Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
sutra počinjem da krečim, ili bar ja tako mislim
Духовито. Углавном, солипсизам је гробар сваке дискусије.
ako postoji samo Jedno, odakle nam ta iluzija kretanja?:)
možeš li se usled vjerovanja da je sve oko tebe iluzija pretvoriti u hiperbolu?
A što pitaš mene, šta kažu one tvoje mudrijaške knjige o Parmenidu. Ja to samo onako izbacio, reko mi čovek da počnem. Mogao sam da počnem i o Braminim ciklusima ili večitom povratku... Iskreno, nisam siguran da imam svoj pametan stav o ovome :)
valdemar se zajabava, je li tako valdemare, kao i svi na ovoj temi. neki smo afazični ali nema veze
Не мере, каже Валдемар да је илузија господар тебе, а не ти ње, и самим тим је овако како је. Међутим, ја кажем Валдемару да покуша да замисли цео универзум у својој глави, пошто је његов пост у основи солипсистички, јер ако је све илузија, постојимо само ми, ако постојимо само ми, то јест ја, то је солипсизам... И ја сматрам да је немогуће да људски мозак обради толику количину информација за коју знамо да постоји.
Stvarno, ko sam ja da mogu da shvatim prirodu vremena i da imam mišljenje o tome. Ja samo tupim, dosadno mi... :)
Nije solipsistički, nisam rekao da postojim samo JA, već da postoji JEDNO, nepromenljivo, nedeljivo, nepokretno, a da je dešavanje i promena samo iluzija. Uostalom, to nije moje mišljenje.
kulji si kada se zajebavaš, nemoj da budeš previše normalan.
То у неку руку подржава квантну механику.
valdemare imaš poruku.
pa i nije baš to parmenid argumentovao. u principu, on je rekao 'svako ko ne misli tako, nema pojma, taj je doksa', zato i nije mogao da izađe na kraj sa sofistima:)
platon ih je zato lepo dokusurio, jer je dopustio mnoštvo kao relativno nebiće i vreme kao 'pokretnu sliku večnosti'. iako u nekim 'svojim' uverenjima nisam platoničar, moram priznati da je genijalno
Замислите да човек Платону да интернет конекцију и отворен налог на Вукајлији. Била би то серија хитова.
A to i meni kod Parmenida nije bilo jasno, mada ne kažem da sam sasvim razumeo, je li to ono nemogućnost kretanja zato što ispada da onda jedinstveno biće ne ispunjava sav prostor, a ono ga kao ispunjava, pa zato je kretanje nemoguće?
Одох, устао сам у пола 4 јутрос, а ви се играјте. Лаку ноћ.
Šta si pročitao od Brendona pa možeš tako nešto da izjaviš?
tako nekako, nema kretanja jer kretanje je promena, a promena implicira neku vrstu nebića, a ne može biti nebića jer sve jeste jedno i jedno jeste sve, tu parmenid odbacuje bilo kakav govor o nebiću, čak ga ni ne uzima kao entitet, uopšte NEMA nebića
A meni je dobra ova:
I Gugl translejt na srpski:
"Шта је време тада, ако ме нико не пита, ја знам да ја бих питао да објасним, ја не знам"
Mislim da je mudrije na srpskom :)