Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Mislim da bi ovo moglo da funkcioniše ako se ne bi striktno odredio naslov već se samo zada tema i onda se piše nešto na konto toga. Mislim da to ostavlja dosta mogućnosti i da je to jedini način da bude pošteno a i zanimljivo u istu ruku.
Npr.: Tema policija
1. Policajac u civilu
- Siguran znak da će pregršt civila završiti u policiji.
2. Rijana
- Ženska pripadnica rije.
-Baci tu ksnu! Ovo je racija!
-Čil rijana matoree, jebeš nam krug dechko!
--------------------------------------------------------------------------------------------
-Breks pronašo sam zlatnu žilu!Nema više leranja, nema više krajza!
-Da se nisi zaposlio?
-Bolje! Smuvo rijanu iz četvrtog.
- Siguran znak da će pregršt civila završiti u policiji.
od mene imaš plus.
@Arlovski: vidi link ;)
Hahah rekao je to i proviron, jojoš na drugoj strani.
Trebalo bi da telo bude jedna rečenica, pa ko uspe 50 reči da stavi u jednu rečenicu ima moj glas. Primer; dijalog od tri reda ili do 2 rečenice mudrovanja.
Defke da budu na for autora V for Vagina, asat ili doctor B (to je otprilike ono što je Cajk rekao mix starog i novog).
Ili, da napišemo defku kao Arlovski ali da valja, da je smešno i da nije žargon.
Žargon
Izmišljen izraz koji bi trebalo da glumi sinonim izrazu u izmišljenom jeziku.
- Aco zašto definišeš žargon?
- Kaj ću, Deki, kad je guba!
EDIT: Sistem ocenjivanja da ostane isti (ali bez onih, "glasao sam za glavnog jer ima dva zareza bolje postavljena, inače oba autura su fantastična :liz liz pop pop vire pertle ko špagete:", obrazloženja). Sistem odabira izraza da ostane isti. Ako bude više autora da bude dva kruga sa grupama, tipa LŠ do pre par godina, jesenji deo po grupama, polećni deo po grupama pa vopra četvrtfinale.
Mislim da je ono što je napisao, čini mi se Proviron OK. Znači dati smernicu i to je to.
Defke ako su kratež, onda ide jedna rečenica u telu i može primer u par redova. Pet plafon. Dve izmene i finišing.
Kaj ću DekY tak se kod nas spika.:::*
E sad tipovi....pa kratež može biti mnogo toga. Igra rečima, sleng, izmišljen sleng (što da ne, Vukajlija je iznedrila ozbiljne slengare koje pre toga nisu korišćene nigde, a sada su deo svakodnevnog rečnika većine nas odavde), može biti kratkotrzajna filozofija.....znači svašta. Glsači će odlučiti šta prolazi svakako.
Prijavljujem se. lolek
Kao što je colja. ;)
оћу и ја да се играм мало
Vidim sad u defkama dosta krateža, počlo vežbanje za takmičenje.
Бити у Брусу
Имати сношај са Бруце-ом, трпати га у буљсона
Бити из Бруса
Кати ћале Бруце, па си дошо из његовог мудета
кекекекекке
Brus Li
bivsi mod na kineskoj vukajliji
Ладно сам дао плус на измишљену ријеч која се вјероватно никада неће примјењивати лоло
hahaha koja pobeda
:)
Ја користим реч цоља.
Colju na naslov i izvršiti infaziju na Fb. Neka ova riječ zaživi u svakodnevnom životu!
COLJA NE POSTOJI, COLJA JESTE!
COLJA BIVSTVUJE!
Ја користим реч цоља. +1 naučio sam ove moje šta je to