Codex alimentarius

1. ''dokazani debil'' po tvojim kriterijumima nije vrijedjanje?

2. uuuuu boli me kiiitaa a a aa

3. Pa znas kako, kad bi ti meni koji sam debeo, rekla da sam debeli gmaz, to ne moze da bude uvreda,zato sto je istina.
    Isto tako, ja svoje misljenje o kosticu (koji je ubr samo svratio na temu koja ga ne interesuje, bacio koji pljuv, cisto da mu par ljudi replicira, nahranio svoj ego dnevnom dozom paznje i otisao dalje), ne krijem, vec ga kazem javno. Ali,nije on tema sad,a i iskreno me zabole da gubim vreme na njega.

a tebi nije nazivanje mene recimo , jehovinim svedokom uvreda?

4. Ne jedem viršle, paštete, narezke i salame, ali isto tako nemam svoju njivu. Šta da radim?

5. pa jel bi ti bilo lakse da te nazovem dokazanim debilom? pitam cisto hipoteticki.

6. Ne jedem viršle, paštete, narezke i salame, ali isto tako nemam svoju njivu. Šta da radim?

Dođi u Luksemburg, kucaj odatle postove na temama i time iritiraj Gazimuda.

7. Natnat
    Ne jedem viršle, paštete, narezke i salame, ali isto tako nemam svoju njivu. Šta da radim?

Samo zazmuri, udahni duboko. Oseti miris omiljenog cveca u vazduhu. Nasmej se. Uzivaj u zivotu. Ovca si, i ne trudi se da to promenis. Budi srecna ovca, ovca koja zna da je ovca,ali je bas briga, zasto sto je zivot lep, tralalala.

8. merci
    pa jel bi ti bilo lakse da te nazovem dokazanim debilom? pitam cisto hipoteticki.

Iskreno, mozes da me zoves kako hoces. Stvarno me ne dotice sta tamo neko preko ekrana misli o meni. A ako mislis da cu da kukam i trazim banove, ocu boli me kurac.
    Ako ce ti biti lakse, nazovi me i sektasem, ili kako vec.
    I da, lose citas, pa bi samim tim trebala da pripazis kad pises po forumima svoje misljenje. Ja nisam Gazimundo, nego Gazimudo.
    OPAAAAA AAAAAAAAA PRAVDA ZA NEPOSTOJECE N! KAIZEN DURADI NESTO JER N JE JEBE!

9. Stvarno me ne dotice sta tamo neko preko ekrana misli o meni

a opet pokusavas preko ekrana da mijenjas svijet?

e bas smo se super ispricali... steta sto nemam jelku da odem da je kitim sad malo, posto si previse paradoksalan za smislenu forumsku raspravu.
    (razmisli da ubacis to n, fino bi ti stojalo)

10. Jel se ovde još uvek razgovara o genetski modifikovanoj hrani i kako izbeći njeno konzumiranje?

11. Mislim da ne... Ovo je sad postala genetski modifikovana rasprava... Hmmmm, mozda i nije losa definicija... Hmmmm...

12. a opet pokusavas preko ekrana da mijenjas svijet?

Koliko vidim tema je CODEX ALIMENTARIUS, ne GAZIMUDOVO MISLJENJE O OSTALIM CLANOVIMA I NJIHOVO MISLJENJE O NJEMU.
    Ja bih rado razmenjivao misljenja o temi,al se valjda prikljucilo previse ljudi koje tema ne interesuje, pa je diskusija otisla u drugom pravcu.

E sad, ja licno smatram da ljudi koje neka tema ne interesuje ne treba da postuju na njoj. Ja tako izbegavam teme o pesmama za smak sveta, preldzijskoj muzici, puju sotki itd, pa isto tako mislim da bi bilo korektno da svi oni koji nemaju nista osim " naviknite se, moramo da zderemo GMO hranu" napuste temu.

13. Napisao sam je... Gazimudo, hvala na inspiraciji..

14. Hahaha merci nemaš ni jelku, vidiš u kako okrutnom svetu živiš. Što znači nema poklona pod jelku. Što znači ne možeš da pojedeš jelku kad više nema ničeg drugog. Pretpostavljam da radiš za Novu goinu :) Da podelim jedan poster koji me je zaintrigirao pre odredjenog vremena, star oko 60 i kusur godina : http://blog.stuttgarter-zeitung.de/wp-content/milk-new-weapon-of-democracy.jpg Ne ljudi, ovo uopšte nisu naivne stvari. Vrlo zanimljiva priča vezana za sliku, o propagandi za vreme hladnog rata, kad su istok i zapad na razne načine ratovali preko ledja Berlinaca.

15. Kakva razmena mišljenja na ovu temu? Ne verujem da je nekome nebitno kakvu hranu jede, ali mi kao pojedinci ne možemo mnogo toga da uradimo na globalnom nivou. O tome odlučuju političari koje smo birali. Sve što možemo da uradimo je da takvu hranu ne kupujemo i da pronađemo način kako da se prehranimo što zdravije. Ako nemam para, pre ću da kupim kilo tikvica nego 200 grama neke salamčine sumnjivog kvaliteta. Sloboda izbora postoji.
    Sad, jbg, ne utiče samo ishrana na zdravlje...Šta je sa stresom, a?

16. Sve što možemo da uradimo je da takvu hranu ne kupujemo

A kako da znas da li je hrana gen. mod. kad codex alimentarius upravo nalaze da se GMO hrana ne istice kao takva,odnosno da se na takvim proizvodima NE SME nalaziti bilo kakva oznaka koja ce oznaciti njihovo poreklo?
    Kako znas da kukuruz iz frikoma nije gen. modifikovan?

17. Naravno da pojedinci menjaju svet, pojedinci su simboli organizacija i ideja. Pogledaj recimo Lenjina i Bob Marlija - dva čoveka koja su živela u različito vreme, nemaju veze jedan sa drugim, a menjaju i dan danas kad su pokojni mišljenja i stavove ljudi. Nego http://blog.freeride.se/johanjonsson/files/2009/11/jugend-343x480.jpg ovako je bilo predvidjeno da izgledamo, verujem da je to i danas ideal rotšilda i rokfelera.

Zar se nikada niste zapitali kako je onakav državni vrh Nemačke uspeo da ubedi ljude da ovako treba da izgledaju? A oni ružni, crni, mali, mršavi, debeli, neproporcionalni..Pogledaš adolfa, gebelsa, geringa, ajhmana..I ne padne ti to na pamet?

18. Ja sam mnogo protiv GMO i tog Codex Alimentariusa, ali reci ti meni, Gazimudo, šta misliš kako je moguće imati ovu stopu rasta populacije na planeti a ne učiniti nešto od sledećeg:

a) krčiti više šuma radi više obradivog zemljišta
    b) upotrebljavati više đubriva i pesticida i tako trovati i ovo što još nije otrovano
    c) uvoditi u ishranu genetski modifikovane organizme, sa većim prinosom

Aj, molim te?

19. Kod nas je GMO stigao još oko 2000. godine, iako je zakonom zabranjeno da se kod nas uzgaja. Misliš da jedna ovakva država može nekom nešto da zabrani? Ne znam koliko ste ispratili skorašnje dogadjaje sa kukuruzom. Kancerogen je u pizdu materinu, jer je fora slučajno zaražen. Sledeći put ima da ga jedeš u slast, nećeš na dnevniku ni čuti šta mu se izdogadjalo.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.