ISTORIJA-Najveće bitke ikada (po vašem subjektivnom mišljenju)

1. Najbolja ideja bi bila ona u ujedinjenju sa R. Srbijom (u Srpskoj je 95% stanovnika srpsko) i kada bi sutra bio referendum, 94.9% ljudi bi se tako izjasnilo.

97% ljudi bi odbilo spajanje sa Srbijom, a 100% bi tražilo samostalnost.

+1, ne bih da mi na vlasti budu neki urbani Divi Gavajo tipići koji će na ljude iz RS da gledaju kao na neke nezgrapne, nepismene međede koji su im krivi što teško žive, jer pobogu sada imaju dva stana i jednu vikendicu i mogu samo jednom godišnje na more, a za vreme SFRJ su imali tri stana, četir vikendice od kojih dve na moru i pet placeva. (A sad što se 50% tih istih sergejtrifunovića pre generaciju, dve doselilo iz Hercegovine, Like i Bosne to se ipak veoma marljivom palanačkom postiđenošću, šatro nonšalantno gura pod tepih). Neka, radije bih ipak ostao u Bosni i Hercegovini, ma kakva je, ukoliko nezavisnost RS ne bude mogla da se ostvari. Sa dobrim, domaćinom Muslimanom se pre možeš dogovoriti nego sa prosečnim urbanim Bege tipićem. Uvek sam to rekao, i uvek ću reći. Zbog tog dva dobra veka prekokurčnog i aljkavog stava Beograda prema ostatku srpskih zemalja, srpske zemlje se i smanjuju na mesićevski predviđen krajnji limes Beogradskog pašaluka, i nije neverovatan sledeći dijalog da jednog dana bude: "U, batice, pa ovi seljaci van Begea su totalno aut, misim većina njih i ne zna koju je pesmu Kurt Kobejn napisao na parčetu toalet papira kad je u Las Vegasu '92-ge išao na pregled unutrašnjih hemoroida, a o uticaju LSD-ja na pozne radove Vorhola da i ne govorimo. Tebreks, ono... misim, pa ništa sem Begea nije ostalo u Srbiji. Tačno, torima, ma ko jebe te ljaksone veljeiliće. Ajde iskuliraj po jedan džoint i nagruvaj Strileksa, a posle ti, ja i moj dečko sa prajda vadimo vizu za Vojvodinu da idemo da trvimo uz Panteru. Posle možda i skoknemo na bleju do Niša, ako nas Bugari izgotive na carini". Ma kako bio oftopik, imao sam potrebu reći.

2. Nemoj da mi mešaš Panteru i Skrileksa. Pantera je kvlt i slušaju je samo pravi ljudi, a ne neki pederčići koji hoće da se Vojvodina odvoji! :)

3. Bosnom se i Sunce na preskok kreće.

4. užas je koliko komunisti nisu žalili ljude i da pokažem da skontate kako je to izgledal

Pogrešno se izražavaš, misliš na Ruse. Nisu oni ništa bolji bili ni u Prvom ratu, a bili monarhija.

5. E, negdje sam čito o neko klanju đe se austrijska vojska nešto zbunila pa počela sama sebe da ubija.

6. brate kizo, ili troluj ili ne pričaj gluposti. pobrojao sam fino koga sam mislio. u prvom svjetskom ratu niko nije žalio svoje vojnike jer rovovski rat to nije dozvoljavao.

7. Aaa, kad mogućnosti ne dozvoljavaju drugačije onda je u redu koristiti masu ljudstva? Osima ako nisi komunista, jer onda si govnar koji uništava svoj narod.

8. ?. izgubićeš titulu najtrola :-). nebuloze nisu trol. ne znam odakle si to izvukao :-)

9. Koje nebuloze? I kakav trol?

10. Aaa, kad mogućnosti ne dozvoljavaju drugačije onda je u redu koristiti masu ljudstva? Osima ako nisi komunista, jer onda si govnar koji uništava svoj narod.

11. I to je nebuloza kako? Kažeš da prokleti komunisti samo pošalju vojsku da navali pa ako ide ide, ako ne ide ima ih još. E, al kad to rade nekomunisti onda je to zbog okolnosti u tom trenutku. Pa možda okolnosti imaju utivaja na taktiku bilo koje armije, bez obzira na njenu ideološku opredijeljenost? Staljin je obezglavio vojeksu sa čistkama, a kasno je i skonto da će Hitler kurac poštovati pakt. I navali švabo opremljen do jaja i još motivisaniji sa do jaja komandnim kadrom i dojajnim moralom. E, nije sad navalilo pet iljada švabe, nego tri i kusur miliona švabe. I kako da se brani zemlja kada te napada bolje vođen, bolje opremljen brojni neprijatelj koji se osokolio gaženjem Evrope? Ima toga još, al ne da mi se pisati. Poenta: okolnosti.

12. pa upravo si i sam rekao da su komunisti krivi za pogibiju tih ljudi.

13. Upravo sam reko da je je Staljin kriv za to što se takva strategija morala primjeniti. A razlog je to što je on bio paranoični manijak, a ne zato što je bio komunista. Ili je i to zato što je komunista? Ili su engleski vojnici slati da jurišaju mitraljeze zbog monarhističkih šupaka? a francuski zbog prokletih republikaskih skotova? Eto, za Vijetnam griješiš. Oni definitivno nisu ratovali ljudskim talasom.

14. izguglaj tet ofenzivu za vijetnam. koji je to bio dobar komunistički vladar?

15. Iguglaj rezultat rata. I gubitke sa obe strane. Pa uporedi.
    A rezultat rata je direktna posljedica Tet ofanzive. i opet ona nije primjer ljudskog talasa i nenaoružane vojske koja juriša na neprijatelja i moli se da oni nemaju dovoljno municije. Pa u samom startu ih je bilo manje, duplo manje. Ali jesu imali teške gubitke, teže od protivnika. Ali treba vidjeti čim je raspolagao protivnik a čim Sjever. I opet to nema veze sa komunističkim metodama ratovanja. Moraš da se boriš na način koji ti okolnosti dozvoljavaju, da iskoristiš ono što imaš. Da je raja iz S. Vijetnama imala nosače aviona i slične stvarčice, dal bi stvari bile drugačije? Ili bilo isto, jer imaju komuniste za vladare, pa bi oni poslali vojsku da srlja ko nezdrava bez obzira što su egal ili nadmoćni u odnosu na neprijatelja? Sredstva, okolnosti, ko je protivnik, čim on i na koji nači raspolaže, to je glavno.

16. Vijetnamci su imali ogromne gubitke jer su Ameri bili u svakom pogledu superiorniji, pa čak ni tad nisu imali ogromne gubitke u nijednoj bici u celom ratu.

17. Само да кажем Хенри Пети и Ажинкур.

18. Кизо вам лепо објаснио за комуњаре.
    Што се теме тиче, арапске опсаде Цариграда. Мислим да је друга опсада најзначајнија битка тог доба, или уопште.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.