Otom potop (informacije vezane za poplave)

1. Da, najbolje je da pravite pojedinačne pakete.
    Uzmete kesu, stavite (lupam) pola hljeba, paštetu, narezak, gulaš, sapun, toalet papir, sve što jednoj osobi može zatrebati i čime raspolažete i tako dijelite svakom ponaosob. To je dosta brže i efikasnije i stvara se manje gužve a i svako će dobiti isto sledovanje.

2. Znači, obavezna otpremnica i prijemnica jer često znaju zaustavljati kombije sa pomoći i onda ih usmjeravaju u štabove, pa se ta pomoć šalje u skladišta

Nemamo to, ali niko i nije tražio. Dosad. Dakle nepoznat pojam.
    Od ponedjeljka (ili utorka?) se može slobodno ući u DO.

Sva naselja su devastirana i ugrožena, svima treba pomoć.

Ok, ali kao da su ovi po centru uspjeli više puta da dođu do te pomoći, nauštrb onih do kojih ne znamo ni kako da dođemo. Mislim na one koji ne misle da i drugima treba.

Ništa zvanični izvori. Zato ljudi i idu lično jer ne vjeruju zvaničnicima i čuju da narod ništa nema, drago mi je da to nije potpuna istina (mislim da mu se ništa ne dijeli), pa ćemo vidjeti šta ćemo odsad.

Sve što si napisao je super korisno, hvala! Evo prosljeđujem odmah informacije na teren. A ti, dršse :)

3. Tražili su 2 puta ovima mojima iz Banjaluke, dovezao nam čovjek 5 tona pomoći za naš klub, potpisao mu sve. Kažem, mogu tražiti ukoliko se zadese i dune im da zaustave.

Ti u centru su prvih dana jedva dolazili do pomoći, oni su valjda još u šoku pa gomilaju.

Ukoliko znate nekoga pojedinačno u Doboju a da je odgovoran možete raditi preko njega, neka vam dostavi spisak koliko ljudi ima u ulazu, zgradi, kući, donesete toliko paketa za njega, idete dalje, tako je za sada najbrži i najsigurniji način za dostavu, već provjeren.

4. Išlo se i preko poznatih, i preko spiskova. Samo mi žao onih ljudi koji nisu nikom poznati i koji se neće možda tako lako naći na nečijim spiskovima, pa zato pitam ako su neka naselja više uništena ili više zabačena pa ne dobijaju pomoć da se tamo ode...

Vjerovatno ne traže te prijemnice i otpremnice pošto se ide autima, ne kamionima. Jesu to tri-četir auta, ali ipak nisu tone u pitanju. :)

5. Skočko esi spasio kola?

6. Petak veče sam sam proveo u dežurstvu, voda je u četvrtak na petak oko 4 ujutru stala da raste na metar do prvog sprata, dobili smo informaciju nekim putem da su prokopali magistralni put (koji je nasip i odbrana od vode) da bi voda mogla brže isticati iz grada (koji je bio jedna velika kada). S obzirom da je počela da opada, konačno sam legao da spavam.

Probudio sam se u subotu vrlo rano, 17. maj, voda se ubrzano povlačila. Oko 11 se već moglo izaći na ulicu u vodu do članaka. Improvizujemo obuću jer nemamo čizme, obilazimo ko šta ima dobiđe. Sve je uništeno. Katastrofa na svakom koraku. Otvaram svoj pet šop koji je izvrnut, pronalazim 4 morska praseta i 2 hrčka koji su nekim čudom ostali živi iako je voda bila 30 cm od plafona.
    Pakujem njih u kavez, odnosim na brdo kod jednog čovjeka koji uzgaja golubove i zecove. On me vidio u patikama i šorcu, dao mi čiste čarape, čizme, 4 mlijeka i 6 svijeća. Silazim u grad, dole je katastrofa, narod se razmilio na sve strane. Obilazim drugove okolo, da vidim jesu li živi, zdravi.
    Oko 13h je voda osjetno povučena no ima je još po ulici, najdublje što sam gazio je bilo do koljena. Odjednom panika, frka, halabuka. Gdje je, šta je, svi bježe prema brdima gore. Šta se dešava? Neko je objavio dezinformaciju da je pukla brana u Lukavcu i da će jezero Modrac izletiti napolje. TO znači nekih 20 metara vode u gradu sljedećih godinu dana. Kako smo bili na ulicama, poslao sam sestru dide za komšijom dok ja evakuišem zgradu. Imali smo nekih pola sata po slobodnoj proceni da se premjestimo na okolno brdo. Kako sam imao spakovano sve za slučaj hitne evakuacije, otišao sam do opštine da se informišem, tamo rekoše da je dezinformacija i da nema opasnosti. Taj dan sam pretrčao više nego ikada u svom životu, i to sve u gumenim čizmama kroz vodu. U međuvremenu se pojavio i moj ćaća koji je u tom trenutku i dalje bio zarobljen u Domu penzionera jer je tamo voda i dalje bila oko 2 metra dubine.
    Našao je nekako čamac i evakuisao se.
    Otišao je po jedno auto, treće auto nam je bilo kod majstora nekih 5 km od Doboja.

