Ја Професор ти говно

1. Oči su vam zakrvavile od hejta bog vas smazo, sikćete od besa na sve živo, baš bih voleo da vidim na šta ličite u realnom životu, iz puke, nimalo zlonamerne, znatiželje. Kad se serete na profesoricu, onda sigurno mora da ste bolji od nje, sa više diploma, radova i knjiga... Nemojte šta zameriti. Odoh da spavam, laku noć.

2. Evo, Vidra ima isti utisak kao i ja :)

3. Već viđeno, već pročitano, već izgovoreno. To je kao da slušaš bs. Pričaju ti ono što ti sam znaš i bez njih i ti se onda misliš "asu pametni jebli oca svoga!". Aplauz

4. susrela sam se sa zilion profesora, koji su i mnogo kvalifikovaniji od nje, pa opet 80% njih stoji čvrsto na zemlji i nisu izgubili pojam o tome šta su i ko su - e, takve ljude ću uvijek cijeniti, za razliku od dotične.

Na koji način ona to gubi pojam ''šta je i ko je''? Konkrento, citat iz govora ili bilo šta drugo, konkretno? Gde je to ''poletela''? Šta joj zameraš, KONKRETNO. Ako imaš par minuta vremena, molim te, objasni.

Da se ogradim - ne studiram književnost, dotična profesorka mi nikad nije predavala, ne poznajem je, i nadam se najiskrenije da nikada neću morati da radim kao profesor. Čisto da ne pomisli neko da je ''branim''.

5. Nash Bridges

Već viđeno, već pročitano, već izgovoreno. To je kao da slušaš bs. Pričaju ti ono što ti sam znaš i bez njih i ti se onda misliš "asu pametni jebli oca svoga!". Aplauz

Није она крива што су смарачи из БС-а популарни. Она је професорка са факултета која је својим студентима, будућим наставницима, одржала мотивациони говор. На Методици овакве ствари често понављају, подсећају зашто је битно да се посао ради ваљано. ШТА ЈЕ ЛОШЕ У ТОМЕ?

Миле је написао на другој теми, поновићу. После кућног васпитања, најважније је оно што покупиш у школи. То у многоме одређује људе, а тиме и друштво, хтели ви то да признате или не.

6. Prva si počela da je braniš pa bi samim tim i bilo bolje da prva počneš da objašnjavaš zašto si zauzela takvu poziciju.
    Probaj to da obaviš bez opštepoznatih činjenica koje se provlače od mejnstrim književnosti, mejnstrim muzikom i nedeljnim druženjem sa leom kiš.

EDIT: Da, kukanje i samo kukanje bez rada na rešenju problema je baš ono što treba da naučimo tokom obrazovanja.

7. Na koji način ona to gubi pojam ''šta je i ko je''? Konkrento, citat iz govora ili bilo šta drugo, konkretno? Gde je to ''poletela''? Šta joj zameraš, KONKRETNO. Ako imaš par minuta vremena, molim te, objasni.

ma, čovječe, ne branim je ni ja nit kudim, boli me uvo najstrašnije.
    nego, toliko kvalifikovanijih ljudi mi svakodnevno drži predavanja na kojima čujem milion puta pametnije stvari nego od ovog jednog površnog govora (da, površnog, mislim da je i dotična profesorica toga svjesna, i da joj sigurno nije milo što je, od svih stvari koje postigla, ovaj najobičniji govorčić privukao pažnost medija), koji je, NAŽALOST, dospio u javnost, ne znam ni ja kako.
    i, takođe me nervira što se sad gomila maloumnih debila, koji će sticajem okolnosti jednog dana imati tu čuvenu titulu "profesor" frlja dijelovima iz tog govora i shvata ga pogrešno, misleći da će sticanjem diplome moći da ponižavaju sav živući svijet oko sebe, jer su u jednom nadahnjujućem govoru čuli da takvo ponašanje nije pogrešno. (a, na moju najveću žalost, znam dosta ljudi (budućih profesora) koji su takvi, zbog toga sam i ogorčena)

8. Najbolej od toga je to što je dobila kontra efekat jer takvi debili kakve je popljuvala jedini kače link do njenog govora.
    Badumtsss

