Prijava

pčele sada imaju fb pa vole da bockaju hehe

Чуди ме да нико није написа' ЈА МУЗЕМ

СМарко
Чуди ме да нико није написа' ЈА МУЗЕМ

ololo

Meni čovek donosi domaće, mleko koje sam pomuze... Svako jutro donese litar ipo. To se malo prokuva (zbog bakterija, mikroorganizama) i dobiješ mleko za piće, a odvoji se i malo kajmaka. Malo po malo, napuni se i kutija od KREMA... xD
Zdravo, a i tri puta ukusnije! Preporučujem, ako ima negde i kod vas u gradu neki mlekadžija da naručite. (ja živim u Bajinoj Bašti, malo mesto 45km od Užica, na levoj obali Drine, 24.000 stanovnika sa okolnim selima)

код нас је пре неколико година један млекаџија страдао док је превозио млеко тако што му је трула грана пала на главу. немамо ми нешто среће с млеком...

http://vukajlija.com/da-li-da-sunem-jos-vode/612820

Није самореклама већ сам то хтео да кажем.

Au kao student poljoprivrede moram da se upišem na ovu temu. Ja gajim cveće, jes gej al može da se zaradi...

На ком си смеру?

Studiram u Novom Pazaru, istureno odeljenje iz Zemuna, pa nemamo smerove nego opšta poljoprivreda.

је ли тешко на пољопривреди?

Nije, nekoliko teških ispita vezanih za hemiju i biologiju i to je to. E to su meni rekli a ja nemam pojma jer sam prva godina, za sad nije teško.

nije moj mlekar takav, pošten čovek...
a inače, poznat mi je slučaj "razblaživanja" mleka... Moja komšinica naručivala od nekog lika, i sve ga zvala vodonoša. xD Al je bio teški pokvarenjak - em što prvo prokuva mleko da bi skinuo kajmak i zadržao ga za sebe (a cena kajmaka, Boga mi, i nije mala), em što je nakon kuvanja dodavao vodu.

је ли тешко на пољопривреди?

Ко сваки факс, у зависности од предмета, на ерозијама земљишта ћеш се посебно бавити својствима земље, како реагује на воду и остале елементе и израчунавати колико и како се она еродира, обнавља, итд.

Је л' то ДС и СНС имају свако своје.. ове.. како се оно каже, пичка му материна... лаборанте, лабор-техничаре.. јебем ли га? Нешто сам разумео док сам глед'о Дневник, додуше уз дремку, да ови тврде да је млеко у реду, а ови жути да је токсично. И шта је сад с млеком? Је л' смо стварно толико неспособни да морамо чекати на Холанђане?

је ли тешко на пољопривреди?

Статистика је најтежи предмет на Земунском пољопривредном а доста њих се жалило и на ратарство. На другим смеровима оплемењивање, органска хемија, фертилизација, термодинамика, електротехника...

Da li je neko sadio aroniju? Kakvi su prinosi? Ako može neko da uporedi sa npr. borovnicama, ribizlama, itd. Danas sam sa mamom kupila sadnice, nešto malo (nećemo plantažu :D )

statistika je svuda najtezi predmet.

file:///C:/Documents%20and%20Settings/link/My%20Documents/Downloads/7.3a.%20Studijski%20program%20POLJOPRIVREDNA%20PROIZVODNJA%20(OAS).pdf ne znam dal možete ovo da otvorite, to mi je raspored ispita po godinama. Mislim da se razlikuje na drugim fakultetima. Ne znam, za sad hoću da poludim od ove organske hemije.

@ Leteći medvjedić

Cale je posadio pre godinu-dve par sadnica. Cisto da vidi kako je, kako radja, i jednostavno da vidi kakva je to biljka. Ovde u gradu gde zivim, posadio je jednu biljku u dvoristu, i nije rodilo mnogo. Za jednu saku otprilike, tako nesto. Moguce zato sto je prva godina, mozda joj nije odgovaralo zemljiste, klima, a mozda i tako treba na pocetku, jbm li ga, stvarno ne znam. U selu je posadio jos nekoliko i mislim da nije nista vise rodilo nego ovde. Sto se tice ukusa, ono je blagi uzas. Probao sam sirovu, i kao slatko. Dosta je gorka i ima neprijatan ukus. Slatko takodje. Ne pomaze mnogo sto je slatko. :) Ali kazu je mnogo zdrava, sto verovatno znas.
Cale se zagrejao kada je cuo za to u pocetku, ali je sada digao ruke, i ne namerava da sadi jos.
Vidi, probaj, mozda se tebi svidi.