Na osnovu čega procenjujete nečiju inteligenciju ?

1. Jebo bi ja ovu što je Smarko kačio...

2. Неко лепо рече у једном од претходних постова да не мисли да је превише интелигентан, али да је окружен многима који су поприлично неинтелигентни па се онда осећа паметнијим од њих. Гледам зид са вестима на Фејсу и не могу да се начудим откуд толико Мораваца говори ијекавицом. Уствари копирају ко зна чије статусе и мисли, а не наводе чије речи цитирају. Један те исти статус видим на 5 различитих профила. Откад су у Поморављу људи НАСМИЈАНИ уместо НАСМЕЈАНИ, откад су СРЕТНИ уместо СРЕЋНИ, откад им је то нешто ЛИЈЕПО, а не ЛЕПО? Што је мени поражавајуће (удара ми на его, шта ћу), неки мој статус који пишем из своје главе на Фејсу или статус или статус било кога ко пише оно што мисли, не лајкује ни 5 људи, а неко на нечији украдени и глупави статус скупи по 20-30. Џабе покушаваш да испаднеш оригиналан, ово је свет празноглавих. Можда је тим мање интелигентним, мање образованим и мање продуховљеним људима лакше јер нису свесни сопствених незнања, не умеју да мисле, па их и мање боли глава.

Више ценим кад неко гласно искаже свој став ма колико год био неправилан или се са тим не слажем него кад неко покушава да испадне паметан или забаван пишући туђе форе, мисли и запажања.

Nata4Mika
    ко те питао шта? :)

Ма нико ме ништа није питао. Ја имам обичај да тако ничим изазван дајем одговоре на она питања који други не смеју ни да поставе. И тако је то кад немам паметнијег посла. :))))))))))))))))))))))))))))))))))

3. čekaj, tebi je stvarno bitno koliko lajkova dobijaš na fejsbuku?

4. СМарко
    Ипак имам слику да употпуним причу
    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/46011_496782877021201_1923866183_n.jpg

Овој просто интелигенција исијава из кармина. :))))))))))))

lemaja
    čekaj, tebi je stvarno bitno koliko lajkova dobijaš na fejsbuku?

Није. Битно ми је исто колико и теби. Важније ми је да се моје мишљење запази, него да ми неко лупа лајкове зато што са му/јој симпатичан. Више волим да неки мој статус започне неку дискусију него да неко кликне да му/јој се свиђа, а ни сам/сама не зна зашто. У последње време се трудим да остављам статусе који немају за циљ скупљање лајкова, али кад видим да се на неку глупост људи ложе, онда се некако осећам безвредно. Мислим чему све, кад је најбоље да правиш будалу од себе да би био прихваћен у народу.

5. Fender, ti ili si veoma mlad čovek rođen u vremenu nakon Dejtona, ili imaš ozbiljnu krizu u snalaženju u fizički ograničenom svetu (van tastature).

6. proviron
    Fender, ti ili si veoma mlad čovek rođen u vremenu nakon Dejtona, ili imaš ozbiljnu krizu u snalaženju u fizički ograničenom svetu (van tastature).

Ово друго. Покушавам да што више читам, да што више истражујем, да умарам мозак јер кад се нађем у маси углавном интелктуално ограничених особа, уплашим се да не постанем исти такав. Понекад ме туђа глупост и ограниченост плаши, а с друге стране не могу да живим сам, отуђен од људи, а силом прилика сам окружен људима који су и мало боразовани, и неинтелигенгтни (можеш да им продаш неку фору, неће моћи "100 година" да схвате у чему је ствар)

Сви ви који причате како вам Фејс ништа не значи, не бисте били овде. Да ли сте активни на Фејсу, Вукајлији или на неком другом форуму, то је исто. Тамо где остављате своје коментаре, то радите јер вам је важно да поред тога што желите да се види ваш став, желите и да се што више људи слаже са вама. И свако ко каже да му није битно, лаже. Овде је мода да се пљује Фејс, а по мени посета Фејбуку нема везе са коефицијентом интелигенције. Познајем жену која има 40 година, професор је математике, жена је математички геније, завршила је факултет и пре рока, са просеком преко 9,80, сваки математички проблем решава невероватном брзином. Али њено понашање на Фејсу је понекад слично девојкама од 20 година.

Свака част онима којима не боде очи копирање туђих речи, коришћење слова W у српском језику, кад неко негацију пише спојено са глаголом, када неко користи THE уместо да напише ДА (DA), кад неко из центра Србије пише: NETKO, NASMIJAN, SRETAN, LIJEP, а притом не напише да цитира Иву Андрића, Мирослава Крлежу, Мешу Селимовића или било коју другу особу са подручја где се говори ијекавицом. Ја на такве ствари не могу да зажмурим.

