Trula Srbija

1. Možda sam preterao, ali hajde ti nađi na srpskom bar okvirno reč ili izraz koji pokriva reč "eshatološki". Onda bih umesto "televizor" govorio "ona kutija sa staklom što se u njoj vide ljudi, životinje i predeli".

nisi preterao, za to i postoji samo ta rec, i nije lose da se pominje cesce, da je ljudi nauce.

2. A seti se samo one "elite" koja je došla na nastup u Komodraž...

Za neupućene, Vendi je tada nastupala u jednoj od najglamuroznijih podrumskih prostorija koje Gunjak ima... :-)

3. nisi preterao, za to i postoji samo ta rec, i nije lose da se pominje cesce, da je ljudi nauce.

Ne smem, rizikujem da ispadnem uobražena guzica. Mi sa poznavanjem leksikona i stranih i manje poznatih reči skupimo se u ilegali u podrumu, pa se igramo zanimljivih štreberskih igara: jedan ubode nasumice reč iz rečnika stranih i nepoznatih poznatih reči, pa pantomimom objašnjava svojoj ekipi reč. Šale i dosetke prašte na sve strane, tu je prisutan i taj verbalni humor, koji uključuje mnoštvo pojmova iz Vujaklije... Inače, nije nam dozvoljeno da koristimo magiju van Hogvortsa.

4. kul stori bro

Ja to ozbiljno...

5. Ja lično smatram da bi toj ženi ova palanka trebalo da diže spomenike još za života.

Treba jedan samo... al što pre.

6. Treba jedan samo... al što pre.

Ja se javljam dobrovoljno da troškove podizanja tog spomenika snosim u celini, ako mi se obezbede neophodni uslovi da to mogu da učinim u narednih 7 dana...

7. jedan slovenački psihoanalitičar Žižek

Dajte, molim vas, pa ovo je smiješno. Pa na koga se on poziva ovde. Budimo ozbiljni, ali stvarno. Pa šta je ovo?
    http://papelpop.com/papelpop/wp-content/uploads/2010/11/oprah-is-shocked-o.gif

8. Jebiga, svako na drugačiji način voli svoju zemlju, očigledno.
    Ona je obični autošovinista i ništa više. Da se neko toliko iz petnih žila trudi da pokaže svima srpske zločine, a sa druge strane da ne uperi prstom u nikoga ko je činio zločine Srbima je stvarno.....ne vidim zbog čega to ova naša, a i tvoja palanka treba da joj diže spomenik? Čime je to zadužila ovaj genocidni i divljački narod? Tj. nisu svi genocidni, ti i još par vas niste, mi ostali jesmo

9. Valsinarb se vratio, proročanstvo je ispunjeno, spasavaj se ko može, čas strašnoga suda dolazi, AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!111!1

jedan slovenački psihoanalitičar Žižek

Da, jedan od vodećih stručnjaka za ispitivanje pojava koje kod ljudi izazivaju žešći svrab u predelu skrotuma i intenzivno strujanje vazduha kroz slušne kanale pri tom izazivajući nesnosan bol.

10. Zašto je srpska osobina da svaku kritičku priču o sopstenoj gluposti preokrene na priču tipa "a šta su tek oni nama radili", "a kakvi su tek oni" i "a Nataša Kandić je ovakva i onakva". Ako te kritikuje Amerikanac, onda mu kaži: "a ti prijatelju diskriminišeš crnce i bombarduješ zemlje sa naftom" i tako to. Ali ako tvoj sunarodnik vidi koliko je ova zemlja otišla u k* i to kaže, nemoj ga poklapati pričom tipa "a Nataša Kandić". Počelo je sa pričom "nož-žica-Srebrenica" i navijačima Rada, ne znam kakve veze ima Kandićka sa tim.

11. Где је ово што су цитирали Пеђа и Дуб?

12. Ne linkujem zato da bih dobio plus, nego zato što me mrzi da to isto pišem.
    Dakle ovo: http://vukajlija.com/nesrecnik/27689

13. Da, jedan od vodećih stručnjaka za ispitivanje pojava koje kod ljudi izazivaju žešći svrab u predelu skrotuma i intenzivno strujanje vazduha kroz slušne kanale pri tom izazivajući nesnosan bol.

Ljudi koji nemaju pojma o filozofiji teško mogu da shvate koliko filozofija utiče na njihov svakodnevni život. Šta je nemački gegula početkom 19. veka znao šta je šta je koji kurac Fenomenologija duha, ili početkom 20. šta je Volja za moć, ili šta je seljak u Srbiji krajem 19. veka znao šta je Kapital? Većinu treba događaji da klepe po glavudži, događaji čiji kontekst uopšte ne razumeju, pa tek onda da budu naknadno pametni i uz čašicu rakije bistre politiku i izjavljuju narodne mudrosti tipa "ničija do zore nije dogorela", a inače ih svrbi u predelu skrotuma. To je nevolja sa narodom, ne samo srpskim, ali kod nas Srba to je posebno izraženo.

14. Nemaš potrebe da mi se pravdaš, ne osuđujem te što si učio humanističke nauke. :D

15. Nemaš potrebe da mi se pravdaš, ne osuđujem te što si učio humanističke nauke. :D

Samo hoću reći da mnoge stvari za koje ljudima baš pišti nešto u stvari utiču na te ljude više nego mnoge stvari za koje su ljudi veoma zainteresovani. Žižek kakav je takav je, boli raju uvo za njega, više je interesuje Stanija i njene sise i dupe, ali ipak će taj dosadan mudoser Žižek više uticati na budući život te raje nego Stanijine sise i dupe.

16. http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/350682/Huligani-11-puta-za-mesec-i-po-kamenovali-dva-nova-voza

Jel' neko ume da mi objasni što kamenuju ove vozove?

Zato što nisu raskantani pa odudaraju od ostalih?

17. Jel' neko ume da mi objasni što kamenuju ove vozove?

Зато што су стока имбецилна. Не постоји неки смислен разлог за такве поступке. Кад их ухвате треба им ките одсећи, за пример. Матер им јебем ретардирану.

18. U Obrenovcu je na centralnom trgu postavljen neki solarni punjač za mobilne telefone, neki Strawberry tree, dobio evropske nagrade za ekološku energiju, grupica entuzijasta studenata tehnike i tako to... Napuni mobilni očas posla, kad ti prazna baterija, svrneš, posediš pet minuta, i rešen problem. Elem, ta sprava ima nekih desetak kablova, za razne modele mobilnih telefona. I neko svake noći seče te kablove, ajd da ih krade, pa da razumem, ali od tih isečenih kablova niko nema ništa!!! Sad to stoji onako osakaćeno, ne isplati se stavljati kablove svaki dan ponovo. Zašto, zaboga?

19. Ne već se tip pokušava da dobije na ozbiljnosti svoje teze tako što će parafrazirati nekog psihoanalitičara za koga većina ljudi koji se ne bave tim nije ni čula, nije baš da se čovjek pojavljuje na dnevniku ili da u novinama piše nešto o njemu. To je debilno,a o onom što je Žižek rekao a ovaj ponovio, nema mjesta raspravi ovdje jer tek kad neko od nas doktorira na filozofiji ima pravo da kritikuje Žižeka. Znači nisam napisao ono radi Žižeka nego onog trola.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.