Nepotrebne činjenice koje znate

1. ma idu... idu kko najbolji planinari, al isto i oni stradaju. vuku kiseonik, razvlace konopce, postavljaju kampove, merdevine, sklanjaju leseve sa glavne staze, vuku bolesne (od nize) dole, sto kazes vuku ove bez nogu gore, itd.
    mont everest je postao poprilicno veliki vasar danas, kad dodjes do vrha mora da cekas red da se popnes, i zato ga planinari kao ne vole (a svi bi da se popnu jebi ga, zato je i tako).
    http://reachingbeyondtheclouds.com/wp-content/uploads/2009/09/Almost-to-summit-Bill-med1.jpg

zbog tih manje iskusnih a zeljnih, kad se pridje blizu vrha ima toliko mrtvih...

inace ovakav sistem penjanja sa "robovima", kampovima usput, konopcima itd, tzv ekspedicija je engleski princip.

postoje planinari koji praktikuju alpsko penjanje. stavi jednu torbu na ledja, u njoj sator i hrana, pa uzbrdo bez kiseonika sam ili sa drustvom. oni preziru ekspedicije.

inace, taj prvi serpa sto se popeo sa ovim britancem (Edmund Hilari) se zove Tenzing Norgej.

2. Mont Everest je jedan od najzagađenijih planinskih vrhova jer planinari za sobom ostavljaju oooogromne količine raznoraznog smeća.

3. Sudije u igrama bez granica su bili: Đenaro Olivijeri i Gvido Pankaldi. Moja žena izludi kad joj ovo pomenem, pošto ona ne pamti imena nikako.

4. Mont Everest je jedan od najzagađenijih planinskih vrhova jer planinari za sobom ostavljaju oooogromne količine raznoraznog smeća.

I planinara.

5. Sudije u igrama bez granica su bili: Đenaro Olivijeri i Gvido Pankaldi. Moja žena izludi kad joj ovo pomenem, pošto ona ne pamti imena nikako.

Slučaj mog brata i mene - on ih pamti a ja jok i uvek moram da ga pitam za njihova imena (ne pitajte me zašto me to uopšte interesuje).

6. Зашто те то уопште интересује?

7. Svih 7 delova filma SAW, traje ukupno 666 minuta.

8. Svih 7 delova filma SAW, traje ukupno 666 minuta.

Netačno. Traje 677 minuta i 50 sekundi

9. Ne racunaju se one sekunde crnog ekrana nakon sto prodju sva slova.

10. E, ali nije se sam fotografisao, nego ga je fotografisao Šerpas. Dugo im je trebalo da se toga svi sete tog šerpasa.

С тим што нису ни Шерпаси луди, али уопште. Мој ћале је био алпиниста, и деведесетих, у експедицији на Анапурну 2, која је у првих 20 по висини, а у првих 5 по тежини за пењање, на буквално 70 метара од врха, крене нека ветруштина да дува, и шерпаси се усеру, и набеде остатак експедиције да се врати у базни логор. После, он седи испред шатора и гледа испред себе (а испред Индија на длану) и плаче. То каже да му је најтужнији тренутак у животу, што су стигли толико близу нечега што су припремали годину и више дана, а тренирали годинама, и нису успели због недостатка воље неколицине људи.

11. Pamtim iz Digimona, 4 gospodara mraka:
    1. MetalSidramon
    2. Pinokmon
    3. Mugendramon
    4. Pijedmon

Inace crtani sam poslednji put odgledao pre 8-9 godina...

12. Evo jos nesto da kažem pa da idem da spavam.
    Prvu šahovsku knjigu sam dobio sa 5-6 godina ali i dan danas pamtim jedan deo iz knjige. Mislim da mogu skoro i da citiram. Na pitanje "Da li se šah može iscrpeti?" tj Da li se mogu naučiti sve pozicije napamet, jedan lik je odgovorio:

Za prvi potez, beli ima 20 mogućnosti na raspolaganju. Crni, takodje, može odgovoriti na 20 različitih načina. Znači, ima 400 načina da se započne partija svega jednim belim i jednim crnim potezom. Pretpostavimo da prosecna partija traje 42-43 poteza, kao i to da na svakom potezu svaki igrač ima 30 poteza na izbor. Tako se dobija broj varijanta koji iznosi 30 na 85, što je približno 10 na 120.
    Hajde sad da uporedimo tu veličinu sa nekim poznatim vrednostima.
    Uzmimo samo broj vlasi kose na glavama svih ljudi na svetu. Dobijamo samo 10 na 20. Sada pretpostavimo da se cela zemljina kugla sastoji samo iz peska. Kolko bi bilo zrnaca? Pa svega 10 na 32. Hajde da sada uzmemo svako zrno peska i podelimo ga na atome. Koliko će ih onda biti? Pa svega 10 na 107 što je još uvek 10 biliona puta manje od broja mogućih šahovskih pozicija.

Nadam se da vas ne mrzi da čitate ovo...

13. Računari su postali bolji od nas u šahu još u prošlom milenijumu, napisati program koji može pobediti i najboljeg šahistu je davno prevaziđen problem.
    Ali napisati program koji je najbolji igrač GOa na svetu je za sada nerešen problem. Najbolji uspeh za program je 6 amaterski dan, što je otprilike rank 12-godišnjeg korejanca.
    To je pre svega zato što je šah dosta bliži kompijuterskom načinu razmišljanja, naspram GOa koji je dosta bliži čovečijem načinu.

Inače, ako ne znate, GO je stara tradicionalna azijska igra.

14. Maunt Olimpus je visok 26000 metara, širok kao 160 Keopsovih piramida, dok jedna supernova oslobodi trilion triliona više energije od bombe koja je bačena na Hirošimu.
    Možda nisu činjenice, ali ovo mi prvo palo na pamet.

15. Danas na svetu ima vise zivih ljudi nego sto se za sve ovo vreme postojanja ljudske rase nakupilo mrtvih (ljudi, naravno, lol).

16. Kaducej

Danas na svetu ima vise zivih ljudi nego sto se za sve ovo vreme postojanja ljudske rase nakupilo mrtvih (ljudi, naravno, lol).

Jok, do sada su procene da je zivelo 107 milijardi ljudi na Zemlji.

17. Ona pesma iz american hitory x, traje tačno 88 sekundi (hh - hajl hitler)

18. Има курац.

Kako možeš to da kažeš na tu činjenicu, a na ono Donisijevo proseravanje klimaš glavom?

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.