Tripovanje svemira

1. kakvo elektromagnetno polje debilcino zvuk je mehanicki talas zato i pomera stvari, nema ga u vakuumu

2. Realno, brate, naduvavaš Trajforsa kurcem što ne zna šta je frekvencija zvuka, a onda napišeš da je zvuk elektromagnetni talas, što je MNOGO TEŽI PREKRŠAJ

3. Haha elektricar jebiga, sav sam u elektromagnetiku. Tacno pahulja, glup.

Ovo ostalo je istina ziva!

4. Da li onda zvuk konstantno vibrira i mi ga registrujemo kao pojavu samo kada dopre do našeg uha?
    Zen pitanje "šta je zvuk jedne ruke?" je apsurdno u matematičkom svetu linija, amplituda, x i y osa i ostalih metoda oštrog i preciznog skalpiranja sveta da se pronađe odgovor kojeg nema.

5. zvuk primas preko 3 koscice u uhu i one pomeraju membranu usnu i pretvaraju u elektricni impuls i to vodi u centar za sluh u mozgu

6. Idem spavati, javiću se sutra posle arbajta da vidim kako me roastujete

7. A i Trajfors ne ume da se izrazi, al ovo što priča da je zvuk nekakva iluzija, pa i u pravu je, to je samo dovoljno brzo treperenje nekog medijuma, usput si naveo i furijeove redove i da se bilo kakav složen zvuk može predstaviti njima, pa, burazeru, što se mene tiče, to je jedna sasvim solidna iluzija, može se reći i MAGIJA

8. Prelistao sam malo onog govneta što si kačio, ima par interesantnih ideja, tipa ono za novčiće i verovatnoću da će 160 ljudi poginuti na tom i tom autoputu svake godine, naizgled slučajan događaj, al svake godine statistika ista

ostatak deluje kao dobro zagrevanje za neku sektu i masovno samoubistvo

9. Pa da. Uzmes neki ludi matematicki koncept za koji su dokazali su da funkcionise izmedju pukih apstraktnih velicina, i onda fizicari ili inzinjeri ubace realne velicine u takve apstraktne matematicke modele i izmjereni rezultati im se poklope sa teorijskim predvidjanjem. I kad se tako nesto desi, mora se javiti misao da je mozda (ne sigurno) matematika pravi jezik za dokucivanje svemira

10. Mislim da je hteo da kaze da ne postoji “pauza” u frekvenciji zvuka, kao sto je triforce hteo da pokaze sa primerom, zvuk nije deo em talasa jedino sto tu slicnu da kazem oscilatornu formu koju mi tim sinusoidama tako sebi predstavljamo radi lakseg razumevanja, ne ide talas doslovno gore dole, ne kapiram gde se niste razumeli ali kako god nemoj se samoubiti ni masovno ni solo

11. Pa energija talasa ide gore-dolje. U jednoj tacki energija je na vrhuncu, a zatim u tacki pola talasne duzine dalje energija je na minimumu. U sledecem trenutku, energija prve tacke pada na minimum, energija druge skace na maksimum, i kazemo da se talas prostire.

12. Pa to kazem, ne ide doslovno gore dole, ne kapiram dje zapelo pa sam zato to napisao, razvukla se bzv rasprava oko sitnice

13. Da li onda zvuk konstantno vibrira i mi ga registrujemo kao pojavu samo kada dopre do našeg uha?

Kako ljudi uopste pristupe ovakvom pitanju sem postavljanjem naucnih teorija i matematikom?

14. Sto kaze radj mozda se lose izrazio, desava se

15. Što ja ne volim kad mi ljudi tripuju tu neki svemir

16. Vickasta opaska bash

17. ajmo streberi MAGLA :D

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.