Associatedcontent.com i Helium.com

1. Associatedcontent.com i Helium.com

Za one koji ne znaju (a do malopre ni ja nisam znao, tj. naletio sam bio par puta na associated content, ali nisam znao da se tu mogu zaraditi pare), to su vam dva sajta na kojima svako može da piše članke, eseje, vijesti, izvještaje, čak i priče, satiru, pjesme i sl, može i da iznosi svoje teorije o raznim stvarima i uopšte da svoje originalne ideje i svoje znanje podijeli sa drugima i za to dobije - PARE.

E sad koliko se to sve isplati i da li je navlaka ne znam. Vjerujem da većina korisnika ne ostvaruju prevelike profite, ali sam čuo da kreativci mogu solidno da dopune svoj džeparac, a ko se probije može i lijepo da zaradi.

Najvažnije je da se profit dobija za jednu lijepu kreativnu aktivnost, pišete o stvarima koje vas interesujete i od hobija možete imati i neku finansijsku korist, a sve to radite iz sopstvene kuće.

Još se nisam registrovao ni na jedan od tih sajtova, ali razmišljam da ne bi bilo loše da isprobam kako to sve funkcioniše.

A ako iko ima smisla za pisanje, valjda mi ovdje na Vukajliji imamo (barem neki autori), pa sam zato ovo naveo kao jednu mogućnost, pa koga interesuje, može da proba.
    dakle

www.associatedcontent.com
    www.helium.com

O još nekim sajtovima gdje se plaćaju vaši doprinosi u vidu pisanja raznih tekstova pročitajte na:

http://www.online-zarada.bloger.hr/post/zarada-pisanjem-vijesti-sadrzaja-tekstova-postova/841195.aspx

A kome pare nisu bitne, može da shvati ove sajtove i kao mjesto gdje se neke ideje mogu podijeliti sa svijetom (nešto slično ko Vukajlija, s tim da je ovo na engleskom, i malo ozbiljnije), a sad ako koja kinta upadne, dobro i jest, ako ne, nikom ništa, tj. jebi ga.

2. blago NAMA sa TOBOM...

3. Pre sam se zezala sa tim dok nisam skontala da mi tako lepo šalju viruse (doduše ne sa ovih sajtova, ali isto neki od kojih se "profitira"). Na kraju sam odradila reinstalaciju, a od para ništa.

4. Ja sam na kraju skonto da oni to isplaćuju preko Pay Pal-a, a ovdje kod nas koliko ja znam može preko Pay Pal-a samo da se šalju pare, a ne i da se primaju. Inače, ovo su zaista ozbiljni sajtovi i nije neka navlaka ili primaida ili neke slične gluposti, i neki na tome nešto i zarade, uglavnom ljudi iz Amerike i Britanije, međutim, fora je u tome što je jako velika konkurencija i samo najpopularniji autori dođu do neke značajnije love.
    Tako da što se para tiče, kod nas od toga ništa, ali opet bi te sajtove preporučio jer tu ima svašta pametno da se pročita, što su drugi autori pisali.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.