Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ja se potpuno slažem sa Džonijevim predlogom. Smatram da ne mora biti ni baš 3, i 2 je ok za početak. Čak mislim da je veći spem kada autor sa 30 definicija dobije inspiraciju pa zatrpa onog koji je ispisao samo jednu i njemu sasvim solidna defka ispuši jer kada siđe sa prve strane više je niko neće videti jer naravno nema pratnju a pratnju i neće dobiti jer ga niko ne čita. Vrzino kolo.
Pratnja je isto golo govno! Ja nemam nikoga u pratnji jer dosta čitam I OCENJUJEM i volim da pročitam i govno i dojajnu defku. A mogu prvih pedeset autora da naguram u pratnju i čitam sve ok defke ali zašto?
Još jedna stvar vezana za čitanost: pratnja je dosta sjebava jer ljudi čitaju samo one koje prate-ja(nisam neki kurac za reper ali najbolje se vidi iz svog iskustva) izbacim defku i posle 20 sati je obrišem jer je ocenjena 4 (slovima: ČETIRI) puta a pritom ocenim 100 defki za tih dvadeset sati. Smatram da to nije normalno. Možda bi trebalo(AKO JE TO MOGUĆE-JA NE ZNAM NE RAZUMEM SE U KOMPJUKTORE I PROGRAME SILNE) uvesti neki logaritam koji bi na vrh defki SLEDEĆIH ZA GLASANJE izbacivao defke autora koji su najviše ocenjivali. Mislim da bi to bilo kul i pravedno prema autorima koji nisu u off-u i koji čitaju: ČITAŠ dakle ČITAN SI.
Nadam se da će bilo ko pročitati post iako sam ga razulio jer smatram da ne lupam gluposti.
I još ovo kažem autorima koji imaju odabrane pa misle da oni koji nemaju pišu gomna: nudim im da napravimo (taj veliki autor i ja) po dupli nalog i da sa njega pišemo 5 dana po jednu defku dnevno naravno jer više nije dozvoljeno pa da vidimo ko će imati više poJena.
Ne kažem da ću biti bolji ali će razlika biti minimalna jer nas niko neće čitati. A možda ga i oderem.
Istina, ne mož se kaže da nije.
http://vukajlija.com/recnik/autori/1
malopre bio onlajn, al ga boli kurac
Pristajem.
Е видиш, ту се не бих сложио са тобом. Наравно да се оцењују и аутори а не само дефке...али нико ти неће дати минус ако ти је дефка лоша.
Останеш неоцењен не зато што љзди неће да те оцене, него зато што ти дефка није вредна оцењивања...није добра за плус..а неће ни да ти крну минус.
Ја сам направио овај налог, а већ сам имао неко искуство од раније...свака дефка ми је била добро оцењена, не могу да се пожалим.
Волео бих да неко од великих аутора, како их ти називаш, прихвати твој изазов, гарантујем да би те одувао и доказао да грешиш.
Možemo i od danas ako hoćeš. Nadam se samo da ćeš biti fer pa nećeš javiti svima čiji si dupli.
I da, nadam se da si pročitao i veći post ili te je mrzelo?
daj im tri defke da udaram minuse, liječim komplekse i to...
Samo da se razumemo: to "veliki" je bilo namenjeno autorima koji su zaboli po koju odabranu pa sada misle da oni koji nemaju pišu sranja i bacaju spem. Nikako nisam hteo da umanjujem vrednost i veličinu autora koji su se dosadašnjim radom dokazali na sajtu!
Nije tačno. Obrišem defku pa je sutra ponovo pustim i poberem pluseve. Ili kada je neko iskomentariše krene ocenjivanje.
Joш увек серете.
Mene nešta blam da obrišem defku pa da je opet kačim.
Jednostavno vidim da sam zatrpan a nemam pratnju koja će je kada dođe oceniti i prokomentarisati pa će je oceniti i oni koji komentarišu tj čitaju najnovije komentare.
Bitno je da ti smisleno daješ doprinos temi.
PARAM NOJA! +1
аџаџаџаџаџацаџаџа
@pseto88
To sa brisanjem pa ponovnim postavljanjem nie po slovu zakona. I bre ja imam pola tuceta odabranih pa nisam veliki niti pišam po vama niskorođenim kmetovima, generalizuješ :)
Па сам си себи одговорио, наравно да има везе кад поставиш дефку...у неком периоду има више људи на сајту, некад не. То си ваљда провалио.
А и то за коментарисање ти је логично, доста људи прати последње коментаре на дефиницијама, кад неко искоментарише пошаље их на твоју дефку..коју иначе не би можда ни видели.
То су неке основне ствари овде на сајту, не знам шта ти је то чудно.
Brale, ne kažem ja da je to loše. Velim da ja to ne radim. Kontam neko će mi se popišati po njoj kad je vidi opet, i onda bolje da prdi pod zemljom.
Ако су и старији чланови чекали на неке ствари, нека чекају и нови. Ја нешто и не пишем нешто често (мислим на дефиниције лолололо) иако сам овде дуго, па иако сам уплаћивао ктиторство, ја се не буним што немам ту опцију за више дефиниција јер ми ниједна није одабрана. Ја сам против давања дозволе за писање више дефиниција на дан ономе коме још није ниједна одабрана, а поготово новајлијама. Ионако многи људи немају живаца да читају дефиниције после 3. стране. Само би се добило на квантитету, али не и на квалитету и много би дефиниција било непрочитано и неоцењено. А и раније је масовно злоупотребљавана дозвола писања више дефиниција на дан.
аџаџаџаџаџацаџаџа
Samo se ti smej, kod "njih" je kao na aerodromskom terminalu. Da viš kad gazdi zafali još malo prostora na serveru, pa uradi rebalans memorijskog prostora i zaključi da mora da ukine donacije definidžijama :)
ja ne pravim ništa niti pišem u zadnje vrijeme. tek kad mi se nešto odabere par dana poslije toga sam aktivan jer sa motivisan lolo
onda i to izlapi.