PARODIJA KUP - PRIJAVE

1. Dragi moji i drage moje, predstoji nam jedno brzopotezno takmičenje. Ovo će biti tema za prijave. Op, op, zaključano je, gde ćeš pošo? Prvo da ukratko objasnim o čemu se radi.

U pitanju je takmičenje u pisanju definicija, gde je cilj napisati što originalniju, smešniju, vispreniju i ovsebujniju verziju definicije svog protivnika. Dakle, kada budu određeni parovi (njih 16 u prvom krugu), vaš zadatak u naredna 24 časa je da iskopate najzanimljiviju, zgodno će biti i najpoznatiju, definiciju svog protivnika i napišete parodiju na nju. Ne moram pominjati da će lakši zadatak imati slabije plasirani autori protiv onih poznatijih.

Za razliku od prošlog takmičenja, kada smo imali "VF" na kraju definicije, u ovom slučaju će na kraju pisati "PK", a kroz tu oznaku ćete linkovati originalnu definiciju protivnika.

Kako je ideja da takmičenje ne traje duže od desetak dana, učesnici mogu biti samo najbrži!

Prijave će biti otvorene u večeras, u nekom trenutku između 22 i 23h, a samo prva 32 autora koji se prijave biće duelisti. PRATITE KADA ĆE BITI OTKLJUČANA I BUDITE BRZI.

Takmičari će se sortirati po plasmanu. Najbolje plasirani na rang listi će u gornji deo žreba, drugoplasirani u donji.

Jedini uslov za učestvovanje na takmičenju je da prijavljeni autor ima najmanje 20 napisanih definicija.

Za sada toliko, ako se takmičenje pokaže interesantnim, moguće je da ćemo ga ponoviti u većem obimu.

DODATNO PRAVILO:

Preko reda (da ne kažem veze) se mogu prijaviti samo oni s mogućnošću da pišu u zaključanim temama.

Prijavljeni autori (sortirani po plasmanu na rang listi):

- СМарко

- glavni

- Gusti sok

- zyclon

- nesss

- StefanKostić

- MileBubreg

- Remac

- urrad

- Maksimilijan Morel

- Srkletnik

- Стеван

- Ninka92

- Boxer

- highlander007

- Count Zero

- AndreyArlovski

- taedium_vitae

- Kajtezzz

- diskretanbg

- Puzzlefox

- TheWaveRider

- Radijacija

- (....KrajsleR...)

- pseto88

- ishmih

- Leprikon

- Usain Bolt

- Rahmetli babo Atif

- Larry Underwood

- Truleks Krpa

- uraczaganje

2. Eto onda da se prijavim, kad smo tako u mogućnosti. :)

3. Nisam skoro učestvovao ni na jednom takmičenju, pa ajd'.
    Kad sam i ja već tako u mogućnosti.

4. 'Ajde i ja da uđem preko reda kad sam u mogućnosti.

5. ПРИЈАВЉУЈЕМ СЕ, ОПА

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.