Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
E aj da se dogovorimo odma. Oćete kintu za svadbu il laptop?
Оћете ви Курца? Прођите ме се више мајке вам.
Verujem pošto kažeš da nisi zaljubljen u devojku ali takvim ponašanjem pokazuješ drugačije. Pozz
Ovo ćemo im pokloniti:
http://www.kurir-info.rs/jeziva-svadbena-torta-stavili-replike-svojih-odsecenih-glava-kao-ukras-clanak-1062759
Ovo je za sutra, sad se ispeklo
Izvinjavam se na "offtopicu"
Natnat, dajde recepat za ovo. One kupovne mi se ne svidjaju. I posto si dobra kuvarica, daj predlog za neko jelo od povrca (al bez brokolija, karfiola...). Naravno, ako ti nije tesko ;)
EDIT: @ selenijum
Kupila keva pre par meseci dva tiganja ta keramicka al nisu delimano nego metalac. Isto neki popust za markice,al u Idei.
Uglavnom, prvi je kobila stavila na plamen od plina i ribala zicom (iako sam joj rekao da ne treba) pa se hrana lepi, a ovaj drugi smo skoro aktivirali i pazimo kod odrzavanja. Ne lepi nista. 3 jaja isprzim na kasicici ulja. Jaja na oko. Na pocetku deluje ko da se lepi,al kad se isprzi dovoljno, samo se odlepi i bukvalno leti po tiganju. Isto je i sa cevapima, mesom itd.
Dobro je posudje,samo ga nezno peri lolo
Gazimudo,
potrebno ti je:
-1 kg brašna, 1 sveži kvasac, oko pola litre mleka - malo manje, nepuna šoljica ulja ili kašika masti, so, semenke razne
Može i bez masnoća, ali ja volim kada mi je hleb kao pogača
Izmrviš kvasac u šoljici mlakog mleka, staviš kašičicu šećera i kašičicu brašna, to malo razmutiš i ostaviš jedno 15 minuta da kvasac nadođe
Brašno staviš u neku veliku vanglu, napraviš u sredini udubljenje, prespeš onaj kvasac, polako mešaš sa brašnom, polako dolivaš malo po malo mlakog mleka, dobro posoliš, 2 kašičice soli treba, dodaš ulje, non stop mesiš lagano. Ako testo mnogo mlatiš i snažno mesiš, posle bude tvrdo. Znači samo nežno. Nekih desetak minuta. Prvo će da ti se lepi za ruke, ali onda sve manje i manje. E, kad prestane da se lepi, umesio si. Ubaciš semenke neke, ako želiš.
Kada sve lepo izmesiš, pokriješ krpom i ostaviš negde na toplom nekih pola sata, 40 minuta...videćeš, duplo će da naraste.
Onda praviš oblik koji želiš. Ako ćeš klasičan hleb, malo napravi zareze na vekni, stavi na podmazan pleh, peci na 200 stepeni četrdesetak minuta.
Ako ćeš ovako neki cvet, napravi kugle, malo ih namaži uljem da se posle lepše odvajaju i ređaj u oblik cveta.
---
Što se povrća tiče..hm
evo pre neki dan sam punila krompir:
Isečeš crveni krompir na polutke, kašičicom izdubiš sredinu i krompire ubaciš u rernu da se peku. Ono što si izdubio još malo usitniš i propržiš sa dosta luka, ubaciš seckane šapminjone, začiniš solju i biberom, dodaš kašičicu senfa. Dinstaš dok ne ispari voda iz šampinjona. Proveriš one krompire u rerni da li su pečeni, ako jesu izvadiš ih, napuniš ovom prženom smesom, pospeš parmezanom ili nekim drugim kačkavaljem, vratiš u rernu da se zapeče.
videcu
al sta god bilo za rucak,ono sto je sigurno je da cu jesti uz ajvar i neki preljuti meksikci namaz
Ја ове недеље 2 пута правио тесто с кромпиром, а тек је петак. (: Како сам се наждер'о, маћоре, црева ми никад шира нису била. Веома једноставна припрема, немогуће је погрешити, а укусно за плус и омиљено.
I ovdje se meće na plin, za sad ne fali ništa, a prati maltene i ne treba (npr kad pržiš jajoa), bukvalno možeš samo isprati i salvetama obrisati. Pu, jebote, zvučim ko Top šop.
Royal tiganji su vrhunac, serem vam se na keramiku.
Na upustvu ovog Metalcevog je pisalo
- " podnosi visoke temeperature"
- "moze na otvoren plamen,samo da plamen ne prelazi ivice dna posude"
- "ne izlagati plamenu"
Lolo :D A to za brisanje si u pravu. Em sto treba minimalno ulja,em sto je jedna salveta dovoljna da ocisti.
evo pre neki dan sam punila krompir:
Isečeš crveni krompir na polutke, kašičicom izdubiš sredinu i krompire ubaciš u rernu da se peku. Ono što si izdubio još malo usitniš i propržiš sa dosta luka, ubaciš seckane šapminjone, začiniš solju i biberom, dodaš kašičicu senfa. Dinstaš dok ne ispari voda iz šampinjona. Proveriš one krompire u rerni da li su pečeni, ako jesu izvadiš ih, napuniš ovom prženom smesom, pospeš parmezanom ili nekim drugim kačkavaljem, vratiš u rernu da se zapeče.
Uh, probacu, samo bez ovog kackavalja. Dijeta, jbg. Hvala
Pasulj sa rebrima, mladi sir, kiseli kupus za salatu i domaća pogača.
Ti si na dijeti? Pa što ne kažeeeeš?
Nakupuj one tajlandske nudle, obari ih u jako malo vode, u teflonu izdinstaj rendanu šargarepu, brdo kelja i celera, začini onim kesicama iz pakovanja, ocedi nudle i pomešaj sa povrćem. Znači, rajska kombinacija. samo neka ti povrće ostane što sirovije.
^ овај пост ме је расплакао
Tajlandske sta? :D
Solidarišeš se sa avatarom?
Solidarišeš se sa avatarom?
Ma jok, spremam se za polumaraton, pa reko da olaksam proces. A i malo mi fali da budem na idealnoj kilazi, pa resih malo da se sredim.
A pre dve godine sam imao 110kg i mogao sam da potrcim 4 metra :)
Dobro je to kad imaš snagu volje, poštujem.
Pazi samo da se ne povrediš dok se spremaš, ovih dana su treninzi surovi lolo
Danas idem kod drugarice na ručak. Zna da klopam alkalno pa će me sačekati nešto od te hrane.
Šta sam jela u restoranu (tu sebi dam fore da grešim oko pH)??
Mala fabrika ukusa (hrane, kako li se zvaše): losos. Odlično i skupo.
Hanan: sve je dobro (msahan je bio poslednji). Odlično i umerene cene.
Natnat, šta su to tajlandske nudle??