Пример: nemogu the spawam! mwa :'( :*

И то залепи нека девојка која има 20 и кусур година, има профилну слику на којој је избацила сисе и напућила усне и то скупи 50 лајкова за сат времена иако нема много више пријатеља од мене. Шта то говори? Да нам нација постаје тотално затупљена, да су нове генерације све глупље и глупље и све мање интелигентније. И кад се онда деси да неко мало одскаче од средине или је "глупа педерчина" или је "глупа штреберка". Иронија је у томе што придев "глупи" дају људи који једва знају два броја да саберу, а "педерчина" користе они који су највише ифеминизирани и којима су узори Елитни Одреди и Дадо Полумента. "Штреберка" је термин које користе "дубокоумне" љубитељке Јелене Карлеуше и сличних "уметница".

7. ja kad sam bila mala sam rešila tu rubikovu kocku tako što su te boje zapravo bile nalepljene, pa sam ih ja lepo odlepila i onda lepo poređala boju po boju.

Е то је интелигенција, снашла си се у новој ситуацији :)
    Ја сам је раставио па саставио :Д

8. ja kad sam bila mala sam rešila tu rubikovu kocku tako što su te boje zapravo bile nalepljene, pa sam ih ja lepo odlepila i onda lepo poređala boju po boju.

Upravo, to je inteligencija.

9. Ово је део коментара копиран са Фејса, али нисам навео име, нити сам написао цео коментар. Овако неписмен коментар скупи више лајкова него нечија два-три статуса. Па да постоји опција "Не свиђа ми се", кликнуо бих то само због неписмености. Колико треба бити ретардиран па писати THE уместо ДА (DA)? Овако може пише само изузетно глупа особа, а трагедија је да се ради о коментару особе која је, чини ми се, старија од мене.

...nemaju sta drugo the naglabaju pa ajd malo the narod zajebavaju I ludake plase...
    Reply · 6 · Like · Follow Post · Yesterday at 7:12am

Многи музику наводе као мерило интелигенције, међутим, писање, правопис и фонд речи који се користи, боље описују човека.

10. to DA u THE je neka skripta na tim stranicama, bogatipitaj, samo mijenja DA u THE, nema veze sa pomodarstvom a kamoli inteligencijom.

11. Фендеје Стјатокастеју, сто си се најутијо? :(

12. Радјард Куплунг
    Фендеје Стјатокастеју, сто си се најутијо? :(

Па молам да се јутим кад ме нелвилају. :)))))))))))))

Ма иди, бре, понекад ми нечије писање изгледа као кад Арапи пишу на енглеском језику користећи неки само њима разумљив правопис. Ем неразумљиво, ем нечитљиво.

Skočimiš
    to DA u THE je neka skripta na tim stranicama, bogatipitaj, samo mijenja DA u THE, nema veze sa pomodarstvom a kamoli inteligencijom.

Бре, ја кад пишем латиницом, мени се то не мења.

13. Бре, ја кад пишем латиницом, мени се то не мења.

То се мења само неинтелигентнима.

14. izvini fender, al ja sam i dalje zabezeknuta. valjda zato što do sada još nisam čula da jedan vukajlijaš ovako priča (piše).

vukajlija nikako nije isto što je i fejs. i jedno i drugo služi za zajebanciju, PRVENSTVENO, ali je rezlika, koja je mnogo bitna, u tome što na vukajliji imamo forum gde možemo upravo to što ti oćeš - da izraziš stav, mišljenje, pokreneš raspravu, istražiš temu, vidiš koliko ljudi se slaže sa tobom a koliko ne. a ako ti je potrebno da digneš sebi malo ego, da se praviš pametan, sereš, jedeš govna, to vrlo lako ovde može, jer ovde ima izuzetno pametnih i visprenih ljudi, i ovde može da se kenja i filozofira i divi sopstvenim i tuđim umotvorinama do prekosutra.

ceo problem je u tome što si ti u svom prvom postu postavio stvari tako da nam saopštavaš kako je tebi mnogo teško jer ne dobijaš dovoljno lajkova na fejsu. i da ti je mnogo teško kad vidiš kakvi statudi dobijaju gomile lajkova.

dalje, zaista se postavlja pitanje "demografije" tvojih fb prijateljstava. ko su ti ljudi? kome ti šalješ friend requestove? i čije friend requestove prihvataš? i u krajnjoj linji zašto su tu taj fb i ti ljudi (koji su očigledno neki polusvet) toliko bitni?

lično, nemam ziljavih klinki među friendovima (i ako slučajno imam, news feed mi ih ne izbauje tako da ne znam da ih imam), i većina statusa koje pročitam su ako ništa drugo makar pismeni.

