Trula Srbija

1. Џерико, ако ниси 100% сигуран у свој став, а ту не мислим на метод "извлачење логичких закључака из суме медијских текстова", дакле ако неког од њих не познајеш лично и ниси блиско упознат са свиме, боље и да не коментаришеш ништа. Шта ако се испостави да ниси у праву? Ем су изгубили дијете ем су оцрњени у медијима. А не би било први пут да су читава јавност и суд и тужилаштво и ко све не, убијеђени да је неко крив и испостави се да није, таквих случајева је било колико хоћеш.

2. Na pitanje ko finansira te obuke, odnosno da li se troškovi pokrivaju iz budžeta Republike Srbije, Danasu je rečeno da se projekat finansira "iz fondova Evropske unije, Ujedinjenih Arapskih Emirata...".

pa, mamu vam jebem ujedinjenu arapsku

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=02&dd=04&nav_category=11&nav_id=954778

3. Posto drzava ne zeli poslednjih godinu ipo da im dostavi spisak kojoj je deci najpotrebnije lecenje, time koce celu stvar za koju ih optuzuju. Ljudi su im se sami poceli javljati. Ostaje pitanje da li su oni sad uopste u ikakvoj mogucnosti da ista rade sa novcem dok traje sve.

If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse.

Cekali spisak?! Cekali spisak?! Nije to pitanje ciji ekosistem je najugrozeniji, pa cemo sacekati neki spisak (cuj molim te, spisak?!) sa top listom najugrozenijih, pa cemo polako i bez zurbe izvagati i proceniti. Deca umiru cekajuci pare za operacije! Njihovo dete je umiralo, trebalo bi da znaju kako to izgleda. Roditelji te dece su im se obracali sa apelima, molbama - najpre je bilo "cekamo ostavinsku raspravu". Proslo i to, onda kao "mi cemo odluciti kako cemo potrositi novac". Pola godine vagaju gde ce, na kraju se odluce za Institut za majku i dete. Cak i da je ta nabavka 100% cista, ZASTO NISU SAV NOVAC DONIRALI? Institutu treba i vise opreme nego sto je njima ostalo para, u cemu je onda problem?
    I otkad su nemedicinska lica strucna da procene potrebe Instituta za majku i dete?

Dakle, dovoljno je bez po muke oboriti ovaj "argument" koji si ti naveo da ne mora uopste dalje da se analizira ostatak njihove i Tomanoviceve "pricice".

Џерико, ако ниси 100% сигуран у свој став, а ту не мислим на метод "извлачење логичких закључака из суме медијских текстова", дакле ако неког од њих не познајеш лично и ниси блиско упознат са свиме, боље и да не коментаришеш ништа. Шта ако се испостави да ниси у праву?

Jesi li ti 100% siguran da je Dinkic dzukela i prevarant? Da li si 100% siguran da Vucic laze sve sto izgovori? Da li verujes u Beograd na vodi? Da li ce nam vec pocetkom 2016. zaista biti bolje? Da li su zaista najugrozeniji Vucicevi roditelji, jer njima je najvise uzeo od penzije?
    Koji su to argumenti "ako ne poznajes nekoga licno, tvoji zakljucci nisu merodavni"?

Uopste ne izvlacim zakljucke iz medijskih tekstova, vec iz njihovog ponasanja. Reaguju tek kad su pritisnuti uza zid, svaki put. I sta ce ti Zdenko Tomanovic, Milosevicev advokat, ako si cist i posten?! Sve i da sam najcistiji covek na svetu, nikad ne bih angazovao Tomanovica, Borovica ili slicnu fukaru, ima valjda jos advokata osim njih? Mislim, ovo zadnje nije argument u raspravi, samo moje razmisljanje.

4. ZASTO NISU SAV NOVAC DONIRALI? Institutu treba i vise opreme nego sto je njima ostalo para, u cemu je onda problem?

Iz razloga sto ne postoji neko ko ce slati decu u inostranstvo kada je to potrebno, te sve pare ne mogu da odu fondu. Otisla je vecina.

Cekali spisak?! Cekali spisak?! Nije to pitanje ciji ekosistem je najugrozeniji, pa cemo sacekati neki spisak (cuj molim te, spisak?!) sa top listom najugrozenijih, pa cemo polako i bez zurbe izvagati i proceniti. Deca umiru cekajuci pare za operacije! Njihovo dete je umiralo, trebalo bi da znaju kako to izgleda. Roditelji te dece su im se obracali sa apelima, molbama - najpre je bilo "cekamo ostavinsku raspravu". Proslo i to, onda kao "mi cemo odluciti kako cemo potrositi novac".

Zbog

I otkad su nemedicinska lica strucna da procene potrebe Instituta za majku i dete?

5. Mene, realno, zabole za te pare. Donirao sam koliko sam mogao, čista sreca i dobre volje. Žao mi je što devojčici nije bilo pomoći, žao mi je što nije izlečena, ali totalno me ne zanima šta će biti s tim novcem, to uopšte nije moja briga. To je samo novac.

6. Pa i mene boli kurac za pare, nikad ih ni ne dajem da bih pratio tok novca posle. Dam i klosaru koji mi zvoni na vrata i prica pricu o bolesnom detetu - jebe mi se da procenjujem njegov psiholoski profil i procenjujem da li ce pare da potrosi na vinjak, greh na njegovu dusu ako laze.
    Problem je sto je ovde poljuljano poverenje u humanitarne akcije, upravo zbog ovih isprdaka Ognjanovica, koji muvaju, lazu, kriju racune. Sad ce me neko ubediti da bi se bilo ko drugi ponasao kao ovo dvoje isprdaka?

