Nepotrebne činjenice koje znate

1. Veštačka aroma maline može da se pravi od čmarnih žlezda dabrova.

O, Gospode...

2. (M)oćni Zevs

Postoji spektar boja(isto kao duga) i posle ultraljubičaste i pre infracrvene koji se ponavlja u beskonačnost, samo što ga naše oko ne registruje jer tako je u mogućnosti.

Ako neko zna nesto vise o ovome, ili da preporuci neki sajt, bio bih zahvalan.

3. Pazi, to je neka moja teorija zasnovana na teoriji muzike. Alo postoji 12 različitih tonova(standardizovanih, mada ih ima beskonačno) u rasponu od-do neke frekvencije, i svaki taj ton se KVALITATIVNO razlikuje od drugog, ali se opet ponavlja kada se obrne krug - onda, tako je najverovatnije stvar i sa svetlošću. Apsolutni sluhista može da prepozna jedan isti ton na dve različite frekvencije. Dakle ako taj "spektar" tonova(oktavu) prenesemo na svetlost dobijamo da mi vidimo samo jednu "oktavu" svetlosti iako ih postoji mnogo više....
    Eto ukratko, a sigurno da ima neka literatura, nikad nisam istraživao, mada me zanima.

4. Da li ste znali da SVI LJUDI, ali svi, imaju 99,9% genoma(naša genetička osnova, nešto što smo nasledili od oca i majke, sve informacije zapisane u našim ćelijama) zajedničko!?
    Što će reci, da ja i crnac, ja i Kinez, Arapin ili Amerikanac se genetički razlikujemo svega 0.1%. Naravno genom obuhvata širi pojam od gena (geni su svega 3% genoma)...
    Zamimljivo, zar ne?

5. Мушки пенис је двапут већи него што изгледа пошто му је половина у телу..

6. Zamimljivo, zar ne?

Не.

7. Мушки пенис је двапут већи него што изгледа пошто му је половина у телу..

A onaj što ima močugu od 30 santima non-stop sebi češka bubrege?

8. Ово су све просечне оцене урачунате, ако има 30 центима сигурно нека аномалија..

9. YeahBatch
    Не.

Od tebe se i nije očekivao pozitivan odgovor jer si poznat na ovom sajtu kao zakeralo, hejter i neko ko non stop palamudi!!

10. Ако спаваш 6 до 7 сати максимум имаш шансе за дужи живот од оног ко спава преко осам сати, али ако спаваш испод осам сати имаш шансу да закачиш десперију.

11. možemo da vidimo svoj nos ali mozak uglavnom odluči da ga ignoriše

Ja molim nekog da mi kaže da ovo nije saznao na ovoj temi, jer ili ja imam preveliki nos, ili mi je mozak faličan, ali znam da mogu da vidim svoj nos od rođenja (JER GA VIDIM).

Ako neko zna nesto vise o ovome, ili da preporuci neki sajt, bio bih zahvalan.

Pa boja je samo svetlosni talas određene talasne dužine i u jednom smeru se definitivno proteže u beskonačnost kako se povećava talasna dužina.
    Nema direktne veze ali je zanimljivo
    http://gamelab.mit.edu/games/a-slower-speed-of-light/
    "Igrica" u kojoj se demonstrira kako svet izgleda kada se nešto kreće brzinom svetlosti odnosno ubrzava ka istoj. Menja se vidljivi spektar između ostalog, pa me je to podsetilo.

12. Da li ste znali da SVI LJUDI, ali svi, imaju 99,9% genoma(naša genetička osnova, nešto što smo nasledili od oca i majke, sve informacije zapisane u našim ćelijama) zajedničko!?
    Što će reci, da ja i crnac, ja i Kinez, Arapin ili Amerikanac se genetički razlikujemo svega 0.1%. Naravno genom obuhvata širi pojam od gena (geni su svega 3% genoma)...
    Zamimljivo, zar ne?

men` ta priča o genima podseća na ovo http://youtu.be/jgLzrTPkdgI

13. Ако спаваш 6 до 7 сати максимум имаш шансе за дужи живот од оног ко спава преко осам сати, али ако спаваш испод осам сати имаш шансу да закачиш десперију.

I šta sad? lololo

14. Слепи мишеви увек скрећу лево кад излазе из пећине.

15. Немају десни мигавац.

16. знам за један град где си вечно млад

17. Ja molim nekog da mi kaže da ovo nije saznao na ovoj temi, jer ili ja imam preveliki nos, ili mi je mozak faličan, ali znam da mogu da vidim svoj nos od rođenja (JER GA VIDIM).

Ovo da se nos vidi znam i ja jer ga vidim, a ovo za ignorisanje od strane mozga niti sam znao niti verujem jer ja moj nos vidim i nema tu nikakvog ignorisanja.

18. http://gamelab.mit.edu/games/a-slower-speed-of-light/
    "Igrica" u kojoj se demonstrira kako svet izgleda kada se nešto kreće brzinom svetlosti odnosno ubrzava ka istoj. Menja se vidljivi spektar između ostalog, pa me je to podsetilo.

A, mnogo mi spora ova igrica i na fastest, a baš sam htela da vidim kako ide.

19. men` ta priča o genima podseća na ovo

Ja mislim da ovaj video klip pokazuje koju količinu DNK (genom u vidu niti) imamo u svakoj našoj mikroskopskoj ćeliji, a to je između 1,5 i 2 m te niti...

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.