Lucidni snovi

1. Meni se relativno cesto desavaju ali obicno u toku sna shvatim da je san i nastavim onda da sanjam kako ja hocu ali tesko ke odrzati to stanje pa taj deo gde radim sta hocu vrlo kratko traje a isto mi se desava da sanjam pa se kratko probudim i onda nastavim da sanjam po zelji jer sam svestan da sanjam. A ima neka fora da pogledas kao na sat u snu i po tome vidos da je san ali za to treba vezba.

2. Pa meni se desilo spontano, i to puno puta. I onda kad ispričam nekome, ljudi me belo gledaju.. Jednom je to bio jako traumatičan san, gde se sve što zamislim materijalizovalo izopačeno.. recimo zamislim svog brata i iz mraka mi se pojavi njegova glava nekako demonski izobličena s krvavim očima.. taj san me nasmrt isprepadao.

Auh brate. Ja bi ti savjetovao da uzimaš manje kofeina i bilo čega drugog pred spavanje. Ja isto razne gluposti sanjam ako uveče popijem kafu.

3. Tu noć sam samo sat spavala, imala sam nešto da učim čini mi se. Moguće da sa pila guaranu ili tako nešto. Uglavnom, oko pola šest zaspim, sanjam, svesna sam da sanjam, trudim se da mislim na nešto lepo dok se ne probudim, zamislim brata i desi se to. Zatim sam zamislila livadu i odjednom ja na livadi, i samo se smrači, i iz neke šume počeše da izlaze neka crna stvorenja.
    edit: posle sam pokušala da zamislim neku slatku životinjicu.. i zamislim tele. I samo se iz mraka pojavljuje crn bik, sa žutim očima i ogromnim rogovima. I duva kroz nozdrve, ljut.. a ja zamislila nešto ovako:
    http://www.howardgrubb.co.uk/photos/chilterns/calf.jpg

4. Ma samo treba sve upražnjavati umjereno, ne preopterećivati se ničim i trebalo bi da bude OK.

P.S. Dobro ne baš sve (droziranje bolje preskočiti)

5. Мени се чини да сам пре постовао на једној оваквој теми... ал' ајд сад...

Ја то често радим, свесно и несвесно. На пример, ја сам читао да мораш ваљда око 10-15 минута да легнеш и да се не помераш. Након 15 минута твој мозак ће да проверава да ли си заспао и покушаће то да утврди тиме што ће да шаље неке знакове свраба, потребе да се помериш. Ако успеш да одолиш томе онда си као будан и можеш да ствараш своје снове ал' пре тога чујеш неки иритантан звук. Ја сам једном чуо неко пиштање, као да је хиљаду зрикавца зрикало одједном. Хаос. И људи причају да виђају неке људе и бабе у црном, мада ми се то није десило.

6. Meni izgleda nije problem da dospem u stanje gde sam svesna da sanjam.. to mi se izgleda i prečesto dešava.. Ono što bih želela jeste da mogu da se pomerim, tj. da u takvom snu postignem još nešto osim blejanja u krevetu i padanja na pod.

7. Па као причају да можеш да радиш шта ти је воља ал' оно што кажеш... прикуцан си за кревет. Ја знам да кад се тргнем из тог сна утрне ми тело неких 5-6 секунди пре него што могу да га померим.

8. Meni se dešava da se trgnem iz tog sna i kao sam budna, a tek kad se stvarno probudim shvatim da je i to bio san. Koji majndfak.

9. Не, али замисли фору... Мислиш да је сан и побијеш све твоје по кући кад оно курац! лолололо

10. kad sam bio mlađi sanjao sam da bežim od nekog lika sa sekirom. i onda je bila neka provalija ispred mene, u tom trenutku sam nzm kako provalio da sanjam, i rekoh sebi "skači imaš kolko oćeš života" skočio sam i "umro"... i tako još jednom, pa sam se probudio.
    živo sranje- al to je to

11. Hahahahahahahaha.. ne znam koliko je pouzdana ona fora iz Insepšna... u pitanju je san, ako ne možeš da se setiš kako si tu dospeo. Ako možeš, onda je java..

