Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
au
Skocko treba li ti cega?
ja ga upita juče, ali ne odgovara
Au brate. Samo da znas da te maske nisu neka zastita, i da bi ih trebalo na 2 sata menjati.
Скочко, како је сека? хе хе
Требал ти бурека са сиром?
ala će te pocepati Skočko kad te jednom uhvati na nekom okupljanju :)
Trebaju nam sredstva za dezinfekciju, maske, rukavice, sredstva za čišćenje i pitka voda.
I treba mi velikih kombinezona, nemam više šta doblačim.
I treba nam meteor da nas potare ko pacove.
Pisaću vam malo kasnije i nastavak sage o propasti Doboja.
Ја то само да га испровоцирам, Брусе. Видиш да се одма јавио. :Д
http://mondo.rs/a694566/Info/Ex-Yu/MONDO-u-Doboju-Poljubac-za-sanitarije.html
I mi smo se sa njim smejali i rekli smo mu da nemamo, da bi se Goran našalio: "Evo, drugi put kad se ovo desi, donijećemo". Svi smo se već glasno smejali, da bi taj momak napravio "završni udarac" u ovoj kratkoj komičnoj sceni: "Eh, ni humanitarna pomoć nije kao što je bila!".
Ev đe je bila voda :)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/p180x540/10358867_10152211270629143_8524501116422686404_n.jpg
Brate mili, kod vas u Doboju kao da je bila zombi apokalipsa. Savet brate, ako neko polako i čudno hoda i mrmlja odma' lopatom u glavu, ne rizikuj.
Sinoć sam prošao gradom u automobilu, bilo je 23.15, ulična rasvjeta ne radi, lokala nema, ništa ne svijetli u gradu, smeće na sve strane, pokušaću to snimiti večeras pa ćete videti horora.
Samo još fali krdo zombija i imamo zombi apokalipsu, ovako imamo samo apokalipsu.
Eo, za 5 minuta idem opet u prgram, pa za 10-15 minuta pišem nastavag sage SKOČIMIŠ U VODI: KAKO SAM PREŽIVIO A NISAM IMAO NOJEVU BARKU
Snimljeno je Skočko. Muka živa.
http://mondo.rs/a694577/Foto/Info/Ovo-je-nekada-bio-Doboj.html
Kad bi kako mogao koji kamion iz Bijeljine da se proslijedi vama u Doboj, u Bijeljini ima previše odjeće npr, baš previše. Skočko jel ovaj snimak koji piči po netu, ovaj potop za 6 minuta, to je ona raskrsnica kod tebe?
Oš ti pošaljemo gas maski ?
ETO IDEJE!
Nađemo glumce, smislimo neku budaleštinu od scenarija i eto love!
E Skočko, aj da mi razjasniš par stvari.
Kako se ZAISTA dijeli ta pomoć koju šaljemo; kako ti misliš da je najbolje da je podijelimo kad smo već tu, u koje naselje da odnesemo itd? Molim te raspiši se, moj čovjek i njegovi redovno idu (eno ga i danas tamo) i hoće da budu što produktivniji. Al se nagledao ovih dana svega (ima na BL temi). Piši ili ovdje ili na drugu temu il u PVT, ali budi što detaljniji.
Jel istina to za policijski čas? Pitam samo zato što mi je PREKO GLAVE više dezinformaciija, zaplašivanja i haosa, daj da se nešto zna konkretno i konkretno i radi.
Jeste, to je ta raskrsnica. Dole onaj foto Čedo je kompletan bio u vodi, još metar je falilo da uđe u prvi sprat.
Jel istina to za policijski čas? Pitam samo zato što mi je PREKO GLAVE više dezinformaciija, zaplašivanja i haosa, daj da se nešto zna konkretno i konkretno i radi.
Ovako, najbolje je da pravite SPISAK SVIH STVARI koje imate u kombiju ili automobilu. Stavite onda kontakt osobu koja će primiti tu pomoć. Znači, obavezna otpremnica i prijemnica jer često znaju zaustavljati kombije sa pomoći i onda ih usmjeravaju u štabove, pa se ta pomoć šalje u skladišta.
Iz skladišta se ona dijeli ali to ide presporo.
Ukoliko uspijete ući u Doboj bez pretresanja onda je najbolje da sami podijelite tu pomoć. Sva naselja su devastirana i ugrožena, svima treba pomoć.
Npr. mi više nemamo vode i hljeba i kritični smo sa sredstvima za sanitarije, dezinfekciju i to, pisao sam gore. Meni lično nije baš, baš kritično, jebiga, odem kupim kad namaknem dnevnicu, ali ima naroda koji nit imaju para nit imaju ičega više.
Pošto je narod stoka, najbolje je zagalamiti na njih da stanu u red i zatvoriti vrata od kombija ili auta dok se ne organizuju u kolonu, ne može drugačije.
Ukoliko imate želju da se to podijeli iz zvaničnih izvora onda se obratite Gradskom štabu koji je od juče u zgradi Opštine.
Punktovi za podjelu hrane su u Domu vojske i kasarni Miljkovac, tu je trenutno skladište DIRG-a, punkt za dječiju hranu i opremu je u Domu vojske, punkt za lijekove je u Župnom uredu iza katoličke crkve.
Sve se dijeli narodu ali je presporo jer više nema goriva da se hrana razvozi po gradu.
Oružane snage dijele vodu iz svojih kamiona.
Na punktovima se može dobiti hrana uz spisak stanara ZEV-a koji je ovjeren i potpisan.
Donese se spisak na jedan ulaz i uz identifikacioni dokumet se ulazi u Dom vojske, uzima se kompletna dnevna pomoć za cijelu ZEV i onda se to u sopstvenoj režiji dijeli po zgradi ili mjesnoj zajednici. U Domu vojske je i jedan punkt koji je otvoren za građane i tamo mogu uzeti pojedinačnu pomoć ukoliko se nisu organizovali u ZEV-u ili MZ.
Policijski čas nije više na snazi ali je na snazi pojačana kontrola i savjetuje se da se bez prijeke potrebe ne izlazi na ulicu poslije 22 časa.
Znam samo da opasno pretresaju kombije koji izlaze iz grada u to doba. Zato je bitno imati svu papirologiju da se može pravdati gdje si bio i šta si radio.