Prijava

Posle ovog inspirativnog govora, mene je sramota što sam profesor. Pa roditelji mojih učenika su sve i svašta, od električara, policajaca, vojnika, medicinskih tehničara i sestara.... Spisak je ogroman. Sad ja treba da omalovažavam te ljude zato što nisu profesori!!! Žena je potpuni degen, ali je još gore to što su mediji preneli taj govor kao "povratak pravim vrednostima". Kakve su to vrednosti??? Kakav bi svet bio da postoje samo ta njena "prava zanimanja"? Ona je potpuni SNOB!

па се тек онда квалификовати за анализу текста професорке.

Није баш требало овако да испадне. Хоћу да кажем да се превише енергије потрошило на критиковање текста који је поред свих својих мана ипак нешто што је написано са добром намером (мада је овде и то дошло под знак питања). Док се неке овакве, у потпуности негативне појаве, често примају са много мање осуде.

Чкаву, кад неко напише да је једно занимање најважније, не значи да мисли да остала НИСУ важна и да их не поштује. Јесте попљувала одређена занимања, али не знам из чега си закључила да омаловажава електричаре, полицајце, војнике и медицинске раднике. Мада, ово сам већ писао, али како игнорисати чињеницу да НЕКО НА ИНТЕРНЕТУ НИЈЕ У ПРАВУ! Јесам будала и то тешка.

Што Давид каже, бар 90% оног што је рекла Рајна Драгићевић је тачно. Опет узимам неке ствари са резервом јер и међу тим људима чија занимања она назива измишљеним, односно који стално мењају своја звања и занимања има квалитетних људи. Али ипак је Милан Ћирковић дао бољи опис данашњег друштва и у свом тексту је употребио један веома добар термин: МЕГАТРЕНДИЗАЦИЈА. Мегатрендизација је у уствари класична глобалистичка тенденција која има за циљ да потпуно отупи потребу човека за менталном надоградњом. Има дакле за циљ да прави од људи роботе који ће за сваку ситницу да користе неки од Интернет претраживача просто репродукујући одређену количину информација и заборављајући их у веома кратком временском периоду.

Truleks Krpa
веб дивелопер

Да ли постоји српски израз за ово занимање?

Valdemar

Валдемаре, да ли правилно написати: Интернет-претраживач или Интернет претраживач? Пре ми личи да је у питању полусложеница, али нисам сигуран.
И шта је правилно: Интернет или интернет?

Свуда на енглеском језику се пише као лична именица, великим словом, а то уме да буде мало збуњујуће.

Trebalo bi pisati velikim slovom, i kao polusloženicu, Internet-pretraživač.

000Truleks Krpa
веб дивелопер
Да ли постоји српски израз за ово занимање?

Nisam siguran, ne verujem, imaš i tu milion podzanimanja, svaki program nova profesija, novo zanimanje. Što je prilično kul, jer to znači mnogo više radnih mesta, lakše pronalaženje odgovarajućeg zanimanja itd.
Ne vidm ništa loše u tome da neko bude Art developer ma šta god to značilo, ako taj neko radi pošteno i mene ne ugrožava.
U Americi se mnogi klinci bave vožnjom skejta ili testiranjem video igrica i to profesionalno, dakle to im je zanimanje, zarađuju na tome.
Da je ovaj govor držala pre sto godina verovatno bi objavila rat prodavcima prazne magle koji bacaju loptu u koš i bezveze trče po nekom parketu i svojim znojem vređaju profesorsku elitu. Ako starleta nema mozga da bude profesor znači da treba da skape na ulici pored kontejnera? Neka radi šta ume i šta najbolje zna. Dok mene ne ugrožava ne tiče me se da je pominjem niti u negativnom niti u pozitivnom kontekstu. Svako radi ono što najbolje ume da preživi, u čemu je frka? Mene starlete i vlasnici lokala ne ometaju u mom poslu pa ih i ne pominjem i boli me stojko koliko zarađuju i šta rade.

Od časa srpskog do kosmosa!

idemooooo

Da l´ ću jednom da uđem na forum, a da ova tema nije među najaktivnijim.

веб дивелопер
Да ли постоји српски израз за ово занимање?

postoji, kaže se pauk

Ista polemika oko istog bizarnog govora.

Dal ovo zaista i dalje traje? Matero.

Ne mogu da verujem da ovo još uvek traje. Bože moj.

Како је могуће да ово толико дуго траје? Ово је тако 2013.

Ma ja bi je i dalje jebo.

Znači matori i dalje bi je jebo.

Znači matori i dalje bi je jebo.

Pre nego ove?
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/995907_10152057044037782_499955937_n.jpg
Pa onda ima nade za tebe :) Fetiš: visokoškolski obrazovni sistem. Perverzno, ali legitimno.

Znači profesorku bi izuzetno otrsio.

Pa to je lepo kad neko ima pozitivan i afirmativan stav prema autoritetima :)

јебо би ову лево, ову десну транџу евентуално доги пошто видим да има тату, волим кад свршим на тату

ajd kad si već osvežio da linkujem Amitzov pogled, kaže čovek profe numeju ni mejl da otvore pootvarali privatne fakultete mlate pare a njegov drug zeka avtomehaičar gospodin čoek: http://amitzdulniker.com/2013/07/12/vi-ste-profesori-krivi-za-raspad-ovog-drustva/