Lucidni snovi

1. Pretpostavljam da bi se to mogli nazvati začecima lucidnih snova, ali mislim da se pravim lucidnim snom može nazvati samo onaj u kom imaš jasno iskristalisanu misao u glavi: JA SANJAM. OVO JE SAN. I slično

2. E, a vidiš meni se recimo odmah desi da skontam da sanjam ako primetim da radim nešto što ne umem, tipa da letim, pevam kao operska pevačica i tako to, ali u jednom snu se sećam da nikako nisam skontala da je san, a bila sam došla gola u školu, i znam da sam umirala od srama, u poslednjoj klupi, a učionica bila neka ogromna, pa me niko nije primetio... Još sam bila više nervozna jer je trebalo da odem na depilaciju nogu, pa sam kao imala duže dlačice, to mi je bilo gore da primete nego što sam gola! :D

3. ja sam par puta sanjao snove u nastavcima, tipa jednu moc sanjam kako sam primljen na hogvorts pa onda sledecih par noci kuliramo tamo moje drustvo i ja... i sad kad mi je umrla baba mislim da sam valjda odbijao to da prihvatim, pa sam sanjao babu par dana zaredom i tamo sve bilo najnormalnije, vise sam se cudio sto je ona zapravo umrla kad se probudim nego u snu.

4. Mislim da ja nemam želje za takvim snovima, nikada nisam volela da radim nešto na lakši način, i uvek sam volela da koristim samo sopstvene mogućnosti da bih stigla do cilja, mada sam Hogvorts sanjala, ali sam posle nekog vremena skontala da nema mađije. :(

5. Uglavnom to što svi pričate da ne možete da se pomjerate je sasvim normalno, jer dok spavamo u tijelu nam se luči neki enzim ili neki drugi penis koji nam imobiliše tijelo, tj ne da mozgu da upravlja sa tijelom ( samo ostaju funkcije koje "nesvjesno" radimo tipa disanje ), jer da nije tako radili bi sve ono što sanjamo. npr kad bi sanjali da trčimo onda bi se nogatali po krevetu.

Uglavnom da ne odem od teme, nedavno sam u snu provalio da sanjam, i u tom trenu sam se probudio i ustao i pričao neke nebuloze, i opet se probudio, tj prvi put kad sam se "probudio", samo sam sanjao da sam se probudio.

I još da kažem, postoje neki uređaji koji se stavljaju na sklopljenje očne kapke, koji prate rad očiju, jer je poznato da kad smo u REM fazi, tj kad sanjamo mnogo "švrljamo" očima. E ovaj uređaj kad uprati takav rad očiju on pušta svjetlosne signale koje naše oči registruju i samim tim nam u snu javljaju da sanjamo. I kad znamo da sanjamo onda po pravilu bi trebali da kontrolišemo snove.

uuu svašta nešto sam nasro ovde :)

uglavnom na tu temu dobar je film Vanila sky ili originalni Open your eyes

6. ima jedna zanimljiva stvar: kad sam bio na moru u grckoj sa drustvom, budim ja Marka i on otvori oci, sedne i kaze "e, ajde mi daj malo eurokrema" i ISTOG TRENUTKA sklopi oci i nastavi da hrce... posle sam se malo usrao pa ga nisam budio, spavao covek jos sat vremena... pricao nam je posle da je sanjao da igra poker u palacinke... nidje veze

7. sanjao sam ih sto puta i najjača stvar kod njih mi je što sam uvek prco ribetine, a još ima nekih tehnika da izdužuješ delove tela, if u know what i mean

8. Ima nešto bolje od lucidnih snova, guglajte Astralna projekcija.

9. ja bas danas zakunjao i lucidno sanjao... cesto mi se to desava uprakso se :)

10. guglajte Astralna projekcija.

Не знам ни данас шта је то, али знам једног лика који је био у студентском дому и бавио се тиме. И договарао се са другом да кад легну да спавају да се нађу у сну код неке пекаре. Па јебо те сунце жарко, идиоти једни, што се нисте договорили да се нађете у Паризу или Москви? Елем, овај један је дошао код пекаре и чекао овог другог који није дошао, јебига.

