Tripovanje svemira

1. Eto, i skauzer nastavlja niz onog o čemu sam pričao. Niko nema šta da kaže pametno al je mantra očigledna..nisi u pravu ha ha ha.

2. ma ne kazem da nije u pravu nit je to bitno nego licno ne volim kad neko nastupi ovako i kaze tipa kako je nesto "preocigledno" a upravo je sve samo ne tako jednostavno i crno-belo, kao hah kako ste pglu zar ne vidite a ono nidje veze da je empirijski dokazano ili bilo sta slicno

3. E vidis o tome ja pricam. Svako ima ono u sta veruje. Ko veruje u Boga, ima svoje teorije. Al problem su ovi ateisti jer oni nemaju u šta da veruju pa im se sve zasniva na "nije to tako ha ha ha zaostali ste".

4. Тилмо, ја избегавам расправу и са атеистима, и са верским фанатицима.

За атеисте нисам нормалан што сам верник. А ево сада сам за такве остао у средњем веку јер не желим да идем на маскенбал за Ноћ вештица. Нисам волео маскенбале ни кад сам имао 5 ггодина, а камоли сад да идем кроз град обучен као кретен.

А за друге сам лош верник јер не блебетам о сваком свом одласку у цркву, не трчим од манастира до манастира да се сликам и све то качим на Фејс, Твитер и Инстаграм и да преко истих мрежа делим слике икона, које су чудотворне чим се лајкују и деле.

И шта сад? Да се расправљам са свима. Јок, ја! Тема религије није за кафиће, кафане, клубове, а тек нећу да се расправљам преко Интернета.

5. Veliki prasak je blatantna izmišljotina

Па и не баш. Писао сам, чуј мене пазловао, у теми о равноземљашима.
    Ово је за Трифорса и Тилма.
    https://vukajlija.com/forum/teme/70911-ravnozemljijanci-trenutacno-sizenje-evolutivni-korak-unazad-ili-tu-ipak-ima-makar-zrnce-istine?strana=8#post_3625675

6. Rađarde, Roršah, Fendere, Ćilmaro i ostala braćo istraživači željni znanja, hteo bih samo da vam kažem hvala što se bavite ovakvim pitanjima i razmišljate o nastanku svemira, o razvitku sopstvene svesti, o bogu, dobru i zlu itd. Lično smatram da ne postoji važnija tematika za ljudsko društvo i da bi svako ko imalo drži do sebe trebalo da istražuje istinu jer je ona najvažnija stvar na svetu. Ne znam koliko ste upoznati sa ovim ali ima zaista zanimljiv pogled na svet i otvara um onima koji su spremni da prihvate činjenice: http://www.truthcontest.com/entries/the-present-universal-truth/

Možete skinuti i kao pdf format pa čitati na telefonu u slobodno vreme, uglavnom kažem ima jako puno istine u tekstu.

Dalje bih hteo da citiram Nikolu Teslu:
    "Današnji naučnici zamenili su eksperimente matematikom, lutaju od jednačine do jednačine, i na kraju naprave strukturu koja nema veze sa realnošću."

Ovako nekako pojedinci ovde vode debatu, misao im je više okrenuta u smeru nekih elitnih naučnika koji su gradili svoju reputaciju godinama (uglavnom da bi zgrtali ogromne količine novca) i ostavljali u svakom otkriću neku rupu pa je pokušavali zakrpiti nekakvim mogućnostima i neotkrivenim česticama, materijama koje bi mogle sve dokazati itd. Stvar kod njihove pretpostavke da je veliki prasak nastao je ista ako ne i gora od pretpostavke Terensa Mekene koji je tvrdio da se svet i promene u njemu kreću sve brže i brže i da se više promena desilo u proteklih 25 godina nego pre 100 godina, te da ćemo u budućnosti doživeti toliku cikličnost da će sve postati samo čudnije i čudnije i kako se stvari, događaji, iskustva itd više budu "dešavala" doći će do takozvanog ponovnog velikog praska koji nas je snašao na početku vremena. Nemojte pogrešno shvatiti da se onda sve ponavlja nego naprotiv, sve ide u krug ali sa drugačijim dešavanjima (poput užičkog kola za kojim se onda pokrene vlaško kolo sry ako je loš primer).
    Ne bih hteo da sve ovo shvatite kao uvredu, naprotiv - ovo je argument u debati i drago mi je što imam sa kim da ga podelim. Znam nekad da trolam al sad sam ozbiljan ostr

7. a ti si taj što smara ljude po yt sa tim truthcontestima, uvek sam se pitao koji je to tip ličnosti

8. Nisam očiju mi, iako sam video par hiljada takvih komentara i kapiram za koga me smatraš

9. otvara um onima koji su spremni da prihvate činjenice

sve je to lepo ali to nisu cinjenice nego pretpostavke, hipoteze, teorije itd to je samo razlika, ne mozes reci da imas otvoren um ako nesto ovako prihvatis kao cinjenicu i negiras ostane opcije, ali mozda imamo samo razlicito shvatanje "open mind-a"

10. Kakva pauza u frekvenciji zvuka

11. Zvuk je dakle obicni elektromagneti talas, i fora sa njim je da se prostire odrenjenom frekvenicijom koju ljudsko uho moze da receptuje. Ne postoji takva stvar kao pauza u frekvenciji. Evo da nadjem primjer.

12. Dobro, de. Otvara um onima koji su spremni da pročitaju pretpostavke u kontra smislu svega što im se servira kao istina.
    Otvoren um mora biti prazan poput čaše da bi prihvatio novu verziju istine i zamenio je starom.

13. http://www.doctronics.co.uk/images/sig_03.gif

Evo radi jednostavnosti sinusoidalni talas. Period je vrijeme koje protekne izmedju dva vrha. Frekvencija je ucestalost. f=1/T Sto je manji period, znaci da je ucestalost veca.

14. Zvuk je daleko kompleksniji talas od sinusoidalnog. Ali zahvaljujuci nadrealno genijalnim likovima kao sto je Furije, postoje Furijeovi redovi i Furijeove transformacije. Mozes da uzmes bilo koji, najzamrseniji talas, eto zvucni talas, i da ga predstavis matematicki kao kombinaciju gomile sinusoidalnih talasa razlicitih frekvencija i amplituda.

To je bitno i korisno jer onda mozes da kontrolises, da moduliras, da pakujes i prenosis te talase, da ih kodiras i dekodiras, svasta nesto da im radis - to je omogucilo citav razvoj telekomunikacija.

I sta sad tebi moze znaciti prekid frekvencije?

15. Isti princip, ja sad mogu da kažem da pod pauzom smatram period između ta dva vrha. Tu se jasno vidi cikličnost i konstantna promena iz stanja vrha u stanje dna itd. Ali ajde da bude po tvome reci mi samo kako nastaje zvuk?

16. zvuk je elektromagnetni talas hahahah

17. ovo je u nivou radise nedeljkovica izjava

18. Pod pauzom smatras nizak nivo energije u talasu. To nema nikakve veze sa frekvencijom. Ne moze se nazvati prekidom frekvencije. Besmisleno je. Eto vidis u tvom nadmenom izlaganju koliko glupa recenica se potkrala.

Kad vec koristis pojam koji definises drugacije od neke, kakve god konvencije, barem ga definisi da se zna na sta mislis.

Eno gore sam rekao da je zvuk talas koji se prostire odredjenom frekvencijom koju ljudsko uho moze da registruje. Talasi su vibracije energije u elektromagnetnom polju. (elektromagnetni talasi)

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.