Prijava

Продаш све одеш на џамаику и пуца ти кита!

мој човек

Торазулу, срећно са дјечурлијом, незгодно је вријеме за васпитавање истих, има милион начина да се скрене са пут.

MA BRE UDALA SE I OŠLA OD KUĆE ŠTO NIJE DOVELA ČOJKA KUĆI! JOK POBEGLA SI U GRAD A OVIM MUČENICAMA NA SELU ODUZMI I ONO MALO ZEMLJE ŠTO IM OSTALO DA SE PREHRANJUJU I PRODAJ, BOLE TE KURCI!

EDIT: Zulu, svaka čas čoveče, domaćinski!

a sta da ti kazem zulu, svoj si coek, kako ti kazes tako ce i bit!

DZOFRI PREHRANJUJE!!11

koje sranje jbt...valjda ti je ćerka jednako dete ko i sin.
Šta sa ovima koji su u gradu i nemaju zemlju? Ako je izgovor na selu da joj ne treba ostaviti zemlju jer je neće obrađivati (a možda zet neki čestit i vredan čoek koji bi radio) koji je onda izgovor da se ne ostavi ništa ženskom detetu u gradskim uslovima?

Знам, није све тако једноставно, али као отац деце оба пола, мислим да је најпоштеније - на равне части. Или да се направи нека компензација.

Baš tako! Nemam puno za dodati: otprilike popola deli, pa neka posle vide šta će.

На равне части је најбоље правило. Нема нико да се љути.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
http://www.dodaj.rs/f/2u/Bs/1AXlkhfC/garant.jpg

Valjda negdje postoji Zakon o nasljeđivanju. A ima i onaj princip slobodne volje. Ako joj je zakon dao pravo na dio nasljedstva, ona ima slobodnu volju da slobodno praspolaže svojim dijelom. Kako će raspolagati , to je samo njena volja, a ostale treba da boli kurac.

Kod mene je sad sa nasledstvom baš zajebana situacija. Smrt mog oca je razjebala porodicu u svakom smislu, pa tako i u pravnom jer je umro pre mog dede (svog oca). E sad, moja baba je živa, mlađi brat mog oca (dakle, stric) je živ i ima ženu i dete, a moja majka ima nas troje, najstariju ćerku, srednjeg brata i mene kao ubedljivo najmlađeg. E sad, moj deda je umro pre 10 godina i njegov legitimni naslednik bi bio moj otac, ali je i on umro, a da se sve vodi na strica neće da može. Od pre 3 godine se vučemo po sudovima za tu ostavinsku raspravu i svaki put neki dokument fali zahvaljujući odgovornosti moje babe. Imamo kuću u selu, 14 njiva u istom selu i kuću u Beogradu gde danas živimo brat i ja. Sve se još uvek vodi na dedu. Kuća je podeljena na tri useljiva dela i tavan. E sad, u visokom prizemlju živi stric sa porodicom, a na spratu živimo brat i ja. Sestra živi u svom stanu sa dečkom, a keva ima dve kuće kod svoje majke i tamo živi sa sadašnjim dečkom. Stric je dobar ko leba, ali strina je rospija teška. Tera ga da uzme i prizemlje i visoko prizemlje, a u prizemlju je garaža. Garaža je useljiva, ima svoj izlaz u dvorište ali ju je on totalno razjebao. Počeo je pored kuće da gradi još jednu da imamo da izdajemo ali kakav je pglu, nije sračunao koliko će mu para trebati i sad su podignuti samo zidovi, nema ni ploče ni ničega. Mi smo voljni da mu damo i garažu i njihov deo ali samo ako on završi taj deo i da ga nama. On poteže argument da nama ide tavan, ali taj tavan nije useljiv, nema ničega na njemu i nema izlaz u dvorište. Inače, u početku je bio apsolutno za da on uzme za sebe samo visoko prizemlje a da delimo garažu na pola ali neće... Baš pre neki dan dođe moja sestra kod nas i siđemo u dvorište da sednemo da se zezamo kad naiđe njegov mali sinčić i pozdravi se sa mnom i bratom najnormalnije a sa njom nekako potpuno rezervisano. Elem, kada je ona otišla on je pitao roditelje ko je to bio i stric mu je rekao nešto kao daj bre, šta me zajebavaš, to ti je sestra. I on se onda setio i rekao, citiram: "A je li to ona što je živela u MOJOJ kući?" Tu se vidi kako ga majka njegova vaspitava.
A što se mene i brata tiče, mi bismo izdelili kuću bez problema, uvek smo sposobni da se dogovorimo oko bilo čega pa nam ni to ne bi bilo problem, dok bi sestra za sebe tražila samo svoju sobu i svoju terasu. Sad ne znam kako bismo podelili svi kuću i dvorište u selu, a naročito kako ćemo da podelimo onih 14 njiva. I šta ćemo posle sa decom moj brat i ja. On ima 28 godina, ja 19. On bi trebalo uskoro da ženi, ali hvala bogu pa njegova devojka ima neku kuću ne mnogo daleko od nas, a ogroman bi problem bio da živimo svi zajedno na jednom istom spratu pa makar on bio i 120 kvadrata kao što je sad. Zajebana je to rabota.

