Večiti Derbi u fudbalu: Partizan - Crvena Zvezda

1. reče čovek koji je imo stanoja paljevinu

elem, malo vaših iskonskih vrednosti
    http://images2.kurir-info.rs/slika-900x608/ivan-ivanov-nisam-gej-1328585176-89704.jpg

2. Opet izmišljate.
    Ajmo neki podatak koji je stvaran.

Evo podataka. Tačnije, ispovesti:

Posljednju utakmicu reprezentacija NDH odigrala je u travnju 1944. u Zagrebu protiv Slovačke i pobijedila 7-3. Malo kome je više bilo do nogometa, no u svibnju 1945. godine dogodilo se nešto nezamislivo. Rasformiran je Građanski, čuveni klub koji je davao većinu igrača za reprezentaciju NDH, arhive kluba su spaljene, a najbitniji igrači, i oni koji su igrali za NDH, transferirani su u Beograd, u Partizan.

Meho Brozović, član dotad Građanskog i igrač NDH vrste morao je u Beograd. Sjećao se...

"Nas sedam-osam komunisti su mobilizirali: Šoštarić, Čajkovski, Bobek, Matekalo (strijelac prvog gola za Banovinu Hrvatsku, op. p.) i ja smo igrali za tim JA. Odmah po okončanju rata, u Beogradu je organizirano prvenstvo tadašnjih republika; armijski tim je igrao van konkurencije, ali je dospio do finala, gdje je poražen od reprezentacije Srbije s 1-0. Onda su od mene zatražili da ostanem u Beogradu. Tko je smio reći - neću. Mislio sam ostati godinu, pa se vratiti u Zagreb, ali sam ostao tri godine."

U reprezentaciju NDH je bio pozivan i Stjepan Bobek, kao član Građanskog koji je odmah nakon svibnja 1945. godine morao otići u beogradski Partizan, klub jugoslavenske vojske. U razgovorima za novine Bobek, koji je prije godinu dana umro u Beogradu, govorio je:

„Sređeno mi je da kao domobranski djelatnik igram za Građanski koji je tada bio jaka, prava momčad, a Bukovy bio prototip modernog trenera. Igrali smo prave utakmice, bio sam pozvan i u reprezentaciju, a ja sam bio oduševljen kako su me stare zvijezde Građanskog prihvatile“.

Zanimljiva priča išla je i dalje. NDH se raspala, mnogi igrači su opet završili po logorima, čak i Stjepanov brat Otto, a samog Štefa odmah su kao pravog igrača priključili momčadima JNA.

„Ja sam pripao momčadi KNOJ-a koja je nastupila na jednom beogradskom turniru. Na turniru šest republika i vojske ja sam igrao jako dobro, pa su me počeli nagovarati da pređem u vojnički klub koji se tada osnivao. Što sam mogao, ni danas mi nije žao, iako mi se tada nije baš išlo iz Zagreba. Kad si u vojsci uvijek biraš gdje će ti biti bolje, kao u životu. Mogao sam ići negdje u pustinju ili biti u Domu JNA i igrati nogomet. Kako je i Otto, moj brat bio u logoru, tako sam sve to iskoristio, pomogao Ottu, služio vojsku u Beogradu i igrao nogomet. Da, to je bio moj početak u Partizanu“, sjećao se Bobek.

3. I još malo:

Sastav reprezentacije NDH 1944: Glazer, Brozović, Dubac, Čajkovski, Jazbinšek, Lechner, Cimermančić, Wolfl, Lešnik, Kacijan, Kokotović.
    Sastav Partizana na prvom derbiju 1947: Glazer, Brozović, Popesku, Čajkovski, Đurđević, Simonovski, Mihajlović, Palfi, Bobek, Rupnik, Šereš.

4. Pa još malčice:

Stjepan Bobek: "Tuđman mi je bio predsjednik i dobro sam ga poznavao, mada nismo često kontaktirali jer smo u različito vrijeme bili u klubu. Bio je vatreni navijač Partizana i dolazio je na svaku utakmicu. Istina, bio je živčan, ali je pod njegovim rukovodstvom Partizan pravio dobre rezultate, bio je veliki autoritet."

5. A još veći transfer blama je ovo kako mi kopiramo grobare. EJ!

6. Auuu Advokado, zapecatio si temu.. Naravno, sad ce jos da se ubaci par slika Bokija 13 jer tako smo u mogucnosti...

7. Tema se treba zaključati za sva vremena. Advokado činjenicama popiš'o franjevce, ako se i dalje budu javljali, samo će potvrditi da su pičići.

8. Pazi Advokado, zajednička država, pa moralo je i tako to. Još plus nismo bili ni rođeni, druga država i sve to. I još plus opet, većina nije istina.
    Ali dobro, vama su merila tačnosti informacija hrvati i Kurir.

Sa druge strane, vaš osnivač koji vam je dao ime je ubio Dražu Mihajlovića, doveli ste ustašu za trenera nakon rata sa hrvatima i to malo pošto je pomogao građenje spomenika bojovnicima u Vukovaru.

Vama je Prosinečki bio trener pre godinu dana i klicali ste mu.
    Inače ime vam je dao Arkan. To je dosta.

Lepu poruku ko ste i šta ste su vam poslali navijača Rada:
    http://i42.tinypic.com/2z8ayyh.jpg

Sramotno je da ste nakon rata sa ustašama doveli jednog da vam bude trener.
    Džaba izmišljate. Možete da lažete druge, ali kako ćete da slažete sebe.

9. "Nemamo argumente, ali ih izmislimo, ponovimo milion puta i ubedimo sebe da je istina." - Delije 1989

10. gledam postove i krstim se.

zajebavate se ovo pederi ustase itd, jel da? i jedni i drugi. posto izgleda ko da gledam decu u skolskom dvoristu.

11. "Kličemo ustaši. Imamo izgovor." - Delije 1989.

12. + туђман никад није био никакав председник партизана то је стара измишљотина.

13. Hahahaha, pa vaš prvi golman je prvu smjenu radio u Jasenovcu, a uveče igrao tekmu za ndh-a. Pa u Partizan, jer gdje će drugo. Koe ste ustaše, pu!

14. Evo jos jedan citat i dosta od mene za danas:

odlučno će Bobek, koji je kako pišu tamošnji mediji, najpopularniji Hrvat u Partizanu uz pokojnog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

@celt, pa tema je i zapoceta u tom fazonu, tako da ni ne mozes da ocekujes nista zrelije...

15. јебе ми се да будем зрео нисам дошо на навијачку тему да будем зрео него да се ривалски прозивам у границама нормале.

16. Podjebavamo se, opušteno celte...

17. Kelte sprdnja je tema. Nije trip uopšte da se neko vređa. Naglašeno je da nema ličnog vređanja.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.