12. meni se desavalo vise puta da skontam da sanjam, i onda teram san na svoju vodenicu i radim sta mi pade na pamet, recimo zajebavam ljude koje ne volim zato sto znam da mi nista ne mogu, a oni reaguju ko da sam stvarno rekao duvaj kurac, a meni tako milo oko srca :D

13. ne znam koliko je pouzdana ona fora iz Insepšna... u pitanju je san, ako ne možeš da se setiš kako si tu dospeo. Ako možeš, onda je java..

To zavisi šta i koliko piješ, meni se desilo da otvorim oči za stolom u kafani i pitam konobaricu gde sam, a ona kaže "Ovde". Trebalo mi tri minuta da skontam da sam ubosni na godišnjici mature...

14. Па ти управљаш како си ту доспео јер луцидираш...

15. kad sam bio mlađi sanjao sam da bežim od nekog lika sa sekirom. i onda je bila
    neka provalija ispred mene, u tom trenutku sam nzm kako provalio da sanjam, i
    rekoh sebi "skači imaš kolko oćeš života" skočio sam i "umro"... i tako još jednom,
    pa sam se probudio.
    živo sranje- al to je to

ista stvar se desila meni i to dvaput. jednom sam bezao od neke grupe sto hoce da me bije, i na kraju rekao umoricu se, aj nek me sad ubiju pa cu sledeci put da se sakrijem a ne da bezim. kao neka igrica.
    Drugi put sam bezao od policije usred Fruske gore, ne znam sta sam uradio

16. Dešavalo mi se dosta puta da provalim da sanjam, ali ako pokušam posle nešto da kontrolišem u snu, znam da to nema smisla, ne ide po toku koji bi mozak programirao, pa se smorim i probudim se. Nekako mi je glupavo da sad razmišljam i šta ću da sanjam. Mada mi se dešavalo da rešavam stvari u snu, jednom sam sanjala jednu biljku, nikad čula ni prvi ni drugi naziv, ukucala na netu, ima ladno i biljka, ali druga reč je bila protivpožarni aparat, tako nekako. :D Ili jednostavno znam da ja nešto što kao pokušavam u stvarnosti ne umem da uradim i onda se probudim. Recimo neko vreme sam sanjala kao da letim, i sad se posle okupila neka publika, i ja kao da letim, ali sam skontala da sanjam, i znam da to ne umem da radim, pa kao nisam poletela, i onda sam se probudila da se ne bih tamo blamirala pred ljudima. Ili me neko napada i ja kao da se odbranim karate-udarcima (čak iako nisam svesna da je to san), prosto ZNAM da to ne umem da radim. Tako da sam u snovima jako retko radila nešto nemoguće.

17. Meni se to jednom desilo,da sam ležao i pomislim ovo ko da sam leonardo di kaprijo,i onda se on pojavljuje sa ručnim satom koji ide tamoamo ja se presro ziv. Otad nista.

18. Inače imam jedan san kojega se sećam kao klinka, tada sam ga dosta često sanjala, posle nekoliko godina ponovo, i sad ima jedno četiri godine od kad sam ga poslednji put sanjala. Identičan svaki put.

19. ja sam jednom rekao u snu(posto, jelte u snu nemas sta da izgubis) rekao jednoj devojci da sam zaljubljen u nju. i nisam trebao, ceo dan sam bio sjeban zato sto mi je rekla nesto u onom dobar si mi drug fazonu.u stvari mene snovi jako lako sjebu uopsteno, znao ja da sanjam ili ne. jedino sto se secam da mi je bilo dobro je kad sam argumentovano natpricao jednog lika iz skole, tad sam znao sta radim.

20. Pih, nemate vi pojma.
    Ja kad upadnem u lucidan san radim sta hocu, i sta pomislim to mi se ostvari. Leteo sam, tukao mamlaze, spawnovao zene i to :))))

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.