Koliko ja znam, za dedom treba pokrenuti ostavinsku raspravu, kao naslednici se pojavljuju tvoja baba (njegova žena) i njegovi sinovi. Obzirom da tvoj otac nije živ, njegov deo delite vas troje. Prema tome, vas troje zajedno imate pravo na jednu trećinu nasledstva. Legitimni naslednik nije najstariji potomak nego svi potomci zajedno, osim u slučaju postojanja pravnog dokumenta (testamenta) koji reguliše nasledstvo.

Pitaj nekog od pravnika, ali mislim da je ovo tačno...

Јеботе наслов, ја реко Кузман отворио тему.

Чек, а шта ако сестра има мужа а брат нема где?
Курац, нека живи код њега а брату стан. Тое поштено.

Сијалице, мало сам сада ометен да бих до краја похватао све ово што си написао, али имаш ли ти адвоката? Мислим не неког ортака што се понешто разуме, него баш адвоката коме ћеш платити и за кога си сигуран да има знање и вољу да зарони у све те односе и рашчивија их?

Јер ово што си ти писао ако немаш адвоката у старту си пет корака иза. Колико год пара да те кошта добар адвокат, веруј ми да вреди.

Брус, све је то супер у теорији, ал кад свако користи неки део, а закон не може сваки део имовине посебно да определи и да некоме, јављају се катастрофе. Плус што сви у тим односима гледају да узму што више и што боље.

Што се дуже вуче, горе по све учеснике у сваком погледу.

Prema tome, vas troje zajedno imate pravo na jednu trećinu nasledstva.

Ne. Dakle, vas troje (ti, brat i sestra) imate pravo na devetinu dedovine. E sad, ako je otac imao svoje imovine, računica je drugačija ali nezavisna od ove. Od očeve imovine bi imao četvrtinu, mada mislim da to nije ovde slučaj. Ti nasleđuješ dedovinu, ne očevinu zbog tog redosleda smrti. Ali šta kaže baba? Da se odrekne u vašu korist u duhu ove teme? Baba, žensko, šta će joj.

edit: sestra je već dobila tu sobu, tj. izjavila bi da hoće samo to, tako da bi već bio drugačiji deo (količina, recimo u novcu ili u njivama, zavisi kako se dogovorite oko podele), kada se uzme ostatak imovine u toj mogućoj ostavinskoj parnici..

ZAKOPAITE RATNE SEKIRE SIJALICO PORODICA STE!

Марципан, грешка.

Ако сам добро похвато, баба је жива. Начи, половина оде баби.

Стриц је жив. Четвртина њему.

Отац није жив, његови наследници деле његову четвртину.

Колко сваком, нисам тренутно у стању да размишљам, ал то је математика.

Prvi nasledni red: na jednake delove preživeli bračni supružnik i deca, ako jednog deteta nema (odrekao se, nije živ), na njegovo mesto dolaze njegova deca. Jedna trećina (baba, stric, otac) se deli na tri dela (brat, sestra, on).
Baba jednu trećinu, stric jednu trećinu, Sijalica jednu devetinu.
edit:

Колко сваком, нисам тренутно у стању да размишљам, ал то је математика.

Prvo njihov dogovor, ako ga nema, onda saglasnost da matematika odluči.

Зар нема тестамента?
Не разумем, лепо се напише коме и како и по томе да се врши подела имовине.
Ко Стаљин да је наредио. Нема парница курац-палац.

Upravo to ljudi, mnogo je komplikovano a ne želim da ispadne da se sudimo sa ostatkom porodice pa da ne pričamo, može da priča ko šta hoće, ali porodica je najveće blago. Ima jedna osoba koja pokušava da nas posvađa ali neće to ići. I što je najgore, ja sam vam ovo ispričao samo šturo, ono što ja znam jer je mene kao maloletnog zastupala keva u ostavinskoj raspravi i krili su od mene što su više mogli. Tako da verovatno ima još komplikacija u vezi svega toga.

Зар нема тестамента?

Nema, i tata i deda su iznenada umrli.

kod mene je još gora situacija, braća i sestre i ja nemamo šta da nasledimo osim hiljade praznih flaša alkohola i trauma iz detinjstva hahaha