9. Neše, a kome se obraćaš, meni ili Vidri? Ne bih rekla da je ijedna od nas 'brani'...

10. šega ba džeriko, vo-no.
    meni nešto nije jasno sada, a to je odakle bre ljudi ovoliki hejt odjednom prema ovoj ženi? odnosno da preformulišem: šta ste se uvatili za ovu u početku bezvzno-banalnu temu ko slepac za kobasicu? aj to, nego na drugom kanalu vukajlije identična tema?
    zašto praviš slona od golježa vukajlijo dečko?
    kolko sam provalio, ljudi ovde ili svršavaju na taj famozni govor ili ga hejtuju. teško da ima neutralnih, gde smatram sebe, jer govor nije ništa specijalno, sve smo to već čuli na ovaj ili onaj način u sličnom ili drukšem obliku od nekog boema u kafani.

edit- pogle šta sam našo na netu
    http://viooz.co/movies/7738-scanners-ii-the-new-order-1991.html
    konačno ću dodgledam, nisam sigurno 20 godine.

11. Ima taj bič stav i patetiše. Deluje mi kao pms

12. i da napomenem ako već nisam:
    BOLI ME KURAC OPAAAAA

13. Zacrtajte im kao životni zadatak da se bore protiv živog blata u koje tonemo. Usadite im osećaj za društvenu odgovornost i objasnite im da ovu zemlju niko ne može očistiti osim njih. Ako se potrudite, videćete da će vas đaci poslušati, jer VI STE PROFESORI!

Ne obazirite se na činjenicu da se neke vaše kolege ne pripremaju za časove, da mnogi ništa ne rade, a primaju platu, ne obazirite se na trulež oko sebe i ne predajte mu se! Neka vaš čas bude oaza znanja u sveopštoj pustinji, svetla tačka u mraku, zrno smisla u besmislu.

Да, ово је само кукање, чисти дефетизам.

А ово мора да су ти савети због којих ће будући професори понижавати људе око себе:

Krenite u rat protiv svih starleta, sponzoruša, pevačica, manekenki, tajkuna, biznismena i pobedite ih. Vi im morate postati orijentaciona tačka, svetionik u životu! Za taj rat imate 45 minuta dnevno skoro svakog radnog dana, a to nije malo. Pobedićete tako što ćete dati sve od sebe da saržaje koje treba da predstavite svojim učenicima učinite zanimljivim, uzbudljivim, svežim. Uspećete u tome samo ako mnogo znate, ako volite ono što radite i ako ste posvećeni.

Стварно вас не разумем одакле вадите све те аргументе... Говор можда јесте препотентам, говор можда јесте превише утопијски, говор можда јесте и патетичан, али ипак не поручује ништа лоше, напротив. Односно, ја не видим ништа лоше, али ви ћете то раскринкати, видим да сте баш решени.

14. Nash Bridges

Ima taj bič stav i patetiše. Deluje mi kao pms

Уау, назвао си ме женом, шта сад да радим? Напушиш ми се пиемеса, говнарчино.

15. Стварно вас не разумем одакле вадите све те аргументе... Говор можда јесте препотентам, говор можда јесте превише утопијски, говор можда јесте и патетичан, али ипак не поручује ништа лоше, напротив. Односно, ја не видим ништа лоше, али ви ћете то раскринкати, видим да сте баш решени.

Stivene, ovo je vukajlija, ali to već znaš. Ovde se nalaze i raskrinkavaju najveće teorije zavera judegejmasona i šalju ljudi na goli otok bezjebemti. Kad već pomenuh jevreje, kako je dotičnoj profesorici prezime? A? Dragićević? Sumljivo ko ciganska podsuknja brate.

16. Znači govor je sranje, jer IMA BOLJIH. Zanimljivo.

Smorih se, al ostalo mi još 1.5L zaječarca pa da mrsim muda još malo.

Kolko vidim svi se vataju za neke leve stvari, izvlače neke nebulozne zaključke i skreću pažnju sa samog govora. Slažem se da nije neznamšta, ali opet pogadja neke krucijalne stvari zbog kojih ovo društvo nezaustavljivo tone.

17. ja ne vidim da je govor prepotentan, ako se uzme u obzir gde i kome je odrzan... al dobro, diskutujemo...
    e, da sam ja selektor, osvojili bismo Brazil '14....