Шта данас ручавате?

1. Jel ubacuješ išta od kiselih i subkiselih namirnica?
    Ja to koristim ali ih ne miješam međusobno niti sa bilo čime, znači kada je acidic onda je samo jedno od toga. Eventualno neki neutral tipa kafa uz to.

2. 80%alkalno ili neutralno i 20% kiselih namirnica.

Za SČ:

ALKALNO
    Žitarice : proso, heljda, soja, susam
    Voće : sve osim šljive
    Povrće : sve osim pasulja (može azuki pasulj); može krompir kuvan u ljusci
    Koštunjavo : badem, kesten, leblebija
    Mleko i mlečni proizvodi : samo jogurt (acidofilnim bakterijama) i mleko od heljde
    Sojino mleko, tofu sir i ostale prerađevine
    Jaje kuvano celo, jedno u toku nedelje.
    Maslinovo ulje
    Pečurke
    Svi čajevi osim indijskog i crnog.
    Zaslađivač : med

NEUTRALNO
    Pirinač integralni
    Mleko od pirinča

KISELA HRANA : SVE OSTALO

Kafa, sokovi, kokakola je zabranjena

Strogo se pridržavati i jesti isključivo alkalnu hranu 3 nedelje. Važno je da se uzima što više svežih namirnica (izbegavati kuvanu hranu). Količina hrane nije propisana. Nije preporučljivo da se u toku dana oseti glad.

Nakon 3 nedelje postepeno uvoditi neutralnu i kiselu hranu.
    Da bi se zadržala telesna težina potrebno je da u ishrani alkalna hrana bude zastupljena 80% i kisela do 20%.
    Jednom godišnje upražnjavati 100% alkalne namirnice u toku 3 nedelje

3. Od čega ćete umreti jebla vas zdrava hrana?

4. Ја смутијо два јајца, испржио пре тога прошаране пршуте и феферона па прелио јајима и ркно алеве љуте (тако пише, ја љутину не осећам више) и оригана, све то у пола леба са кечапом и мајонезом. Брука.

5. Bruce, zdravo se hrane oni koje muka natera. Aj, ne prisedaj mi na istu.
    :)))

6. Nakupuj one tajlandske nudle, obari ih u jako malo vode, u teflonu izdinstaj rendanu šargarepu, brdo kelja i celera, začini onim kesicama iz pakovanja, ocedi nudle i pomešaj sa povrćem. Znači, rajska kombinacija. samo neka ti povrće ostane što sirovije.

Ovo krljam nenormalno, lud sam za tim kineskim testom. Imaš u Tempo marketu ove:

http://www.bestfoodmarket.biz/images/4669.jpg

INDOMIE firma

7. mmmmm...probaću!!

Libanski hleb. Pravi ga Hanan. Kupila sam u Tempu (oko 80 din). Odličan !!

8. ja iam neki batak da ga ispečem, skuvaću spanać i dodat malo krem sira preko. prfekt

9. mleko od heljde

Bas me zanima kakvo je, sojino mi je bljak...

10. http://www.jatrgovac.com/usdocs/Indomie-instant-noodle-soup-chicken.jpg

http://www.jatrgovac.com/usdocs/Indomie-instant-noodle-soup-beef-flavour.jpg

http://www.jatrgovac.com/usdocs/Indomie-instant-noodle-soup-vegetable-flavour.jpg

Meni su najukusnije ove sa ukusom govedine. I pazi, ako upotrebiš sve začine, jako je ljuto. Ja volim, pa stavim sve.
    Sa povrćem uvek možeš da izdinstaš malo belog mesa ili ribe koje voliš, mogućnosti su beskrajne.

11. Otvorio frizider, nista u njemu. Proslo otprilike sat vremena, osjecam citavim tijelom prazninu u stomaku, smanjim toliko standarde da primjetim u uglu frizidera pavlaku i neku salamu sa povrcem. Nista specijalno, studentski.

12. Nata ima nove slike :)
    Ja kupujem pileće, sa čilijem i bumbu sosom su ekstra, ali u njima nema dodatak sa palminim uljem i prženim kerićima, nemam pojma zašto...

13. meni jednom drugarica donijela te nudle da probam, mislila sam da se zajebava kad je otvorila :D ladno to jedete! :D

14. Nisu celi kerići, samo repići :)

15. čuj ladno jedemo, prošle godine bila promocija u tempu, kupiš deset komada dobiješ plastičnu posudu sa poklopcem - moja žena zamenila sav taperver po kući, ćere krkaju nudle sa medom i šećerom, ja sa povrćem, a počesto samo prokuvam sa začinima i pokusam kašikom

16. Nema teorije da padnem na manje od 6 komada u kući!

17. - " podnosi visoke temeperature"
    - "moze na otvoren plamen,samo da plamen ne prelazi ivice dna posude"
    - "ne izlagati plamenu"

HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAAH

80%alkalno ili neutralno i 20% kiselih namirnica.

Za SČ:

ALKALNO
    Žitarice : proso, heljda, soja, susam
    Voće : sve osim šljive
    Povrće : sve osim pasulja (može azuki pasulj); može krompir kuvan u ljusci
    Koštunjavo : badem, kesten, leblebija
    Mleko i mlečni proizvodi : samo jogurt (acidofilnim bakterijama) i mleko od heljde
    Sojino mleko, tofu sir i ostale prerađevine
    Jaje kuvano celo, jedno u toku nedelje.
    Maslinovo ulje
    Pečurke
    Svi čajevi osim indijskog i crnog.
    Zaslađivač : med

NEUTRALNO
    Pirinač integralni
    Mleko od pirinča

KISELA HRANA : SVE OSTALO

Kafa, sokovi, kokakola je zabranjena

Strogo se pridržavati i jesti isključivo alkalnu hranu 3 nedelje. Važno je da se uzima što više svežih namirnica (izbegavati kuvanu hranu). Količina hrane nije propisana. Nije preporučljivo da se u toku dana oseti glad.

Nakon 3 nedelje postepeno uvoditi neutralnu i kiselu hranu.
    Da bi se zadržala telesna težina potrebno je da u ishrani alkalna hrana bude zastupljena 80% i kisela do 20%.
    Jednom godišnje upražnjavati 100% alkalne namirnice u toku 3 nedelje

Jab umrela od gladi isti dan.

18. Selenijum, fora je u toj detoksikaciji koja traje 3 nedelje (jede se isključivo alkalna hrana). Organizam se restartuje nakon dan-dva takve klope. I posle ide ko da nikad u životu nisi okusila ono bez čega misliš da sad ne možeš.
    Promene nisu drastične ali su sasvim dovoljne da ti održe volju. Evo, sad je već 4. godina kako sam u tome..