Prijava

Tog baš opalila sreća, da se tako izrazim.

Миле, нађи и мени неког деду из Аустралије, родослов није проблем. После на равне части све, љуцки.

smisao za biznis nam ne manjka, ideje, strucna ekspertiza, sve je tu... hm... da se unese u dnevni red i razmatra na zasedanju u Ladji!

daj Androse neku jagmu oko nasledstva iz prakse bre? jel ima da su radile vrljike i to? mora dima...

Ма јок, сад се сви цивилизовали, па подмећу уговоре о доживотном издржавању излапелим бабама. То после да обориш има мечку да родиш.

А овог осталог има, ал само кад неко умре ненадано. Тад је xаос и тад најебе онај који гледао адвокатаке серије и оће сам да се заступа, зато и кажем Сијалици дузме једног да га после глава не боли.

Ма јок, сад се сви цивилизовали, па подмећу
уговоре о доживотном издржавању излапелим
бабама. То после да обориш има мечку да
родиш.

Čuo sam da je ugovor o poklonu još gori. Je l tačno to?

Јок, уговор о поклону се обара ако је њиме повређен нужни наследни део.

Уговор о доживотном искључује наследнике.

повређен нужни наследни део.

Slabo kapiram, glup sam. Da li ti znači da nešto što treba da ostaviš potomstvu ne možeš da daš na kurve kako to se hoće, hipotetički spiking?
Ako te ne smaram previše.

Имаш део од своје имовине којом не можеш да располажеш за случај смрти, него она мора да оде твојим наследницима. Значи, нико теби не брани да све што је само твоје расканташ на курве док си жив, ал тестаментом или поклоном за живота не смеж да повредиш нечији нужни део, оно што њему мора да припадне после твоје смрти.

Правна поука: "једи, пи', весели се и на живот посери се."

Тако су га решавале поједине протестантске земље, негде је и дан данас то сасвим опуштено, ал су времном схватили да није баш упутно, јер се рађају дебили.

Борџије су тако владале.

Е? Нисам нешто проучаво Борџије, ја имо на уму ове протестантске земље што су се инцестирали зарад очувања великих поседа. Чуо сам и за неке јаке јеврејске породице банкара из тог времена да су то радиле, ал сам заборавио које.

Начи и они су тако?