove analize filmova, ili onu temu štos otvorio, ono mračna strana Vuke... Znači, havarija opšta.

20. Vesna Vukelić-Vendi, mislilac, filozof i javni radnik

A seti se samo one "elite" koja je došla na nastup u Komodraž...

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.