Nedelja, oblačimo se, vrijeme je za početak čišćenja, za dijeljenje pomoći, za istovaranje pomoći, za evakuisanje stanovništva. Do utorka sam bio na relaciji Doboj-Tekućica, gore imam babu pa sam preko noći išao tamo da se kupam. Tih dana se ne sjećam baš, mnogo stresa, mnogo rada, mnogo svega, iscrpljen vozim ko zna kojim putevima da stignem jer je sve uništeno a znam da je ujutru opet to isto. Psihički umoran od scena užasa oko sebe, narod je stoka.

Samo sam poslao poruku u nedelju da se zna šta se dešava u Doboju

katastrofa je humanitarna,dva krizna staba,Jedan Obrenov, jedan Dodikov. prvi dan poplave je bio katastrofalan jer se znalo da će izbiti sve ali su svi ćutali. Mi smo bili bukvalno ostavljeni na milost i nemilost.
    Čamci su bili spremni, ljudi koji su znali teren i znali u čamac su se javili dobrovoljno ali niko im nije dopustio da pomažu tog prvog,najkritičnijeg dana. Cizme sam dobio u subotu u 9 ujutru. Do tada sam bio u patikama i sorcu. Narod je stoka, otimaju se za leba i vode, prvog dana djeci nisu dijelili mlijeko iako je stiglo u pomoci. prvog dana najvise vode je stiglo iz Jelaha. Hifa je otkupio sav hleb na podrucju jelaha i slao ga za doboj. MBA i ljudi iz te firme su prvog dana stvarno žrtvovali sve, nonstop su bili u vodi i čamcima,skidam im kapu, nisu stajali. Vlast se igra informacijama i glume spasioce, njihovi ljudi šire dezinformacije,izazivaju nemire,pa onda glume supermene. Ljudi se biju za hljeb,otimaju od djece,meni se sve smučilo,sinoć sam se isplakao, vratio čizme, pojeo okrajak hljeba i otpratio porodicu na selo. U štab se možda vratim sutra,prekosutra,možda ni tada, ne znam

VRATIO SAM SE.

Radili smo, čistili, istovarali. Borili se

Evo i sad se borimo, u međuvremenu je došla struja pa smo osposobili i radio.

Suma sumarum:
    Za to se znalo.
    Kao da je planirano Doboj žrtvovan, za neki njihov eksperiment ili političko prepucavanje.
    Nasip je pravljen u noći između srijede i četvrtka, narod se mogao obavijestiti na vrijeme. U četvrtak ujutru su poslali narod na posao, djecu u obdaništa i škole, narod je bio u gradu. Da su javili u 6 ili 7 ujutru da može doći do pucanja nasipa ništa se ne bi dogodilo, ne bi bilo nijedne žrtve, ljudi bi uspjeli skloniti nešto. Ovako je došlo do 10 žrtava.
    S obzirom da radim u mediju i tu je planirano odsjecanje.
    Kada nam je došla struja poslali smo ekipu na predajnik na okolnom brdu. Predajnik je bio obijen, u potpunosti ugašena oprema i ostavili su poruku ČAK NORIS JE BIO OVDJE. Izvještaj kaže da je ugašen u 11 i 20, nekih sat vremena nakon potpunog potapanja grada i kada više niko nije mogao doći do tog predajnika. Čak i da smo imali agregate ne bi mogli raditi bez njega. I da smo imali amaterske stanice ne bi mogli ići na taj predajnik. Doboj je bio u potpunoj blokadi tih dana. Sada se sumnja da ne žele odvoziti smeće da bi izazvali epidemiju.Zatvoriće nas u karantin i pocrkaćemo svi. Što? Ne znamo....

7. Skočko, ovo ostavlja bez reči.

8. само почетак је занимљив, ове не капирају шта лик жели хаха
    https://www.youtube.com/watch?v=P6t4YTUcJ4c&feature=youtu.be

9. lik zeli da bude zokin fart slave

10. AL MORALA DA JE DA SPOMENE NAŠEG DIVNOG PREMIJERA

11. Au Skočko, što reče Brus, bez teksta.

12. Sada se sumnja da ne žele odvoziti smeće da bi izazvali epidemiju.Zatvoriće nas u karantin i pocrkaćemo svi. Što? Ne znamo....

Da mogu više para da traže, jer bi to bila još veća humanitarna katastrofa ako je to uopšte moguće.

Drži se, Skočko, laknulo nam je što si se javio.

13. Skočko, ovo ostavlja bez reči.

+1
    al ovo moram da prokomentarišem, oduševi me

Otvaram svoj pet šop koji je izvrnut, pronalazim 4 morska praseta i 2 hrčka koji su nekim čudom ostali živi iako je voda bila 30 cm od plafona.

kako mala govna mogu dobraduju čoveka
    ŽIVELI SRPSKI NEPOTOPIVI PRASIĆI I HRČKOVI

14. Јбт који ужас, дршсе Скочко

15. пребиј их скочко

ја бих да сам на твом месту, председника своје општине ћу свакако тући

16. A sto se fino ne organizujete sto bac kaze i pobijete govna?

17. Stižu volonteri i medicinsko osoblje iz svih gradova Srpske da pomognu. Otišlo dosta ljudi i iz moga grada. Drž' se Skočko!

18. A sto se fino ne organizujete sto bac kaze i pobijete govna?

I narod je govna..

Skole madjijo svaka čast. Da možeš nekako neki tekst o svemu da napišeš pa da ga mi razmilimo po internetu kao apostoli lololo...

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.