Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
imam ja defku "fine devojke" gde, između ostalog, kaže "fine devojke ti ga fino i zavuku" :)
Ozbiljan si ili zaebavaš?
Mislim, to za tog tvog ortaka? hahah, ništa idiotskije nisam čuo u prethodnih par dana
Жив сам озбиљан. Кад смо оно избацили Омонију, зовем другара, а он ми каже да је таман почео да слави, али је девојка почела да му се љути па неће (не сме) због ње. А чак и није ни била утакмица против Партизана. Летос је цело друштво било у граду и зезања смо почели тај другар и ја да певамо неке Звездине песме, његова девојка се наљути и он одмах ућута. Ја разумем љубав, али, бре, тако нешто не бих никад дозволио.
dobro,mozda navija za obilic.
Јок, бре, Гробарка.
Да занемаримо неке пропусте кад је физички изглед. Невезано за пол, људи у глобалу имају проблем са хигијеном, али кад девојка води рачуна о хигијени, то је да повратиш. Највише мрзим кад негде изађем, а поред мене прође девојка која базди на зној, а одећа јој или мирише на неку храну или некако "кисело" као да то што је обукла није прала 3 месеца. У пизду материну, кад ће људи научити да смеју да се купају и туширају сваког дана, а не само суботом. А и машина за веш може да ради више од једном недељно.
imam ja defku "fine devojke" gde, između ostalog, kaže "fine devojke ti ga fino i zavuku" :)
У то сам се лично уверио, Шатро, обична девојка из суседства, а овамо забија ти нож у леђа до дршке.
Koliko sam ladzumela u uvodnom postu, podrazumeva se da ti je lik fizički privlačan? Samo da napomenem da ako vidim da se nadziru dlake na vratu i leđima, murš bre, možeš se malo potkresati, šta mi sve radimo i šišamo da bi tebi bile lepe.
A ovako, ako napomene da mu je idol Barni Stinson (vatevar), ćao, zdravo, pa nek si Voštani ili Garus (Garusu bih oprostila možda). I, naravno ako ga vidim da kida bilo kakvo cveće ili drveće, sve ostalo je relativno podnošljivo od ''normalnih'' mana. :D
Можда не отежу к'о ми војвођани, ал много ми њихов говор звучи к'о да су размажени.
Е да, кад ми је једна риба пре 3 године рекла ''Е, ај са мном, идемо на бас'' мени одма почело да звони. Јебени ''бас''. По овоме не мож промашити београђане па да си пита.
sa sto manjom jezicinom.takva je uvek privlacna.
Од свих људи које знам, некако ми најсрпскије и најближе књижевног говоре ови из Инђије, Зрењанина и донекле Румљани.
rumljani i ovi iz inđije definitivno NE
obrij mala brkove svoje,ne mozemo ih imati oboje!
Ima tu nešto. Mada, recimo meni se čini da Novosađani mnogo više otežu nego svi ostali Vojvođani, recimo ovi moji iz Zrenjanina dosta drugačije govore. Mada meni akcenat ne smeta ako koristi sve padeže i nije iz okoline Čačka (ne sam Čačak), imam neku drugaricu, jeeeeeza akcenat. Tamo iznad sam navela primarne trn ofove. :)
Добро Румљани мало вуку на београцки, а они из Инђије сасвим солидно лапрдају, бар оне које ја знам.
akakaka ogano ganananan oopppapapačač klahahahahah lppptettternoia
Od svih ljudi koje ja poznajem Beograđani govore najgrđe.
Potpuno iskvaren dijelekt. Primer - Dnevnik 2 RTS-a.
ŠUMADIJA GOVORI!!!32133
То није само говор Шумадије, него и говор Поморавља. Пази кад и мене што сам одатле неврира кад девојка каже нпр. "Ишла сам с њега!" 'Ајде акценат и некако, али кад падеже промаши, то је ужас.
Мада је и Моћни Минг у праву што каже за Београђане. Неке речи изговарају потпуно неправилно, тврдећи да је тај њихов акценат најправилнији. Није. Најправилније говоре тамо у Чачку и Ужицу.
Sinovac ja kažem da Šumadinci najpravilnije govore. Užice brate, gori su sa otezanjem od Novosađana. Ali neko čudno otezanje.
Dobro, da l' se sad svi razumete u akcente i dijalekte? Samo pričate nešto da biste rekli...
Не бих рекао. У Шумадији и Поморављу, људи често греше, поготово кад је шести падеж у питању. А и често речи погрешно акцентују. Мени Шапчани више отежу од Чачана и Ужичана.
Smorili ste zeca sa pričom u kom se delu Srbije pravilno govori. Sad bih ja kao neko iz Beograda trebalo da se krstim na govor nekoga s juga Srbije, zbog akcentovanja i padeža (ili nedostatka istih). Kakve veze ima, dijalekt je drugačiji i to je to.