15. Swi mi koji bi zhenili lemaju! Like ako bi, komentar ako ne bi! :*

16. ceo problem je u tome što si ti u svom prvom postu postavio stvari tako da nam saopštavaš kako je tebi mnogo teško jer ne dobijaš dovoljno lajkova na fejsu. i da ti je mnogo teško kad vidiš kakvi statudi dobijaju gomile lajkova.

Ја говорим о људима из мог окружења. Не прихватам риквестове непознатих особа. А за мене је све исто само што је разлика у томе што на Фејсу имаш опцију да лајкујеш, а овде мораш да напишеш да се слажеш са неким (ако се слажеш). Откуцана реч и нечија реакција на Интернету је свуда иста и нема исту вредност као изговорена реч. Не, није ми тешко због недостатка лајкова, више ми смета што неко скупља популарност на већ излизане глупе форе и сматра се јаким ликом, популарним у друштву, а ја испадам смор или досадни филозоф само зато што умем да мислим својом главом. Понекад се питам, ако сам толики смор, што ме онда питају за савет или помоћ? Не цене те по томе да ли си у праву или не, да ли знаш или не знаш, већ по томе да ли си им симпатичан или ниси.

lično, nemam ziljavih klinki među friendovima (i ako slučajno imam, news feed mi ih ne izbauje tako da ne znam da ih imam), i većina statusa koje pročitam su ako ništa drugo makar pismeni.

Не, ја сам на коментаре и статусе клинки огуглао, нервирају ме особе које суодрасле, а неписмене, а познајем их много. Неписменост ме иритира, а то је можда неки мој условни рефлекс од превише учења граматике за такмичења из српског језика.

vukajlija nikako nije isto što je i fejs. i jedno i drugo služi za zajebanciju, PRVENSTVENO, ali je rezlika, koja je mnogo bitna, u tome što na vukajliji imamo forum gde možemo upravo to što ti oćeš - da izraziš stav, mišljenje, pokreneš raspravu, istražiš temu, vidiš koliko ljudi se slaže sa tobom a koliko ne. a ako ti je potrebno da digneš sebi malo ego, da se praviš pametan, sereš, jedeš govna, to vrlo lako ovde može, jer ovde ima izuzetno pametnih i visprenih ljudi, i ovde može da se kenja i filozofira i divi sopstvenim i tuđim umotvorinama do prekosutra.

Па не видим да се на Фејсу све то исто не ради. Да ли привлачиш на Фејсу пажњу људи које (релативно) познајеш или на Вукајлији на којој готово никог не познајеш, исто ми дође. Разлика је једино што овде не могу људи да лепе своје слике да би сви могли да виде како "живиш живот пуним плућима".

Мени је увек потребно да се умно надмећем са паметнијим од себе да бих осећао потребу да будем бољи него што сам. Зато ја тражим и овде, али и на Фејсу особе од којих могу нешто ново да научим. Међутим, силом прилика ретко срећем такве особе, окружен сам и на послу, а и ван посла углавном ограниченим људима. Ја волим да причам, да често држим монологе људима кад ме за нешто питају чим осетим да сам умно јачи од њих. Али кад налетим на неког коме не могу воду да носим, уживам да слушам шта прича, да реч не кажем, уживам да читам оно што пише та особа. Предност већине људи из мог окружења је животно искуство које мени у неким стварима недостаје, али кад почнем да мало размишљам о чему они говоре, видим да ја нисам део тог света.

17. ma de je lajk na fb i komentar na vuki isto? za lajk ti treba delić sekunde i nastaviš dalje, a za komentar ipak uložiš vreme, trud, misao. pa posle i odgovoriš na odgovor, i tako to. nije isto fb i vk.

pa dobro, nači pojenta je da oćeš da budeš popularan i da te ljudi vole? kako na fb tako i u rl? e jebiga. taj život na fb svi nešto bilduju da izgleda zanimljivo, poserem ti se ja na to. i generalno, poserem ti se ja na fb. ako ti je problem u životu kako da te vole i da ti se dive na fb, i ako sebe upoređuješ sa moronima, i ako ti moroni čine da se osećaš loše (iz ovog ili onog razloga), e pa poserem ti se ja i na to rezonovanje.

a ako hoćeš u rl da budeš popularan i da te vole, imaš dve opcije -il promeni sebe, il promeni društvo. il postani ono što oni vole, il kreni na neke književne večeri il tako nešto, pa tamo nađi ekipu...

što mi uopšte pričamo o ovome? totalni offtopic...

proviron, lj00bomorne dusxe mog00 da ga pusxe! mwax!

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.