Prijava

sa senfom i belom kafom hahahahahah

Hahahaahahhaha svi jedu jaja za doručak uglavnom. I viršle ili slično. Ne znam, zavisi od momenta, ali uglavnom to bude samo kafa, nažalost. Godinama do ručka retko šta pojedem.

Više sam puta večerao kajganu s pršutom nego što ste vi svi doručkovali jaja
Čuj jaja moraju da se doručkuju šta ste vi englezi

rostilj, ali me pece savest jer jeca brani nolu da se najede makar mirisa rostilja

Danas beše goulash

Teletina

Kralju.☺️

Zelene paprike punjene nadevom od jaja, šunke i sira. Paradajz uz to. Njam.

Све нас спаја надев из јаја <3

Korejske krompir palačinke punjene cheddarom

Danas tuna salata, ubaciću sve iz frižidera u nju

Lep estonski dorucak

moj estonski brate, jel ti vazda imas neke specijalitete za jelo? ownujes 90% teme, gde je ono sto nisi podelio sa nama..ocu reci roknes li nekad neke sranje pahuljice sa mlekom za dorucak ili veceru, margarin dzem i leb, pastete i to, ne moguce da toliko spremas i pazis sta jedes. Ja sam prelenj za ta spremanja i peripetije, ako sam u bg sam samo kupujem gotovo neas ti tu sta

Za doručak obično rokam ovsene, a većina stvari koje pravim nije neki specijalitet, nego jbg volim kuvati i radim to već jako dugo, pa mi nije teško više. Ovde napišem čisto stvari koje malo odskaču od proseka, inače kao i svi, većinom vrtim ista jela. Razlika je samo što ne vrtim istih 10-15, nego tipa tridesetak jela, plus ako imam vremena i volje za dodatne eksperimente. Većina ovih recepata zahteva minimum pripreme i osrednje namirnice, uz povremeni kurč nekim lepšim mesom/ribom.

Probam paziti šta jedem, dok sam bio sirotilja studencka prilično sam se ujebao viršlama, paštetama, duvanom, kavom itd.

Razlika je i kad imaš za koga kuvati, tipa kad moja gospođa ode na neku konferenciju ili tako nešto, obično jedem picu pet dana. Kad si solo, boli te đoka za kuvanje.

Korejske krompir palačinke punjene cheddarom

Ovo zvuči tako jebozovno, fensi i komplicirano - level otvorena operacija srca. Zapravo ne može jednostavnije.

Skuvaš par oguljenih krompira u slanoj vodi, izgnječiš ih viljuškom. Dodaš kašičicu šećera i dovoljno kukuruznog škroba da napraviš fino testo, ne prečvrsto. Podeliš testo na osam loptica, svaku od njih zgnječiš, napuniš sirom, zamotaš i zgnječiš opet da dobiješ mali disk, ali da sir ne iscuri tokom prženja. Pržiš na umerenoj jačini tipa 4 minuta sa svake strane, ovisi od šporeta.