Речник фраза и израза

1. Neće iver daleko od panja.

2. Liče ko jaje jajetu.

3. On tebe kamenom ti njega hljebom.

4. Jedna lasta ne čini proljeće.

5. Pravi od jarca magarca!

6. Tresla se gora, rodio se miš.

7. Nije ni prdnuo,već se usr'o.

8. Koliko para toliko muzike.

9. Kako sam se nadala dobro sam se udala, a kako sam se udala dobro sam se i nadala.

10. Nije sunce sve što s'ja niti rupa sve što zja.

11. Sunce li ti kalajsano!

12. Ko tebe kamenom ti njega metkom....

13. Petak je dan za "metak".

14. ako želiš pobjediti ne možeš izgubiti

15. Bolje ceo život bogat, nego jedan dan siromah. :)

16. Zna se ko kosi, a ko vodu nosi.

17. Da se zna ko nosi gaće, a ko gaćice.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.