Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
I rekoh da ne može bez opštepoznatih činjenica.
Samo vi tonite...
I rest my case!
ALI KOME JA TO PRIČAM, JA KOJI VIDIM ŠTO VI SLEPCI NE VIDITE.
DEAD I AM THE POOL SPREADING FROM THE FOOL
WEAK AND WANT ZOU NEED NOWHERE AS ZOU BLEEEEED MATORREEE
кикирики семенке три кесице дваес динари спорт за зуби мелем за црева
А говору ништ не фали, професорка је рекла својим пуленима покоју охрабрујућу реч и тоето
I rekoh da ne može bez opštepoznatih činjenica.
Samo vi tonite...
I rest my case!
Мени је јасно да немаш паметнија посла од троловања људи који покушавају озбиљно да дискутују, али си и ти такав ипак вредан бана. Тако да ћу још једном да ти поручим да издудлаш курчину.
iskreno, zavidim vam zbog kruga ljudi u kojima se krećete.
ja sam, nažalost, na filološkom fakultetu, i kad sam danas vidjela kakve su lobanje krenule da citiraju dotičnu i hvališu se time da će jednog dana biti ugledni "profesori" i imati uticaja na NAŠU DJECU, poželjela sam da zauvijek napustim ove države u kojima trenutno živim. bjaži.
ja sam, nažalost, na filološkom fakultetu, i kad sam danas vidjela kakve su lobanje krenule da citiraju dotičnu i hvališu se time da će jednog dana biti ugledni "profesori" i imati uticaja na NAŠU DJECU, poželjela sam da zauvijek napustim granice ovih država u kojima živim. bjaži.
Vidro, malo me iznenađuješ sa ovim zadnjim postovima. ;-) Evo ti jedan banalan kontra primer, a potpuno realan i istinit. U mojoj osnovnoj školi imao sam dosta seljačina. Ali jedan se izdvajao, čovek je jednostavno prirodni talenat. Zaturivao je telefon za pojas, krkao ulje na kosu, i oblačio bele čarape na papuče, i puštao nokat na malom prstu. Nisam ga podnosio iz dna duše jer je bio prototip tipičnog ljaksea i ljigavog smrada, eno i dan danas je, nosi zlatan prsten sa jebenim znakom dolara, bogtesmazo. Sećam se jednom na času kad ga je nastavnik propitivao, da je sasvim tačno znao Pitagorinu teoremu. Da li to znači da je sama Pitagorina teorema srozana samo što ju je S.T., ljakse nad ljaksima, citirao?
al' ne mo'š poredit' pitagorinu teoremu i obični motivacioni govor za studente, koji je, neznamnijakako, iz čista mira, dospio u medije. ženska je rekla stvari koje su opšte poznate, koje i svaka šuša zna.
no, znaš i sam kako ljudi funkcionišu, i samim tim što je sad toliko sad u žiži javnosti, jako veliki broj ljudi (da ne ka'em studenata) će ga uzeti zdravo za gotovo (upravo ovi o kojima sam pričala gore), i onda nastaje havarija. jbg, to je onaj sindrom ljudi koji su pročitali jednu knjigu u životu, ako znaš na šta mislim, i zbog takvih se silno i često nerviram, iako ne bi trebalo. al' šta'š.
Ima tu istine. Moj Pok. Cale je zbog jednog pedera sto je radio sa njim u kancelariji i nosio onaj kaput djubretarac utripovao da je ko god nosi djubretarac peder. I da vidis, imalo je pomalo istine u tome. Cim seljacine znaju Pitagorinu teoremu, to mora da nevalja lolo.
Apsolutno nije tačno da svako zna to što je rekla. Da znaju i primenjuju, ne bi bila ovakva situacija kakva jeste.
Pa čak i da uzmu zdravo za gotovo, i ako ga bukvalno tumače, ne vidim da time mogu nekom nauditi? U svakom slučaju, hipotetički, čak i kad bi primenjivali taj njen govor kao kakav Hamurabijev zakonik, mehanistički i dosledno, bolje bi i to bilo od sadašnjeg stanja u srpskom obrazovanju, koje je baš spalo na niske grane.
Ja i dalje čekam da pročitam šta je to loše u ovom govoru što vas toliko brine i ljuti.
Naravno da se računa, kolega :)
Видро, доспео је у жижу тако што су га студенти шеровали. Први пут кад сам га прочитао, био је белешка на Фејсбуку са неколико хиљада "шерова". После сам видео и да постоји на форуму Б92, а онда је тек доспео на медијске портале. Чисто да знаш... Али разумем ја тебе. Ја не планирам да радим као професор, јер не мислим да сам довољно добар, а знам пар тешких глупача које много тога не знају и не капирају, а нису свесне свог незнања. Знају да излуде човека.
Pa čak i da uzmu zdravo za gotovo, i ako ga bukvalno tumače, ne vidim da time mogu nekom nauditi? U svakom slučaju, hipotetički, čak i kad bi primenjivali taj njen govor kao kakav Hamurabijev zakonik, mehanistički i dosledno, bolje bi i to bilo od sadašnjeg stanja u srpskom obrazovanju, koje je baš spalo na niske grane.
Ово.
