Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
prženice, ajvar, vlašićki sir najbolji sir, vlašićku kobasicu ali više slatkastu nego ljutu
sigurno se pitate a zašto on jede baš tu kobasicu, više slatkastu nego ljutu? Odgovor je veoma jednostavan - nema boljeg jela ako dobro ukombinuješ slatko i slano, pričo drug sa Tajlanda a oni su maheri pravi što se tiče hrane
Pitamo se.
pile peche se, krompiri peku se, juha kuha se
I ja izjeo pile: batak-karabatak. Uz to salata, pomfit, riža, supa od kupusa i sutlijaš. Prejeo se pa sad uzdišem. Averedž Srb.
Danas sam ručavao crveni kupus sa junetinom. Light verzija podvarka.
Posle ručka sam popio chashu wode i uzeo dwa grozda od crvenog grozhdja.
Mmmmmmm
danas sam doruckovao pljeskavicu i bananu, nisam josh primio platu od proslog meseca i u poprilicnom sam kurcu
Pire krompir, piletina kuhana na pari.
Preliv: 1 dcl maslinovog ulja, po kašiku bagremovog meda, bosiljka i bijelog bibera. Prokuhati i preliti preko mesa i krompira na tanjiru, po principu "svako sebi".
спремила мајка љутеницу појо сам пола теглице сад ме боли језик ко да сам лизо ринглу
Ne jedi ljute 'rane, Sotona te pojo, umrijećeš od žuči jal od čira.
Danas roštilj kod kuma, pravio sam majonezu bez jaja, odlična je:
SASTOJCI:
- 100 ml mlijeka, 200 ml maslinovog ulja, kašičica senfa, kašičica soka od limuna, kašičica soli, kašičica bosiljka, 100 gr masnijeg, gušćeg jogurta
PRIPREMA:
U duboku posudu staviti mlijeko, ulje, senf i sok od limuna. Miksati 1-2 min. Majoneza će se zgusnuti, sada dodati jogurt i promiješati. U majonezu dodati bosiljak, promiješati i staviti u frižider 20-30 min.
NAPOMENA: Ne koristiti nikakvo drugo ulje umjesto maslinovog,
jer se NIKAKO NE MOŽE zgusnuti kad se pomiješa s mlijekom.
to je skuplje od obične majoneze bar duplo :)
Nije, Bruce, najskuplje je liječenje od sastojaka obične majoneze. Jaja više nisu zdrava kao nekada, ulje je blago radioaktivno, a ono što ne piše, a stave unutra, to je priča zbog koje bi neko trebao na vješala.
Verujem ti, ne moraš mi govoriti, ali ja živim u Vojvodini, a ovde je samo postojanje, udisanje i pijenje kancerogen proces. Jedenje nezdrave hrane može samo pozitivno uticati :)
Brate, nikako mi nešto ne pasuje da majonez bude ženskog roda
mora biti ženskog kad je tako mazna, nežna i lagano prkosna na jeziku - muški je senf, ren, čili i takoto :)
EDIT: samo da vidim gde vodi link :)
takoto je preskup
al je najači
Ja neku kinesku piletinu u đumbiru sa soja sosom i susamom i kikirikijem, garnirung okolo prosto kuvana boranija i karamelizovana šargarepa. Da umreš od slasti.
Dakle: pileći burito i tzakziki.
Isečeš crveni luk na tanke kolutove, pržneš na maslinovom ulju, dodaš kockice piletjeg belog, kasnije dodaš još i paradajz sos (ja meto kečap), kari, biber, so, papriku isečenu na tanke trake, mešneš malo još i toeto. E, da, dodao sam i šećerac kukuruz.
Za tzaktziki izrendaš obesemenjeni krastavac, ocediš, dodaš sitno iseckani beli luk, nacediš limuna, dodaš jogurta i pavlake, podesiš da ne bude pretechno, posoliš.
Tortilju gotovu zagreješ u majkrotalasnoj, filuješ s ovim svim i toeto.
Recept poslo Zero i osvojio kvadro fen i clatronic šišač džempera.
svinjetinu u slatko-kiselo-ljutom sosu, tofu sir u ljutom sosu sa povrćem i beli pirinač.
postupak: uzmeš telefon i naručiš.