Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
O DLI ČNO !
lololo daj i meni da se grudvam
Punoletnica je drugarčina.
a ђе су слике?
Meni se plače.
Ne tuguj doći ćemo svi kod tebe na punoletstvo!!1 BUHAHAHAHAHAHa
Neće biti stonog fudbala, toga mi najžalije.
Jako dobro veče, što reče Duče, jedino mi žao što smo morali ranije da odemo zbog Neđeljka :)
U početku, kad nas je bilo 7-8, rek'o biće njesra, kad kurac, počela da dolazi masa i bilo je stvarno dojajno...
glavni me oduševio sa onim ispijanjem pivčuge hahaha
Ovako.
Ovaj Sos je jedna impozantna figura dramatis, "koji nas je sastavio, nas on". Život iz dana u dan podseća da ne šutam mlađe kolege na hodniku, jer mi jednog dana mogu i hoće platiti pivo ispred radnje. Moj kolega po struci i moj brat po šljivi na oku, gvožđe što je mi rđe poznamo. Češe oko kada laže i laže kada je lažno skroman.
Dopia je žena od detalja, jedan flegmanski posmatrač poput hroničara pivskog vrenja, koji kunja u hladu fermentora. Ipitivački jedan pogled, poput dvadeset strana opisa pukotina u zidu, prepotentnog Dostojevskog. Ja verujem da je pre samog ulaska dobro, pretražila mrak oko Oblomovog, kako bi ugledala trag belog konja ili barem svežu... nije bitno. Međutim, unutra se pre mogao naći princ na belom konjaku, a plava krv se nije našla ni u karti koktela. Bitezovi će lomiti koplja da budu u njenim mislima, oni manje hrabri će šiljite svoja koplja kada budu mislili na nju.
Ako može uteha u čašu da stane, Sos ti je recitovao, a od svega što je zavio u svoj muževni bariton ja sam upamtio samo početak jedne pesme: "Te daleke 68..."
Ja ne znam kako vi zamišljate Stevana Kostića, ali on je na reči i na delu, u forumu i u areni isti. Brilijantan jedan strateg se prsi u sitnom telu tog čoveka sa cezarovom bradicom i zateže kičmu poput daske koju umeću u sako novosadski šmekeri. Kriva su vremena došla jer se jedan takav vojskovođa prozaiše po sajtovima, a na hiljade mladih ljudi sanja da postanu vojnici u stroju Stefana Kostića. Uzmi kredit, skupi vojsku, Rim se smorio bez osvajača, a i papa bez jeahbača.
Glavni je čovek jedna gorostasna figura, gotovo da bi mogao da se nalakti na Žareta i Gocija i poljubi Ćanu u čelo. Ako ste ekranizovali ovu četvorku, ostaje vam samo da zamislite osmeh širok poput brkova Kraljevića Marka, dva janjeta od godinu dana, a verujem da ih Glavni može i pojesti za manje od pola sata. Ja kada vidim samo Žareta i Gocija, bez Glavnog, pustim vapaj: "O bogovi sa Olimpa, vadite ga na vreme!" Da mi u životu ostane zadnjih pet konvertibilnih maraka, ja bi se kladio na Glavnog. A ako se potrudite da mu budete do kolena, bićete i vi neki k...., pa se klatite i balansirajte kontratežu pivu u krigli od litre.
Crna Bo je buli Bečke škole. Po svemu sudeći moje pohađanje isturenog odelenja u Apatinu ostavilo je ožiljak koji se ne može očima gledati. Tako da sam dobio svoju šansu da dobro upamtim leđa Crne Bo. Možda je neko povratio po ženskom toaletu, možda sam mu ja pomogao da ustane i da se opere, možda su zbog toga moji uglađeni maniri zaliveni zlatnim tušem. A možda mi nije dozvolila da joj skinem jaknu jer je bilo hladno. Ne znam. Svejedno. Nadam se da me neće tući po leđima, i kada nisam ja, i kada je neko iz mase.
Izvinite svi vi divni ljudi koje nisam pomenuo u ovome postu. Sledeći put ćemo da opalimo jednu turu masnih fota da se razdeviči i ono malo što sa poda, sapun ne ište. A i kažu ljudi, da se pamti "prvi put".
I za rastanak, poput pravog Zvonka Bogdana, sred smrčaja večeri, ja sam otpevao, anplagd, bez tamburice: "Zaustavite dunav, ja bi sišo...", sapleo se o one cigle ispred Oblomovog i otpuzao u noć. Poput novorođenčeta, za bukvaliste preporođen i usran.
Šta je?! Još čitate? :-)
TAKOE
Izvalio sam da se cimaš oko bontona i da dame tretiraš kao iste. Za svahu povalu, Dragišiću.
pa kad si se raspis'o :D
Praviću i koncert za 8. mart. Pa povedite bolje polovine. :-)
predusretljivo
Dragisicu jesi se raspiso! :)
Meni se niko nije dopao, jedva sam izdržala celo veče. Grozan narod.
Ovo moraš definisati.
Zahvaljujem na divnom delu u fanstastičnom postu. Impresije sa druge strane su na sličnom nivou.
I da, sledeći put da organizujemo na leto ili barem u nekom toplijem kafiću, a ne da se u celofanskoj bašti od 40 kvadrata svi grejemo na jedan brener.
ISTINA.