Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
nipošto nećeš doči kod nas on the flor :)
dlan gola seta gradom
dalton ima moćno čula vida
dlan ceprka po kontejnerima
dalton joj pomaze u tome
dalton stavlja miljence ispod tastature
nadlanu.mom je dala sledeću izjavu za javnost: Ja sam neobaveštena i ne znam o čemu se radi!
ПСВ плива са аутомобилском гумом.
Mara je Jack Sparow i glumi ludilo.
psv obavestiće te o kazni koja ti sledi
mara ne sarađuje sa dlanom u borbi protiv ovih manijaka
Длан је наоштрила сатару и спрема се да коље.
Mara je pervezni mornar koji je umislio da je gusar.
PSV ima veštačke očnjake...
Piro ne voli dominu!
piro je pljeskavičar
длан је пољубила патку у гузицу слатку.
mara ne želi da se družimo
длан је сека перса.
mara se stidi
Dlan ima svinjski grip.