Шта данас ручавате?

1. Vako...

- Oljuštiš cirka pola kila krompira i isečeš na veće komade, onako paorski.
    - Oguliš tri paradajza, ko musa jarca, pa iseckaš na kockice.
    - I još jedno tri čena belog luka na sitno.
    - Naliješ sve zajedno sa jedno dva litra vode pa staviš da se krčka na jačoj vatri.
    - Kad uskuva krkneš unutra pola kašičice mlevenog kima, pola kašičice aleve i još na vr' kašičice ljute tucane.
    - Onda naribaš malo korice od limuna i iscediš pola limuna u lonac, pazi da ti ne upadnu koštice.
    - Pa ostaviš da se čvari dok krompir ne bude skoro kuvan, nekih pola sata u vr glave.
    - Dodaš po kila fileta oslića i par kašika maslinovog ulja ako imaš, ako nemaš jebiga, stavi malo običnog.
    - Za nekih deset-petnajs minuta oslić bude kuvan, razbiješ ga malo varjačom na sitnije delove, naseckaš šaku peršuna u lonac i poslužiš gladušima uz dobro belo vino.

Za dezert preporučujem breskve u šlafroku.

2. лепо звучи, само да се зверски заљути и бог

3. Od svega što si naveo imam samo krompira i paradajza :(

4. Ja jeo klot pasulj i u život se razočaro.

5. šunka+beli luk+kefir+ljuta paprika. boli koliko dobro.
    vode=MALO

6. Od svega što si naveo imam samo krompira i paradajza :(

Kažem ja, jebo čoeka koji nema belog luka ukući, pa šta jedeš kad te uvati prelada nesrećo? :)

7. Ovo Grujane pripremam do kraja nedelje pa ti javljam utiske.

Gazimudo evo ti ovo

Gratinirana blitva

Sastojci:

30g putera
    1 crni luk
    2čena belog luka
    800g blitve
    3kašike mlevenih zobenih pahuljica
    8 jaja
    100g kačkavalja
    So, biber, vegeta, peršun, vlašac

Na zagrejanom puteru kratko ispeći sitno iseckani crni luk, pa dodati istisnut beli luk i blitvu. Kada blitva uvene dodati vegetu i zobene pahuljice, pa zatim peći sve zajedno još 10-ak minuta. Nakon toga prebaciti sve u vatrostalnu činiju.

Razmutiti jaja, posoliti, pobiberiti, umešati u njih narendani sir i peršun, a zatim sve to preliti preko blitve u vatrostalnoj i peći u rerni 15-20 minuta.

Uz jelo naseckaš paradajz ili uzmeš kefir i to ti je to.

8. Na zagrejanom kurcu prčiti travuljesine što niko normalan ne jede.
    Samo vi pasite te zeleniše, slepo crevo ima da vam bude zahvalno.

Ko nema za meso neka grize nokte a ne tu da izmišlja te lajfstajl fitnes velnes blitve pičke mamine i kelerabe

9. Ma mesište je zakon, nego tražio čovek da razbije malo sa nečim.

10. Пржено с јајца и петлижани, разгрејана спржа, велија сирење, две љути џинчики и пола сомун. Ицепи се све.

11. Bila čorba od belog luka sa krutonima, pečena skuša, pirinač sa pavlakom i salata od crvenog kupusa.

12. njam njam bilo a onda su gosti otišli na pljeskavice da pojedu nešto

13. Bila čorba od belog luka sa krutonima

kolko sam ja ručaka bacimo
    bem ti kurtone
    što ne pišu recepti na njima

14. Samo vi pasite te zeleniše, slepo crevo ima da vam bude zahvalno.

Ako samo pisne ugaziće ga srce i krvni sudovi ko vola u crvenom kupusu.

15. E da Gazimudo, ako nemaš puter možeš i na ulju da pržiš, a vlašac je OK ako imaš, ako ne ko ga jebe, stavi koji hoćeš začin.

16. Sjutra piletina i spanać u bešamelu

17. Ja ću sutra musaku. Musaka je vrh.

18. Viš, musaka. Može. Ali prava, sa patlidžanom.

19. Kažem ja, jebo čoeka koji nema belog luka ukući, pa šta jedeš kad te uvati prelada nesrećo? :)

E vala se osramotih sada da nema dalje!

20. Pseto je moderan, on fura samo beli luk u granulama....

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.