GODINU I PO DANA od smrti deteta nisu pomogli NIJEDNOM bolesnom detetu, da bi pre 7 dana, nakon svih pritisaka policije i medija APELOVALI na roditelje da im se jave da ONI valjda strucno procene koje je dete najugrozenije i dali pare. Cela prica o "pritisku da se pare daju u fondove" jeste obican pokusaj pranja prljavih ljudi.

7. Verovatno se nisam jasno izrazio, ja jesam za to da se istraže tokovi tog novca i da se ustanovi pravo stanje stvari. Istina je važna. Želim samo da kažem da ne želim da budem deo ni osude ni opravdanja, njihova savest je njihova stvar, odgovornost može da utvrdi i policija. Zato sam se i ogradio od cele priče.

A imao sam priliku nekoliko puta u životu da učestvujem u takvim akcijama gde je prikupljen samo deo traženog novca pa onda rastrošen na gluposti jer nije bilo dovoljno za početnu svrhu. Naravno, radilo se o mnogo manjim sumama, ali o istom principu. Nije mi to poljuljalo veru u humanitarne akcije.

8. Sad ce me neko ubediti da bi se bilo ko drugi ponasao kao ovo dvoje isprdaka?

Ja. Isto

Problem je sto je ovde poljuljano poverenje u humanitarne akcije, upravo zbog ovih isprdaka Ognjanovica,

Ili zbog medija koji su stvorili takvu sliku?

9. GODINU I PO DANA od smrti deteta nisu pomogli NIJEDNOM bolesnom detetu, da bi pre 7 dana, nakon svih pritisaka policije i medija APELOVALI na roditelje da im se jave da ONI valjda strucno procene koje je dete najugrozenije i dali pare. Cela prica o "pritisku da se pare daju u fondove" jeste obican pokusaj pranja prljavih ljudi.

Opet ponavljas isto sto je vec odgovoreno...

10. http://www.telegraf.rs/vesti/1422196-cerka-nam-je-umirala-molili-smo-ognjanovice-za-pare-nisu-hteli-da-nam-pomognu

Da smo čekali na Ognjanoviće, moja Ljubica sad ne bi bila živa. Nije fer što sad tako pričaju, svedoci smo da su odbili sve roditelje koji su zatražili pomoć i da su godinu i po dana taktizirali s tim novcem

Ajde odbrusi i ovim ljudima, mora da ih je DB podmetnula da lazu.

11. Cist nastavak prljave kampanje. Opet ponavljam, pitanje je koliko sad trenutno ista u mogucnosti da rade sa tim novcem. Pitanje je jesu li ovi ljudi licno uopste kontaktirali Ognjanovice ili su imali (sto je verovatnije) posrednika u vidu ovih sto godinu ipo nisu dostavili nikakav spisak bolesne dece Ognjanovicima i koji je rekao da su ih odbili... milion i jedno pitanje..
    U krajnjem slucaju se radi o telegrafu. Kaze, "javno su preklinjali Ognjanovice", sta znaci javno?? Ja nisam nigde video da su javno preklinjali.
    Nije tesko postaviti se u polozaj Ognjanovica i njihove odluke. Daaaaaleko im vise verujem jer sistem po kom su u stanju da reketiraju ljude ovi od gore, je vise nego vec sad i providan. Ajde da se i radi o nekim parama, nego je to sad u pitanju 500.000. Al neverovatno koliko su neki u stanju da ti se useru u zivot za to. I ajde sto su upropastili porodicu koja je izgubila cerku i to najnizim udarcima i to iz razloga jer nece da im daju pare, nego sto su ni ne razmisljajuci urusili poverenje za takvu stvar kao to skupljanje novca, sto im i nije tesko da plasiraju price posle Katarine Rebrace....

12. lepo je sto je bila solidarna akcija raje.vidi se da mozemo kada hocemo.ne ide mi u glavu samo zasto je taj slucaj poseban,pa da oko njega bude tolika fama.zasto i za druge nije bila tolika dzeva.

13. Sanitarni čvor
    lepo je sto je bila solidarna akcija raje.vidi se da mozemo kada hocemo.ne ide mi u glavu samo zasto je taj slucaj poseban,pa da oko njega bude tolika fama.zasto i za druge nije bila tolika dzeva.

Jel se pojavila velika kolicina love na tudjem racunu gde nema lapanja.

14. Zato jer je najbise para bilo u pitanju i zato jer je to jedina akcija gde je cela Srbija bila ujedinjena i svi davali, od studenata, javnih licnosti do radnika u firmama koji su se odricali dela plate.

15. uopste ne pricam o kinti vec o tome zasto se ne desava tako nesto stalno?mediji su cudo.kada zele mogu da naprave super foru,al ne zele cesto.te pare vise nisu ni bitne,bitno je da smo povremeno solidarni kada nam se cefne.

16. А да ја вас питам. Шта би са оним сајтом где ће моћи да се прати стање пара прикупљених преко 1003?

17. Pa verovatno jer su pvi poznavali ljude i imali vezu pa se to medijski isforsiralo. Jbg kad se neko u kursumliji razboli a otac mu drvoseca koji ne zna nikog mozda i napisu novine ili bude jednom u eksplozivu al to je to, nema svaki dan kampanje i naslovnih i tv itd, itd (moje misljenje, mozda i nije tacno).

18. zasto se ne desava tako nesto stalno?

Dešava se stalno, i zove se porez.

19. Milos-88
    nema svaki dan kampanje i naslovnih i tv itd, itd

cega nema u medijima to i ne postoji.

Mister_NO

Dešava se stalno, i zove se porez.

nije dobrovoljno.to je namet.

20. nije dobrovoljno.to je namet.

Nije namet, ne uzima ti to neko iz obesti. Plaćaš to da bi funkcionisali neke stvari u državi, između ostalih i zdravstvo.
    Kada ne funkcioniše, onda krenu te akcije.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.