Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Lukse, ova fotka za teranje potencijalnih žrtava, ne za privlačenje :)
без увреде?
па није ми ћаћа, откуд ја знам како су људи тад размишљали :D
u crnoj gori su na izborima oba predsjednicka kandidata proglasila pobjedu.
па није ми ћаћа, откуд ја знам како су људи тад размишљали :D
Htedoh reći da ne pomisliš da sam tebi rekao da si budala...al ok.
Meni se dogodilo da sam par osoba prvo sanjala, pa tek posle koju godinu ih upoznala. Cak sam kontala da se vec znamo, i pitala se odakle dok se nisam setila da sam identicnu situaciju sa identicnim likom sanjala pre par godina.
Ali mi se zato za par osoba koje sam poznavala dogodilo da ih posle par godina pitam "ciji si ti?" :D:D:D
Hvala Bogu da ima grob, samo se ne zna gde je. Sahranjen je u grob za siromahe (jer je tako zavrsio zivot), pa se vremenom zagubio trag informaciji gde je sahranjen. Nije kao da su pazili koga su od tih ljudi gde sahranjivali, ipak su kontali da te siromahe niko nece traziti...
Ali mi se zato za par osoba koje sam poznavala dogodilo da ih posle par godina pitam "ciji si ti?" :D:D:D
Nisi ih sanjala, nego se tvoj mozak prebaci i menja sećanja na osnovu toga.
Najočigledniji primer kako naš mozak menja sećanja jeste kada skreneš pogled, vizuelno sećanje pomeranja očiju (trebalo bi da bude neka mutna slika) je zamenjeno krajnjom slikom (onom kojom se završio pokret). Najlakše se to primeti kada recimo gledate u nešto pa bacite pogled na sat, ta prva sekunda će vam delovati duža od ostalih.
šta ti je škola jebem ti sunce
Ima ovo smisla, plus empirijski je testirano :PPP
Ali sada sam se skenjala, ja sam mislila da mogu da predvidjam snovima buducnost, a ti si me sada ovim pokopao:( A ja se bas ponadala bila:DDDD
Kad ste vec kod snova...Svakodnevnim zapisivanjem svojih snova i iscitavanjem svakog dana radi bolje memorije (sto doprinosi vecoj svesnosti u samom snu) mozes da imas kontrolu u snovima,tzv. ,,lucidne snove" u kojima mozes da radis bukvalno sta hoces uz potpun osecaj ,,stvarnosti".Fora je samo da memoriju poboljsas i svesnost da bi u snu provalio da sanjas.Ima metoda kako se to radi.Mom drugu uspelo par puta,leteo je i ta sranja.Mene licno je mrzelo da se bahcem sa tim,ali je interesantno.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Lucidni_snovi
Да, и на Хаукасту причају о томе са дневником, прекидањем РЕМ фазе алармом, штипањем и сл... мада мислим да је све то булшит, тј. да је могуће али да стварно треба да радиш то сваки јебени пут кад идеш на спавање.
Da li ste znali da žirafe imaju isti broj vratnih pršljenova kao i čovek (7) ?
Kazu da je najdelotvornija metoda da u snu,ako se istripujes da sanjas tj. ako shvatis,da zatvoris nos i ako mozes da dises=spavas,ali koja jebena kontrola je potrebna za to,a?Zato mene mrzi da to probam...Razmisljao sam i o astralnoj projekciji,ali i tu treba mnogo truda,a...ja sam lenj. :D
Не знам..није мој мозак лабораторијски пацов, па да испробавам те глупости.
Иначе, кацам већ поменуо пацове и спавање, доказали су да ако пацову (који се иначе добро показује на оним тестовима сналажења у простору и решавања задатака, типа излажење из лавиринта, памћење путање и сл) не дају да спава, буквално не зна 'де бије. Што је и логично, сан је изузетно здрав и користан (зато ја спавам чак и до 5 сати у просеку јееј).
Ja sam pre godinu dana čitao o tim lucidnim snovima (bila neka serija postova na 9gagu o tome), i uspelo mi dva puta da imam taj lucidni san, ali oba puta sam u fazonu saću da poletim i onda stvarno poletim i probudim se. E onda tražih i zaznao sam da se ovo često dešava početnicima i da je to od uzbuđenja, ali nikad nisam nastavio sa tim, kad sam lenj.
Znam mnogo činjenica o snu, ali ni jedna nije nepotrebna.
Da,da.U pocetku ne sme da se preteruje da se san ne bi urusio,sto ti kazes,od uzbudjenja.Pretpostavljam da moras prvo mozak da naviknes na cinjenicu da mozes da radis nezamislive stvari stoga da krenes od manjih pa polako da ides ka letenju i tim govnima.Meni je to najveca zelja,da letim,sve ostalo onako,ali kad bih mogao da letim to bi bilo do jaja,haha.
Telefonski broj jedne taksi službe u Stokholmu je 15 00 00.
Postoji spektar boja(isto kao duga) i posle ultraljubičaste i pre infracrvene koji se ponavlja u beskonačnost, samo što ga naše oko ne registruje jer tako je u mogućnosti.
možemo da vidimo svoj nos ali mozak uglavnom odluči da ga ignoriše
Veštačka aroma maline može da se pravi od čmarnih žlezda dabrova.