11. Eo ovako, citao sam ja nesto u vezi toga, uglavnom:
    Najosnovnija vezba je da svaki san koga se setis zapises, na taj nacin malo po malo stvaras vezu izmedju svesti i podsvesti. Snovi se nalaze u podsvesti zato se brzo i zaborave, a ako ih zapises mozes da se podsetis toga i tako pravis tu vezu.

Sldeca bitna stavka je da uopste skontas da sanjas. Za to imas 3 (meni poznata) nacina:
    satovi u snovima su istripovani, svaki put kad pogledas bude neko rendom vreme nikad nemas 10 prstiju na rukama i
    * matematicko logicke operacije nisu iste, tipa 2+2 nije 4
    Meni je nekako najrealniji ovaj sa prstima, jer nemas u svakom snu sat ili neku logiku. Cesto sam ovaj test i koristio i uverio se u njegovu verodostojnost

12. Ja nisam to vreme i prste proveravala, ali dešavalo mi se da skontam kako je ono što kao rešavam besmisleno, onda se smorim pa se probudim. :)

13. Mnogo bolje od tih snova je astralna projekcija. Moj ćale je bio napaljenik na to kao student, ima buljuk knjiga o tome. I jaka je fora, izađeš iz tela i pičiš gde hoćeš. Samo možeš da se zajebeš, pa upadneš u komu, ako se izgubiš valjda.

Nego, da li je neko od vas imao snove u kontinuitetu?

Ja sam jedno desetak dana sanjao kako me vija neki kao zmaj, samo što hoda, i uđem u neku halu i on za mnom, i probudim se. Sutradan opet isto, samo pobegnem iz hale u šumu. Kontate? Kao priča u delovima da se sklapa.

Inače, vrlo vrlo retko išta sanjam.

14. sanjao sam ja jedan san nekoliko dana

15. писао сам на претходној страни о сновима у деловима, мрзи ме опет

16. Mene zanima da mi vi mene kažete zašto mi guta svaki post, sto puta klikam i netje... Danas sam zvala da mi poprave modem konačno, pa da ne moram na ovom vajrlesu da se patim...

Ta astralna projekcija, to kao izađeš iz tela i ideš kuda hoćeš (recimo u kuću nekoga i posmatraš ga, a on nema pojma)? Ili imaš neka ograničenja? Mislim ima isto stanje kad samo zajebeš motak pa on da bi tu konfuziju sebi malo razjasnio, učini da ti misliš da si izašao iz tela.

17. Ograničenja zavise od stepena umešnosti.. Što si uvežbaniji, to je manje ograničenja za tebe.

18. Pokušavao sam par puta da uđem u lucidan san po tehnikama sa interneta, uglavnom neprijatna iskustva. Spontano mi se nikad nije desilo, a da se sećam. Nikad mi ne padne na pamet da u snu uradim reality check a uglavnom pamtim barem kratak deo svakog sna koji sam sanjao i imam jako istripovane snove. Nekako me mrzi da intezivno pokušavam s tim, čekam da se desi spontano pošto verujem da hoće. :D

19. Ја сам једном имао сан како идем по мрклом мраку у Сегедину, као шетам. И налете неки ликови Мађари, али причају румунски и гледао сам на сат и нешто чудно време било и ја схватим да сам у луцидном сну. И опсујем им мајку циганску и кренем да полетим. Кад оно, курац. Никако да полетим. А они ме стижу, а ја скачем, скачем и не вреди. И стигну ме и разбију ме к'о канту. Испоставило да су ипак Мађари. Где ја знам који је језик? А сат који сам гледао неки што сто година не ради. Заправо, нисам ни сањао. Тако да сам од тад зајеб'о те луцидне снове.

20. Muslimanima bi hodža iskreno rekao da ih je zaposjeo džin ili šejtan kada su najranjiviji i da treba da vjeruju u Allaha.

Ja nikad nijesam imala takav san, ili ga nijesam prepoznala. A voljela bih. Kažu da se javlja ogromni strah jer se osoba ne može pomjeriti, a pogotovo ako oko sebe vidi ta čudovišta i ostalo. Potrebno je samo ubijediti sebe da je to san. Koliko traje?