Otom potop (informacije vezane za poplave)

1. Upravu je losmi 1-8 god

2. Midori je na filološkom prikuplja donacije sve sem novca šta god imate ko može nek ponese tamo. Ja idem biću tamo za nekih 2 sata

3. a i nemoš očekivati od staraca da plivaju, još što kizo reče u kavim uslovima. džabe instinkt, jebiga...

4. E sad sam pročito da je neka firma iz Goražda poslala šleper lopata u Šabac.

5. http://tvrdjavasd.files.wordpress.com/2014/05/bnxd2ciiiaalpir.jpg?w=676

smederevo.

inače, ova betonska ograda je nasip, i to odličan, koji je izgrađen nakon onih poplava pre desetak godina, i zamišljen je da funkcioniše tako što se samo zatvore ovi "procepi" i duž cele gradske obale dunava imate gotov bedem. samo što danas izgleda niko kurcem ne mrda da se to uradi...

inače, normalan nivo dunava je otprilike niži za visinu ove kuće koja se vidi na levom delu slike. a širina dunava kod smedereva je negde oko 1000-1500 metara, pa vi vidite koliko je vode došlo...

edit:

evo kako to izgleda kad nije poplava

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/426655_3361899286981_729879589_n.jpg

6. А те што краду сад док су полаве, одсећи им руке а чело жигосати са лопов.

7. aj se nadjemo fejse, imam ja dosta roba koja kupi prašinu, ili mi je mala, odnosno velika. da to dam, plemenitije je nego da čami bespotrebno u ormanu

8. E, ako ima neki pravnik, nek mi kaže sledeće. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske je izjavio da se krađa u trajanju vanredne situacije smatra teškim krivičnim djelom. Jel tačno to?

To ne znam, ali sad sam čitao Krivični zakonik Srbije, postoje veće kazne za krivična dela izvršena u trajanju ratne opasnosti ili vanrednog stanja, ali to su neka dela u fazonu - izbegavanje vojne obaveze, neovlašćen pristup vojnom objektu, ugrožavanje teritorijalne celovitosti, odavanje vojne tajne, krađa oružja i dela borbenog sredstva i slično.

9. Сад рече овај репортер, кад су долазили да их евакуишу, нико није хтео да оде из куће. А каже, сад кад дође чамац бију се ко ће да се први укрца.

10. Sasvim je sigurno da zrtava ima na desetine, a mozda i stotine - u protivnom se ne bi krila cifra i unapred najavljivalo da nece biti objavljivane dok ne prodje "stanje".

11. jebiga, to je sve što su imali/imaju pored golog života, tek će da bude katastrofa kada voda počne da se povlači...

12. Према нашем законику постоје 2 облика тешке крађе који могу ту да се уклопе:
    1) крађа за време поплаве, пожара земљотреса или другог удеса
    2) искоришћавањем стања беспомоћности или другог тешког стања неког лица.

едит: надовезивање на ово што је Чак рекао.

13. To ne znam, ali sad sam čitao Krivični zakonik Srbije

Pročitaj kd teške krađe, tamo ti piše

14. Ja sam sve mislio da ljudi nisu tolika govna al sam se razuverio kada sam imao udes i kad su mi ukrali tada novcanik iz slupanih kola.

15. Ајде и ја да напишем реч две пошто сам синоћ био са оном туром у шапцу.

Углавном ортаћи из краја и ја банули код Сава Центра, међутим курчина превише људи и није се уопште могло ући у аутобусе. То се народ тукао ко ће да уђе. На крају се кренуло улазити тако што смо сви ишли у сусрет аутобусима, заустављали их и препречили им пут да би нас пустили унутра. Тако смо једва ушли и кренули. Пола људи је у аутобусима стајало јер нас је било превише. Успут пре чачка смо видели ону лобању Кристијана Голубовића како блеји у мајци Кристијан Секјутити љољ. Углавном наш аутобус и њих пет шест је послато да брани фабрику Зорка одма код моста где се улази у Чачак. Да је наша линија попустила и прешла вода било би све разјебано јер би биле уништене тоне ђубрива а и разне хемикалије би завршиле у води. Аутомацки би се поздравили са питком водом добрих годину дана

