Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
U cilju borbe protiv ove zlokobne pojave, bio bih voljan da primim jednu cimerku od dvadesetčetir' do tri'esšest godina. Prednost velike sise i znanje razmotavanja domaće pite. Mogu i pušači.
Ja i dalje mislim da je jedan od uzroka ekonomske zaostalosti srbije ono majcino "da detetu bude lepo, nema veze sto je gmaz", koji pretvara decu u lenstine (ne lenje da rade, nego da se pokrenu na nesto novo). posledica toga je da i oni sto bi hteli da se pokrenu, budu im vezane ruke, pa to jedino mogu da urade u inostranstvu.
negativna selekcija. neprilagodjenost kulture vaspitanju ili obrnuto. vracaj se na selo ili trpi i neprijatnosti koje dolaze sa industrijalizacijom a ne da oces i da ti lepo po dupetu, i da ne preuzimas nikakav rizik.
a drzava nece da uzme pa da ti resi to. ne moze. drzava si ti.
Da. Nekultura i, samim tim, nakaradno shvatanje tradicije su uzroci, nije to ništa pozitivno, opravdanja nema. Mi stalno hoćemo nešto da nastavimo, nacionalni ponos nam se temelji na pokušavanju da nastavimo tamo gde smo stali, ali, u čemu nas stalno ometaju oduzimanjem teritorije, pa drži je, ne puštaj je, ne odlazi, sine, zaratiće se... Paradoks je da se baš tako gubi teritorija, ali danas, u 21. veku. Nemoj osvajati nova prostranstva trudom, radom, znanjem, pa ćeš izgubiti i ono što imaš.
Нисам читао остале коментаре, само уводни пост. Па како да се одвоје од родитеља, како??
Значи, учиш, завршиш средњу, завршиш факс, будеш најбољи студент..и шта? Ако ти родитељи нису неке буџе ти си го курац, можеш само да живиш код њих и молиш се да се запослиш у неком кафићу, као продавац или било шта слично што нема благе везе са твојом професијом...
Разумем да имаш све услове, да можеш лако наћи посао а да нећеш да се осамосталиш, е то је већ дебилно и за сваку осуду.
Мислим, ја сам се сам изборио да себи створим нешто и где ћу живети одвојен од родитеља, али могу да кажем да сам имао среће што се тиче посла..и то кад сам се запошљавао пре 5 година, сад ни срећа не помаже..живео бих са мојима и ништа не бих могао да урадим да то променим...наша земља је отишла у курац.
osamostalicu se jednom jebo mater...a lik sa kojim sam se nekad druzio se nece nikad osamostaliti...i bas zbog toga se i ne druzimo vise,a bili smo nerazdvojni 2003-2011...kako da se osamostali lik cija je keva psajho totalni...odkad ga znam njegova keva je previse zastitnicki nastrojena,da to prelazi u bolest...zvala ga je stalno na fon fazon svakih pola sata proverava sta je gde je,postavlja zilion pitanja,preda mnom se svadjaju nikad strasnije,ja se userem kad to gledam,dolazi po njega,cima roditelje mene i ortaka mojih bez sramote ih cima fazon u 4 ujutru na fon ih zove da se raspituje jel kod njih blabla...necu ni da pricam svakakve situacije zilion ih je bilo...cak ga je i poslala u ludaru jednom i to dok je imo 20 godina...2011 mu je zabranila da se druzi sa mnom cak...i sa svima iz mog kraja...nisam ga video od tad...ali sreo ga je ortak pre par meseci i poprico s njim i reko da je situacija jos gora...keva mu dozvoljava da se druzi samo sa jednim likom i ima fon dostupan samo za kevu samo sa njom moze razgovarati preko tog broja...jebem ti zivot koliko mu je usrala zivot,ima 23 godina a zivi ko govno zbog nje i zato sto je picka i ne sme da joj se suprotstavi
Budala.
Budala.
negativna selekcija. neprilagodjenost kulture vaspitanju ili obrnuto. vracaj se na selo ili trpi i neprijatnosti koje dolaze sa industrijalizacijom a ne da oces i da ti lepo po dupetu, i da ne preuzimas nikakav rizik.
a drzava nece da uzme pa da ti resi to. ne moze. drzava si ti.
Po Čomskom ovo je jedna od stavki u okviru strategije za manipulaciju ljudima. Zove se: STVARANJE OSEĆAJA KRIVICE.
Citiram:
Takođe omiljena strategija naših političara, veoma vešto je koriste.
Uvodni post je čist patišpanj kao što je neko primetio. E, ja sam zbrisao i boli me sad ću da močam po vama koji ste sami krivi što niste otišli u Englesku, zbog vas je i propala zemlja jer je niste napustili.
