Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Otkošteni bataci i colesaw salata
Jesi probao zablje batake, kazu vrh su
Jesam, ništa posebno mi nisu. Probao doduše u domaćoj varijanti, ne u restoranu.
jesi probao puzeve, jel istina da su ko gumeni bomboni
Jesam, zanimljiv okus, ali nisu me impresionirali. Malo gumasti, malo zemljasti.
Riblji bataci nauljeni su najbolji da se ne lažemo
Zamesio domaći baget pa ću posle ispeći kamember s belim lukom, ruzmarinom i maslinovim uljem.
I paštrnak obavezno dodaj u prodavnici nekoj ženi kad ti traži dohvati joj ako je policajac tu odma pored
za sad sam pojeo 3 mandarine, jedan poveci kroasan presecen duzno napola pa premazan puterom i dzemom, popio kafu i par kockica cokolade cisto da se obezbedi odrzivi razvoj secera u krvi. za veceru ce biti neka boranija sa govedinom
Govna.
Pravio juče dinstani kupus, nego sam bio sprečen da vam javim, praštajte
Cara replied:
Mi dinstani kupus u vojvodini dajemo stoci lololo
eno ga kameni, pa de si bre kameni sto godina? kako žena deca unučad jetra?
Evo jedem kupus dva dana iz principa, kad već juče nisam mogao okačiti. Kažu dobar je za kilažu.
debeli
Mekike
Puši ga.
Kad napravim milione smejaću se naglas.
Kao što je govorio neki moj davni komšija od malo vazda malo
Nema leba u prodaji leba, sem ako ti se poklope zvezde
Fastfud/restoran/kafana je nešto što svi misle da znaju raditi bolje od ostalih, zato ih se toliko i otvara i zatvara stalno.
zvezde, to su oni lebovi od šest manjih kugla povezanih u obliku zipa sad zvezde?
To su cvetovi, paorčino