Чим смо стигли одма смо ишли где су нас слали и тад смо већ видели проблем, јер неки дебили нису позатварали шахтове и канализацију у тој фабрици тако да је речна вода подземним путем скоро преплавила фабрику. Поделили смо се одма ту на две екипе, једна је била у хангару товарила песак у џакове а ми смо били на насипу и правили од џакова брану. Проблем је био јер није био ту нико од главешина него смо стављали како смо мислили да треба, фалило је батеријских лампи и свако је радио са торбом на леђима. Тако смо радили негде од пола 11 до 12 док нису дошли инжињерци и рекли да то нетреба тако љољ. Углавном то смо целу ноћ исправљали, бранили смо то и постављали џакове докле се могло остати ту. Притом нигде нема воде за пиће, прву воду коју смо добили је било око два сата и то отприлика нула пет флашица на четри човека. На крају се испоставило да смо завршили на насипу тј острву јер је сава била испред нас на метар удаљености а иза нас имају подземне воде солидне дубине исто на метар два удаљеностк. Притом они јебени ретарди што су пунили џакове су стављали 10 лопата у вреће, нисмо јебено могли да дижемо онако тешке џакове. Тек су пред крај схватили да ће мо им јебати мајку па су кренули да пуне по 5. Углавном на крају су и машине кренуле да се заглављују, скоро се преврнуо камијон па су морали да нас евакуишу у кашикама од багера и слали нас у хангар да пунимо шта је остало песка. Ту нам је помогао и брат Кристијан. Ту смо схватили да смо одбранили то што смо имали. Међурим ми који смо стигли из Београда схватамо да ту сада има премало људи који су дошли са нама. Цело вече су спомињали да се пут назад плаћа 1500 1700 динара. Чули смо и приче да је доста људи отишло за београд већ око 12 сати увече после фазон две чуке рада. Углавном око 4 кад су нас евакуисали било је остало око сто људи а на тој локацији нас је било макар хиљаду када смо дошли.

На крају ми чујемо да долазе аутобуси по нас у 5, међутим морало се пешачити до тог места једно три четри километра. Ми пешачимо као будале међутим неће три аутобуса шабачка да их возе. Ту им се ми најебали мајке, јеботе дођеш целу ноћ им помажеш а њих бре боли курац да учине нешто за тебе. Није ми јасно ни како су успели да организују 100 аутобуса из београда а двадесет назад да нас вози. Ту дођу пандури паметни који су нам малопре рекли да нас чекају аутобуси ту, зову нас да се враћамо четри километра назад одакле смо дошли да ће тамо доћи аутобуси. То је већ пола људи прекурчило јер одједампут крећу да пролазе ласте пуне људи за београд а нико није знао одакле крећу. Ови шапчани оће превоз да наплаћују а ови оће да им јебу мајку. Углавном на крају одлучимо лепо пошто покисли мокри прљави чекамо на ветру већ сат ипо времена а јебу нас сви ко младе мајмуне, да блокирамо сви мост док се ненађе превоз за нас. Притом сазнајемо да то вече док смо ми рмбачили шапчани су ладили курчину на тргу тако да још више пиздимо. Јеботе њихов смо дом дошли да спашавамо, зар нас морају још јебати у здрав мозак. Притом свугде видимо празне ласте којима смо дошли међутим нико неће да нас вози. Ту се поделимо на две екипе, наша оде да блокира мост а друга пут испод. Углавном пандури одлучују да је право време да стрпају гориле у аутобусе и шаљу их да бију народ на путу испод. Кажу кренули пандруи на њих, ал кара пола људи доле имало лопате. На крају се завршило тако што је један морон пиштољ потегао. Тако смо ту блокирали мост док се јебени возачи организатори ко већ није сетио да ти људи требају назад за београд да се враћају. Углавном вратили смо се око 10 сати гајби.

16. Jednom u sto godina uzmu kup i odreknu se love. Ovo je za meme.
    http://021.rs/novi-sad/vesti/101319-igrai-fk-vojvodina-se-odriu-premija-u-korist-ugroenih.html

Jednom u 100 godina osvoje državni kup
    http://www.fkvojvodina.com/img/secanja/klub15.jpg
    odreknu se love.

17. Da, da, vidim sad, ja ušao u zakon i išao Ctrl + F pa kucao "vanred" i našao mi samo gde se spominje vanredni pravni lek i vanredna situacija.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.