Неће овај говор донети препород, осмину финала Лиге шампиона, подићи наталитет и вратити Косово, али нек макар мало утиче на људе којима је упућен и то ће бити позитиван помак, па нек буде и микроскопски.
ma, čovječe, naravno da znaju, al' boli ih uvo da nešto promijene. "konformizam je uvijek najbolji izbor."
niske da nikako ne može niže..
stvar je u tome što ne uzimaju zdravo za gotovo metode obrazovanja, nego samo tu činjenicu da će im biti prikačena titula "profesor".
jbg, možda je moj stav malo djetinjast, al' ja i kad dobijem tu cijenjenu diplomu, sebe neću smatrati dostojnom nje, jer sam svjesna da mi poslije toga slijede godine i godine usavršavanja i sticanja iskustva i tek nakon toga možda budem svjesna činjenice da mogu da promijenim nešto. a ovi što očekuju da će se to desiti sa dobijanjem tog bezvrijednog parčeta papira, obično s njim prestanu da rade bilo šta povodom daljeg napretka. e, nažalost, takvih ima toliko mnogo, da ti, kad shvatiš da si s njima u istom košu, dođe da sjedneš i plačeš. i, jebiga, tako ukrug, dok ne propadnemo načisto.
edit: stevane, iskreno se nadam da postoji bar mali procenat studenata na koje će ovaj govor uticati na pravi način, al' uzimajući u obzir uzorak koji poznajem.. nek je sa srećom. :)
Поменула је и доживотно усавршавање, да се зна! :D Можда си ти и у праву, знају људи из свега да извуку најгоре и погрешно да протумаче. Надајмо се да ипак неће.
Nije to detinjast stav, nego sasvim normalan i na mestu. Ali to isto je i ova žena rekla. I dalje ne razumem šta je problem u njenom govoru, šta vas jedi. ;-)
НИЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ ПРОФЕСОР БОЉИ ЧОВЕК ОД РУДАРА, ВЕЋ ДА ПРОФЕСОРСКИ ПОСАО ИМА ВЕЋИ ЗНАЧАЈ, ШТО ОПЕТ НЕ ЗНАЧИ ДА НЕ ЦЕНИ РУДАРА ИЛИ ВОЗАЧА КОЈИ ЈЕ У СЕДАМ УЈУТРУ ВОЗИ НА ТАЈ ЈЕБЕНИ ФИЛОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ. Много сте се увредили.
Viiš Stevo, o tome se radi ovde. Ajde da se složim s tobom da sam i ja u svom obraćanju vukajlijaškoj naciji propustio suštinu, ali, nisi li i ti to napravio? Ona jeste pljuvala menadžere, kooordinatore, administartore, vlasnike restorana pobogu, i privatne preduzetnike, pritom strpavši u isti koš i ekonomiste, i elektrotehničare, i fonovce, i niz ostalih, zajedno sa budalama raka ranama ovog društva. Nije ona rekla da profesorski posao ima veći značaj, ona je nabrojala nekoliko profesija koje jedine, po njoj, imaju značaj. Mislim da govor nije loš kad bi izbacili dva ili tri pasusa, pošto je tačno opisala funkciju profesora u jednom društvu. S druge strane, slagala je kad je rakla da će profesori srpskog više vremena provoditi sa decom u odnosu na ostale profesore. Koga ona tu zavlači? Da li svoje studente kojima poručuje da rade samo u gimnazijama? Da li je to rekla da iz čitavog konteksta izbaci stručne škole? Da li je to rekla zato što je egocentrična? Vidiš Stevane, ona je očigledno nezadovoljna statusom profesora u društvu. Nekad ti je bio pop i učitelj. Isto tako cenili su ljudi i one koje je ona pobrojala, ali isto tako i inžinjere, i humanitarne radnike, i one u crvenom krstu, i u zelenom polumjesecu, i onu babu koja je prodavala najbolji sir na pijaci. Danas, u vremenu promena, što na gore, a malo i nabolje, to su ljudi(mislim na profesore i školstvo uopšte) koji mogu da nas izvedu iz mraka. Istovremeno, to su ljudi koji su nas dobrim delom i gurnuli u mrak kapitalizma, jer, nisu li intelektualci mahom bili za otvaranje pogleda ka svetu i najčešće najveći kritičari bivšeg sistema. Eto ti sad, došlo je vreme kad više nije učitelj i pop, nego starleta i dop. I jebiga tako u krug. došlo je vreme kad je onaj ćato koji je radio u firmi i popunjavao neke papire u firmi i "zajebavo" inžinjere i doktore, postao menadžer, konsultant, kopi - print menadžer. Jebiga, ne kažem da se ne treba boriti protiv toga, ali strpavati sve u isti koš je tako nepravedno.
Eh da PUŠI KURAC TETKA
amin :)
Jebo vas govor vise smorili ste vise nego sa pecatom
E ova profesorka.
Jebo bi je.
http://www.youtube.com/watch?v=VG_97f89p6M
Ја сам само наставник :( Али зато професори српског језика и књижевности немају више часова недељно од мене. ХА!
Говор јесте мало арогантан, али ипак нисам стекла утисак да је примарни циљ био да неког оцрни. Док је набрајала сва она занимања, више сам имала утисак да акценат ставља на рогобатне називе, него да неког етикетира.
Уосталом, као што неко рече, говор је ионако био намењен одређеној групи људи. Не знам зашто се ико нашао увређеним због тога шта неки универзитетски професор прича својим студентима/колегама.