Elon Musk - нови Тесла или млатилац празне сламе?

  1. Оснивач SpaceX, кооснивач Tesla Motorsa i PayPal-а. Можда једна од најкарактеристичнијих личности из света науке данас.

    Е сада, у последње време је и у домаћим медијима више пута споменут, пре свеега као неко ко ради на транспортном систему "Хајперлуп" и открио је концепт истог у јулу прошле године. Е сада, он је то представио као јефтинији и далеко бржи начин путовања. Чланак:
    http://www.blic.rs/Vesti/Svet/398460/Milijarder-Mask-sutra-otkriva-futuristicki-transportni-sistem--Hajperlup

    Друга ствар којом се бави је колонизација Марса. Такође је интересантна ствар што он у наредне две деценије планира да колонизује Марс. Колико је то реално, нисам сигуран. Али је јако интересантно за пратити. Чланак:
    http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/355181/Milijarder-Ilon-Mask-objavio-plan-o-kolonizaciji-Marsa

    Трећа ствар је фирма Тесла моторс и рад на развоју електричних мотора за аутомобиле. Опет се бави стварима које уколико заживе заиста могу бити корисне.

    Е сада, шта ви мислите о свему овоме и да ли мислите да је то реално и зашто не? Да ли је овај човек неко ко стварно може много и ко има жељу да уради много или је само добар трговац?

  2. Е сада, одох да студирам тему, а ти само стави ''млатач'' у наслову, не било ти тешко.

  3. On je tako opisao “Hajperlup” kao spoj “konkorda”, vazdušnog hokeja i elektromagnetni lanser.

    Kad ovo pročitam stvorim sliku sebe kako sedim unutar gvozdenog metka kojeg če neko ispaliti ogromnom brzinom iz golemog topa pa gde pogodi - pogodi. Tako je i Žil Vern putovao na Mesec. Budala, ali bogata budala.

  4. Malo me zainteresovalo pa sam istraživao. Mislim da je sve navedeno moguće uz manje izmene.

  5. Sve je to deo judeomasonske zavere da svetu skrenu pažnju sa stvarnih otkrića o bržem, jeftinijem i ekološkijem transportu koji su srpski veleumi smislili još odavno, naime Zemlja rotira oko svoje ose brzinom od 1 674,4 km/h te je dovoljno samo odskočiti u pravom trenutku uz određene pripremne radnje i sačekati da ispod tebe naleti mesto na koje želiš stići. Zapisi o tome postoje i u piramidi u Visokom, ali su ih izgrebali sa zidova, a američka baza Bondstil je izgrađena na planiranom mestu za fabriku opanaka za brzo hodanje, takozvanih teleopanaka koji su to ime dobili jer se prave od teleće kože umesto od svinjske kao ovi za obično hodanje.

  6. Ovo za Tesla motors, nije on izmislio ništa, električni automobil postoji od ihahaj, samo što je on napravio bolju bateriju nego ostali i napravio luksuzni električni auto pa zato ide prodaja daleko bolje nego bilo kom konkurentu sa električnim motorom. Malo istraživanja, dobar marketing i eto uspjeha, nije ništa revolucionarno, nego se samo svijet počeo malo više okretati ka tome a i on je napravio dobro auto, ne može se reći da nije. Za ovo ostalo ne znam, više mi je naučna fantastika nego neka realna i korisna vajda.

  7. Zapisi o tome postoje i u piramidi u Visokom, ali su ih izgrebali sa zidova

    Ma svratijo i sve obio skrampom.

  8. Макретинг и дежурна дворска луда. Забавља краљицу Елизабету и њену породицу.

    Ричард Брансон Србин! Стоја закон!

  9. Čiča Elone, mene džojstik od Sege više ne radi, nemerem igrat doktor Maria, ima li nade za nas?

  10. За Теслин ауто је објаснио, ал' то је отприлике више био добар маркетиншки трик пошто ауто не користи ништа револуционарно, што немају друга електрична кола, има сјајну батерију и брзину ал' је пуњење тог аута катастрофа и није погодан још за градску вожњу. Кад направи јефтин елетрични ауто који ће моћи да се пуни као бензинац онда ће да направи хаос.

  11. Ево његове идеје за нови вид превоза за који каже да ће бити безбеднији, независнији од временских прилика, и јефтинији у односу на авионски превоз, а исто тако и далеко бржи.
    Генерално, морам да прочитам више о томе, мада некако мислим да је мањи проблем техничке природе него што је проблем "неисплативости". Дајем свој суд о овој идеји када се детаљније информишем. http://www.teslamotors.com/blog/hyperloop

  12. За Теслин ауто је објаснио, ал' то је отприлике више био добар маркетиншки трик пошто ауто не користи ништа револуционарно, што немају друга електрична кола, има сјајну батерију и брзину ал' је пуњење тог аута катастрофа и није погодан још за градску вожњу. Кад направи јефтин елетрични ауто који ће моћи да се пуни као бензинац онда ће да направи хаос.

    Па то јесте тачно. С тим што је мени јако интересантна чињеница на колико поља је тај човек активан. С једне стране га сматрам дворскомк лудом, а с друге генијем. Мислим немам појма, али пракса показује да је идеја, машта или било шта први корак ка остварењу, чак иако не успе он доста тога да уради, вероватно ће се некада доста тога што је замислио и одрадити. С једне стране, сигурно је да му Тесла моторс и СпејсЏ доносе много пара, али мислим да је тамо и мало опуштенији и више удовољава својим хировима јер већ има огромне приходе као сувласник ПејПала. Тако да ми је свакако интересантан са свим тим. А друга битна ствар је што он за релативно кратко време избацује много идеја, концепата и тога. Свакако је интересантна глава.

  13. Ja mislim da je on prodao svoj dio u pejpalu, i to odavno...?

  14. nije on izmislio ništa

    Sam si dao odgovor na pitanje iz naslova teme.

  15. E jeste dupli, prodao je. Zajebah se ja.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.