Kako da ne (how to NOT!).
bolesna budala...pod hitno treba kod teskog psihijatra,a tesko bi joj i to pomoglo...i njoj,a i on je budala
Ali dok su kod roditelja, ne mogu se ni osamostaliti. Ne znam, po meni je pametnije da živi kao podstanar sa nekim društvom, pa sa ženom kad se oženi, pa kad mu starci pomru, a mora se to desiti, proda stan nekako skrpi ostatak i kupi sebi. Bar je to moje mišljenje sada dok sam student i dalje na grbači roditelja. Malo licemjerno.
ali ova nesigurnost i podcinjenost ne zavisi od toga dal neko zivi sa roditeljima, vec je deo "americkog modela", da ga nazovem tako.
problem je sto jednostavno nepostojanje zelje da se nesto promeni samo produbljuje ovo... kako god, ovo sto si napisao da ispadnes malo pametan, nije bas relevantno za pricu.
zar stvarno ocekujes revoluciju od ljudi koji, u godinama kad treba da sticu samopouzdanje i zivotna iskustva, sede kod svojih roditelja u sobi u kojoj su sedeli kao deca?
Kako da ne (how to NOT!).
ovde mogu samo slicnim argumentima da ti kazem da ne jedes govna. kakve veze ima moje mesto prebivalista sa cinjenicama koje sam naveo?
EDIT: moram da se ispravim za ovo sto sam se prosrao "americkog modela". sve velike sile koriste to. svi mocnici od kad je sveta i veka pocivaju na podcinjenim masama, inace nisu mocnici...
soooou meniiii looooong postssss
a-si-nam rekooo!
pa ni ovo nije neki argument. (možda za natašu baklavac)
Elem, rejting na sajtu mi ne ide u prilog tako da neću mnogo da se razmećem niti pravim pametan, udario sam ti kontru čisto da se vidi da stvari nisu crno/bele već raznorazne nijanse sive.
pa ne znam sta da kazem na cistu neosnovanu prozivku "ti ne zivis ovde, tako da ti ne znas", a ne ponavlja mi se prica zasto je neosnovano :)
kakva izjava, takav i argument.
znam da je sivo, zato je i zanimljivo da se mrsomudi o ovom, samo sam probao da ukazem da nisi morao da se 'vatas za comskog posto nema bas veze sa pricom.
EVO CRTAĆ
https://www.youtube.com/watch?v=8mKIuZ4tIzk
UKRATKO: RADI SE O ZAPADNJAČKOJ PROPAGANDI A NE O SRPSKOJ MAJCI
Е вако, да кажем и ја, након прочитаног уводног поста;
- Нас живи седморо у кући: маторци, сестра, зет, њихова два сина и ја. Они су прво живели за себе као подстанари, али стан је постао премали кад је и друго дете било на путу, а тек су почињали да штекају да купе сопствени стан или мању кућу, плус што је цена грејања астрономски нарасла, а на дрва нису могли да се греју јер кроз оџак у згради иде гас; а опет, кућа мојих матораца је грађена тачно онако како је некад ишла стара швапска кућа, што ће рећи да иде значајно у ширину; и док смо били само нас троје у кући (родитељи и ја), користили смо отприлике само дневну собу, трпезарију, кујну, једно купатило (има још једно, у другом крају куће) и свако своју собу, а три просторије и друго купатило су зврјали; онда смо пре 2 године избушили друга врата на кући, изнутра преградили, извели сестри и зету додатну струју и воду за кујну и они су се уселили ту; ћале, сестра и зет раде, кева прима боловање јер је оперисала карцином и онда апсолутно СВЕ (од набавки за кућу до плаћања рачуна) рачунају заједнички, односно, свако издвоји помало кад добије плату и свако ко може улаже да се нешто уради на кући и око куће; ето, откако су се они уселили, засадили смо и нешто парадајза, кромпира и два нова дрвета у двориште и средили доста тога око куће; углавном, они штекају за сопствени стан, а можда им се посрећи кад ћале прода неку њиву која се сад рачуна као грађевинско земљиште (а недавно ју је превео на своје име) па их обезбеди.
Ни ја не планирам баш да се задржавам до 30 година; сад, шта живот донесе и како ја изгурам, тако ће ми буде.
nista to sto pricas nije cudno, oni zive zasebno, svi placaju racune, ti kolko kapiram se jos skolujes, imas i neki plan valjda... zet, ako mu ne smeta da bude prizetko, i on srecan :)
nema veze to sa ovim sto pricam ovde, to ti je normalna prica :)
Бгате, да живи чоек са родитељима док се не запосли па и ок, ал после тога, МУРШ! Јес да ће то у мом случају да буде негде до моје 25-26. године, ал ко мене јебе што сам такав факс изабрао. Гледам гомилу ових из Кг-а што раде у Фијату, само на кафану троше паре јеботе, а све око куће им родитељи плаћају. Стока мајке им га набијем!
Са зетом смо најбоље прошли што се грејања тиче, он нам доноси палете из фирме, ћале упали циркулар те нас двојица онда исечемо полако, послажемо и целу зиму се угрејемо на стопе од палета, дашчице и дрва што насечемо :Д