Prijava

http://www.oglasi.com/slike/2012/12/984090.jpg

Pošto sam od pre neki dan prešao sa klasičnih cigara na duvan za motanje i to nekako iznenada, ne raspitujući se puno, čisto zbog ekonomskog momenta, zanima me da li neko nešto više može da mi kaže o tome.
Pošto verujem da ovde na sajtu ima dosta ljudi koji rolaju cigare ili barem ih ima nekolicina sigurno, zanimaju me neka njihova iskustva sa time. Koji duvan puše, gde ga kupuju, koliko košta, koje dozere koriste, mašinice, punilice, ma sve vezano za to.

http://91.222.6.69/resources/img/19-11-2012/single_news/159515-17.jpg

E sad dalje me zanimaju i još neke stvari, pošto moram da ponovim nisam baš potpuno informisan, da li je to štetnije od cigara ili nije i te stvari i da li na pijacama može da se nađe dobar duvan ili da se ide više na kupovinu onih markiranih koji su skupi skoro kao i ove normalne cigare.
http://www.zla-zla.com/zlashtek/sites/default/files/imagecache/product_full/Golden_Virginia_Green_Original_Hand_Rolling_Tobacco_25g.jpg

Uopšte, neka ovo bude neka tema sa iskustvima o ovome, a meni će dosta pomoći da ne uzmem neku otrovčinu ljutu.

Ja sam na primer preko nekog drugara kupio duvan po ceni 1800 rsd kilo, crne dozere 300 din kutija (200 kom) i mašinicu za 300 kinti.
Ne smeta mi i ukus mi se sviđa. Bilo mi je malo muka kod prvih dvadesetak cigara, ali sada je sve OK. Popušim manje nego pre i to daleko i mnogo mi je isplativije.
http://www.zla-zla.com/zlashtek/sites/default/files/imagecache/product_full/domingo_natural30.jpg

E sada da ubacim ovde i računicu koju je Vajt napravio uz pomož naučnika sa univerziteta u Masačusetsu, a ona ide ovako:

Доминго ванила 30грама(160дин)
са обичним ризлама (ОЦБ ризлице 60'ка 30-40 динара)
филтерчићи (100 ком- 120 дин)
160+40+120 динара
Једна цигара те кошта:
5,3+1+1,2=7,5 динара
што једну паклу чини 7,5*20 динара, 150 динара.

Не знам колике су цене цигара,али по мени ово јесте уштеда чак са Комерцијалним дуваном.
Не смем да помислим колика је уштеда са овим са пијаце!

1700 дин=1кг
1,7+1+1,2= 3,9 дин једна цигара са пијаце
3,9 пута 20 = јебених 78 динара за паклу цигара, па то није било ни за време друга тите!

мени једном дао друг с пијаце неко срање, очај, неосушен добро, хемијски укус, лоше јако.

а један другар ми доно узорак од неке екипе која ваља, наводно страни неки дуван, ал ваљда као имају домаћи не зна он тачно, и био је сасвим солидан, сад колко могу да се сетим, рецимо приближан оном твом што сам пробо у кавани. тако да оно. треба имати шему добру, за те некомпанијеске продукте.

иначе не могу ни тачно да кажем колко ми одговара неки дуван док се не навикнем у фазону да прође дан два да користим тај неки.

и ово је баш интересантно о штетности и том односу, ваља знати, ако неко зна па да каже, мада можда је од дувана до дувана, ал као у начелу је здравији овај дуван од пљуга, ваљда.

Meni se isto čini da je onaj moj duvan dobar i išao sam preko ortaka koji je stvarno ok i ispravan momak, ne bi me usr'o, ali ne znam koliko je on informisan uopšte i eto zanima me sada ova tema malo više, pa sam mislio možda ima na Vukajliji neki stručnjak da malo bolje sve objasni.

sad mi ortak prica da uzima ovaj..kaz da je ok 250 kinti i on siopu oko 3 dana...znaci onaj ko pusi vise od pakle dnevno isplati se

http://redpox1st.files.wordpress.com/2009/02/golden_virginia_cutters_choice_and_other_brands_of_cigarettes.jpg

мање је штетан давиде :)

i mene ovo zanima, samo da se upišem da mogu pratiti.

мање је штетан давиде :)

ne bih ja tu pravio drasticne razlike...sranje je svi to znamo al ako cemo ovaj kurac manje pusiti onda bolje zajahati nj...

Koliko ima grama taj što si okačio Pajko?

Vako, ja sam uzeo na zelenjaku kod neke đembele Tanje, ak ti nešto znači. Gram-dinar, uzeo sam 600grama. I to mi je ispalo oko 500 cigara. Jedna stvar: nije duvan kad uzmeš mokar za dž. Čuvaj ga vakumiranog i samo male količine vadi da zavijaš tipa 40 cigara. Ako je duvan mnogo suv ne moš da motaš kako treba. Meni je duvan motani posle 2 nedelje postao od bilo koje kupovne cigare - sve mi bile gadne osim LM crvenog, on mi nekako najsličniji.

virdzinija ima 25 grama

Da, ja držim u vakumiranoj kesi i izvadim 15-ak minuta pre motanja neku količinu, pa srolam 20 komada. Ostalo vratim. Taman se prosuši lepo dok motam. Posle kada ga pomešam sa onim što nije suv u kesi, opet bude malo vlažan. Videću da slikam jednu kesu sutra i prebacim ovde sliku.

25 grama, je dvadeset pet cigara. Pošto se puši ovo nešto manje, dva dana bi mi laganezi trajalo.

zamolio bi nekog ako je iz rakovice a strastveni pusac ..da ode do pijace ima sa desne strane lokal prodaje se domaci duvan samo da javi sorte i cene...ako nije problem

Inače oni crni dozeri su do jaja. Nekako gospocki izgleda pljuga.

Al ja sam prestao da motam, vratio se nazad na LM. Prvo sam pušio manje (da l me zasite više ili me mrzi da motam), onda se sjebao i presušio jednu kesu, pa me još više smorilo i kad mi nestalo flopova ja se vrnuo na kupovne. Ali 3 nedelje - 1100 din, definitivno isplativije, samo koga ne mrzi.

Sa mašinicom sam se mučio jedno dvadesetak cigara, a sada ide k'o podmazano. Srolam dvadeset komada za dvadeset minuta laganezi.

Sa mašinicom sam se mučio jedno dvadesetak cigara, a sada ide k'o podmazano. Srolam dvadeset komada za dvadeset minuta laganezi.

'ercegovački je najbolji !