Prijava

ne jedes kuvano izgleda :)

Dosta pomaće ekstremno hladna tekuća voda - pustiš da ti teče preko ruku dok ti koža ne pocrveni načisto. Idealno bi bilo da je u pitanju neki planinski potok ili rečica, Rzav je čudo za to...

That's shit. To samo subjektivno imaš takav osećaj. Zašto? Zato što se u početku skupe krvni sudovi, ali ne mogu zauvek da ustanu tak'i (troši to energije, nagomilavaju se i štetni produkti, jelte), pa onda se ponovo rašire i krene krv u šaku, pa ti imaš osećaj da ti je toplije. Isto važi i za hladno kupanje, dovoljno dugo se tuširaj ladnom vodom i biće ti toplo, posle ponovo ladno i tako...

Zaključak: nema trajnog rešenja. Hvali se time kako imaš ladne ruke i sve ći misle da si jebač. :)

Kad njamke imam krv u vnugou. Nemam one suljeve i tako to, pu pu. :kuca u drvo:
Ali njamke tvrdo, pretpostavljam da je zbog toga. IMA LI RESENJA?

Krv u vnugou je relativno dobra vest u lošoj vesti. lololo Najverovatnije, ako nisu šuljevi, si malo povredio neki deo debelog creva blizu čmara tvrdim govnetom, proći će samo od sebe. Ako ti postane crno kao katran, problem (povreda) bi bila u želucu, npr. Ovako kad je boje krvi, znači da je negde pred kraj creva, nije stigo hemoglobin iz krvi da se oksidiše. Ako ne prođe, idi kod doktora.

Devetare, a ta koma, pre otkazivanja pluća ili posle?

Smorka, ovo vucem vec godinu, godinu ipo dana. Ali me mrzi dodem kod doktora. Sta mislis da ce on da mi kaze, ili ja nesto na svoju ruku da radim?

Ma meni ne radi jedno plućno krilo :D
Kacam imo godinu ipo sve se to izdešavalo :D
A sa jedno 12 mi je rek'o doktor da mi ne radi jedno plooćo, sad sam ok :D

Stvarno ne bih mogla ovako da ti kažem šta bi to moglo biti. Mogla bi biti neka perzistentna infekcija (možda ti malo opao imunitet pa ešerihija koli malo zajebava), može da bude i konstantna iritacija, mada bi trebalo da i ti nešto osetiš (nije uvek obavezno, ali uglavnom se oseti bol), možda čak i ne daj bože polip ili neka cista, najverovatnije će te poslati na neke analize, izvaditi krv da vidi da titar antitela, to može ukazati na problem, ili uzeti bris (analni, auć). Ali ne mogu ja da ti nagađam šta će tačno lekar od dijagnostičkih metoda koristiti, to je njegov posao, a tvoj je da se tamo pojaviš ako tako dugo imaš problema. Može biti i da nije ništa.

Ako svakodnevno pronalaziš krv u stolici, trebalo bi što pre da se javiš, a ako je ono s vremena na vreme, opet bi valjalo proveriti, a isto tako bih najtoplije preporučila i kuvanu hranu. :)

Preko zime su mi prsti na nogama ledeni, a nosim vodootporne cizme? I kako da se resim mitisera iz usiju?

Jesu li te čizme kojim slučajem od gume, ili je đon od gume? Guma je odličan izolator vode, ali katastrofalan izolator toplote. Tako da... Guma se verovatno smrzla i pre tebe. :)

Peri uši.

Aha, nači sa 12 si otkrio da ti ne radi plooćo, a koma bila sa godinu? Moguće, ali samo moguće, ne mora da znači, da je to imalo neki uticaj, neko propratno malo oštećenje određene regije u mozgu, ali u principu koma je jedna vel'ka nepoznanica ljudima, Gugi će ti potvrdi. Medicinari se više smaraju time, ako te jako zanima. :) Ako si ok, boli te uvo, Džibuse. :*

Smrdi mi iz usta na crkotinu. Kako da resim to?

@Smorka
Koza od koze su gore, a gumen djon.
A usi ni ne smem da perem previse jer sam pre dve godine imao na svakih mesec dana upale usiju..

E, ovako. Sad ne znam da li me boli bubreg ili me boli mišić, svejedno bol je nesnosan. Koji analgetik da uzmem? Pri ruci imam rapten K, buscopan i kafetin. Interesuje me i da li cist diklofenak ima jace dejstvo i da li ga ima u manjoj miligramaži pošto, bilo kakav lek koji je veće miligramaže, meni pravi problem u želucu a i sitne sam gradje.

Povadi sve zube, verovatno i ovako kurcu ne valjaju. :) Šalim se, treba dodeš kod stomatologa, ali i kod doktora, mož' biti neka infekcija desni, korena zuba, (ne mora ni samo usta), mož' baš svašta da bude. x(

E, ja palim, mrzi me za dalji rad, nek vas Gugi dalje prosvetljuje, torta se sama neće pojesti, a bome me neće ni čekati.

Evo dobrotvorno se javljam da zamenim Smorku, naravno ako Njeno Visočanstvo dozvoljava? :D
Znam ponešta, ću d'upišem medicinu :D

Moguce da ti je do infekcije.. I ako spavas otvorenih ustiju, moze i do toga da bude.

Moguce da ti je do infekcije.. I ako spavas otvorenih ustiju, moze i do toga da bude.

Mož biti, najverovatnije da imaš neki upalni proces u korenu zuba, ili možda skrivene gnojne kesice. Zna da pušta mirise, idi kod čika zube, daće ti da piješ Orvažil pa na vađenje.

Koza od koze su gore, a gumen djon.

There you have it. :)

A usi ni ne smem da perem previse jer sam pre dve godine imao na svakih mesec dana upale usiju..

Imala sam kao klinka konstantno probleme sa ušima, i jako tešku upalu, mislila sam da ako to uvo sjebem, ostajem gluva ceo život (pošto sam na drugo uvo totalno gluva), nekako sam se izvukla. Isto imam problema u ušima, ne čačkam to mnogo, eventualno pomalo premaži nekim antiseptikom, imaš tih sranja koliko hoćeš, može i žalfija.

Evo dobrotvorno se javljam da zamenim Smorku, naravno ako Njeno Visočanstvo dozvoljava? :D
Znam ponešta, ću d'upišem medicinu :D

Sloboooodno. :D

Vukice, ovaj buskopan, sad vidim da je skopolamin, to ti je onda uglavnom za grčeve. Mož' kako-tako pomoći ako su bubregi (ali više ako je bešika ili materica), za mišiće, bar ako nisu glatki, ne tako (parasimpatikus se ne bavi time). Kafetin ti je najoptimalniji ako nemaš pojma o čemu se radi. A diklofenak ako ti smeta pij pola tablete. :)

Koza od koze su gore, a gumen djon.

kakav sam narkoman hahahahaha

A usi ni ne smem da perem previse jer sam pre dve godine imao na svakih mesec dana upale usiju..

Kaže narod "Kad bi čovek znao koliko je uho osetljivo, ni zlatnim štapićem ga ne bi dohvatio". Imao sam sličnih problema, pogotovu nakon mora ili bazena. Preporučujem Hloramfenikol, ali naglasi u apoteci za uši, nemoj se mnogo cimati oko toga, ojačaće ti unutrašnji kanali i nećeš više imati mnogo problema.

Holramfenikol je bog za mazanje, ništa ne prodire u kožu duboko kao on! :D

Holramfenikol je bog za mazanje, ništa ne prodire u kožu duboko kao on! :D

I kakva god da je upala, može. Oči, uši, ranice, koža uopšte :D