Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Vako...
- Oljuštiš cirka pola kila krompira i isečeš na veće komade, onako paorski.
- Oguliš tri paradajza, ko musa jarca, pa iseckaš na kockice.
- I još jedno tri čena belog luka na sitno.
- Naliješ sve zajedno sa jedno dva litra vode pa staviš da se krčka na jačoj vatri.
- Kad uskuva krkneš unutra pola kašičice mlevenog kima, pola kašičice aleve i još na vr' kašičice ljute tucane.
- Onda naribaš malo korice od limuna i iscediš pola limuna u lonac, pazi da ti ne upadnu koštice.
- Pa ostaviš da se čvari dok krompir ne bude skoro kuvan, nekih pola sata u vr glave.
- Dodaš po kila fileta oslića i par kašika maslinovog ulja ako imaš, ako nemaš jebiga, stavi malo običnog.
- Za nekih deset-petnajs minuta oslić bude kuvan, razbiješ ga malo varjačom na sitnije delove, naseckaš šaku peršuna u lonac i poslužiš gladušima uz dobro belo vino.
Za dezert preporučujem breskve u šlafroku.
лепо звучи, само да се зверски заљути и бог
Od svega što si naveo imam samo krompira i paradajza :(
Ja jeo klot pasulj i u život se razočaro.
šunka+beli luk+kefir+ljuta paprika. boli koliko dobro.
vode=MALO
Kažem ja, jebo čoeka koji nema belog luka ukući, pa šta jedeš kad te uvati prelada nesrećo? :)
Ovo Grujane pripremam do kraja nedelje pa ti javljam utiske.
Gazimudo evo ti ovo
30g putera
1 crni luk
2čena belog luka
800g blitve
3kašike mlevenih zobenih pahuljica
8 jaja
100g kačkavalja
So, biber, vegeta, peršun, vlašac
Razmutiti jaja, posoliti, pobiberiti, umešati u njih narendani sir i peršun, a zatim sve to preliti preko blitve u vatrostalnoj i peći u rerni 15-20 minuta.
Uz jelo naseckaš paradajz ili uzmeš kefir i to ti je to.
Na zagrejanom kurcu prčiti travuljesine što niko normalan ne jede.
Samo vi pasite te zeleniše, slepo crevo ima da vam bude zahvalno.
Ko nema za meso neka grize nokte a ne tu da izmišlja te lajfstajl fitnes velnes blitve pičke mamine i kelerabe
Ma mesište je zakon, nego tražio čovek da razbije malo sa nečim.
Пржено с јајца и петлижани, разгрејана спржа, велија сирење, две љути џинчики и пола сомун. Ицепи се све.
Bila čorba od belog luka sa krutonima, pečena skuša, pirinač sa pavlakom i salata od crvenog kupusa.
njam njam bilo a onda su gosti otišli na pljeskavice da pojedu nešto
kolko sam ja ručaka bacimo
bem ti kurtone
što ne pišu recepti na njima
Ako samo pisne ugaziće ga srce i krvni sudovi ko vola u crvenom kupusu.
E da Gazimudo, ako nemaš puter možeš i na ulju da pržiš, a vlašac je OK ako imaš, ako ne ko ga jebe, stavi koji hoćeš začin.
Sjutra piletina i spanać u bešamelu
Ja ću sutra musaku. Musaka je vrh.
Viš, musaka. Može. Ali prava, sa patlidžanom.
E vala se osramotih sada da nema dalje!
Pseto je moderan, on fura samo beli luk u granulama....